Už ką balsuoti antrajame Seimo rinkimų ture?

Politinė reklama

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
2020-10-23

Komentarų: 64

Kol kas esame išrinkę tik kiek daugiau nei pusę Seimo narių. Jau šį sekmadienį, spalio 25 dieną, vyks antrasis ir lemiamas Seimo rinkimų turas, kuriame susitiks nebe partijos, o asmenybės. Vienmandatėse apygardose nebegalėsime balsuoti už partiją, o rinksime asmenį, kuris galėtų geriausiai atstovauti mums, mūsų bendruomenei ir mūsų miestui Lietuvos Respublikos Seime.

Šalyje tikimasi didžiausios konkurencijos tarp dviejų politinių partijų kandidatų: pirmaujančios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (konservatorių) ir kol kas antroje vietoje esančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Šis balsavimas galutinai nulems, kam bus skirta teisė sudaryti valdančiąją koaliciją. Politologai prognozuoja, kad didžiausia tikimybė konservatoriams laimėjus rinkimus valdančiąją daugumą formuoti su Laisvės partija ir liberalais. Jei rinkimus laimėtų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – koalicija būtų formuojama kartu su socialdemokratais ir Darbo partija.

Marių apygarda

Ligita Girskienė – dar prieš dešimt metų, neapsikentusi nuolatinių taršos problemų, pradėjo aktyvią kovą su pagrindiniais Klaipėdos miesto teršėjais. Per šį laiką Ligitai su aktyvia vietos bendruomene pavyko pasiekti reikšmingų pokyčių: į viešumą iškeltos ir perduotos prokuratūrai AB „Grigeo Klaipėda“ vykdomos marių ir oro taršos problemos, iš uoste ir Klaipėdos LEZ dirbančių taršių įmonių gauti ir jau pradėti įgyvendinti taršos mažinimo planai, iš einamų pareigų atleisti korumpuoti aplinkosaugos institucijų darbuotojai, pakeisti svarbūs teisės aktai, reglamentuojantys aplinkosaugos reikalavimus visos šalies mastu bei daugelis kitų svarbių ir reikšmingų darbų. Seimo narės statusas leistų efektyviau įgyvendinti reikalingus pokyčius: sugriežtinti taršių įmonių atsakomybę už padarytą žalą aplinkai, didinti skaidrumą valstybinėse įstaigose bei valdininkų atsakomybę už piktnaudžiavimą tarnyba, sukurti vieningą duomenų bazę, kurioje būtų registruojami visi aplinkosaugininkų patikrinimai, nustatyti pažeidimai ir skirtos sankcijos bei įgyvendinti realią aplinkos apsaugos sektoriaus pertvarką.

Kandidatė Marių apygardoje Ligita Girskienė

Kaip aktyvi bendruomenės narė ir daugiabučio gyventoja bei bendrijos pirmininkė, Ligita didelį dėmesį pasiruošusi skirti ir daugiabučius aptarnaujančių įmonių (šilumos tinklų, vandens tiekimo, namų administratorių) veiklos skaidrinimui ir jų atskaitomybės gyventojams didinimui.

„Ligitą pažįstu jau 10 metų. Ji mane žavi savo užsidegimu puoselėti žmonių bendruomeniškumą, spręsti visuomenėje kylančias problemas. Ko gero, ne aš viena, bet ir daugelis kitų klaipėdiečių, stebėdami jos ilgametį pasiryžimą negailėti nei laiko, nei energijos, nei finansinių išteklių kovoje su mieste esančia tarša, sutiktų su mintimi, jog šis žmogus yra vertas pasitikėjimo spręsti ekologinius klausimus ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos mastu”, – sako Vakarų Lietuvos tėvų forumo asociacijos pirmininkė Aušra Zarambienė.

Kęstutis Navickas – daug metų politikoje esantis žmogus, prieš kelis metus ėjo aplinkos apsaugos ministro pareigas iš kurių buvo atstatydintas. Dirbdamas ministerijoje pagarsėjo kaip paukštelių saugotojas, skyręs daugiau kaip 4 milijonus eurų meldinės nendrinukės išsaugojimui ir šios rūšies populiacijos didinimui. Kaip paaiškėjo, didžioji dalis skirtų pinigų atsidūrė K. Navicko buvusioje darbovietėje, kurioje dirbo prieš tapdamas ministru.

Kandidato Kęstučio Navicko nuotrauka iš „Facebook” paskyros

Vilnietis, konservatorių deleguojamas K. Navickas Klaipėdos miesto taršos problemą siūlo spręsti daugiabučiuose gyvenamuose įrengiant kvapų filtravimo sistemą ir didinant elektra varomų autobusų skaičių mieste.

„Toks jausmas, kad daugiau kilometrų nuvažiuota su Kęstučio Navicko projektu „Dancer“ – elektra varomu autobusu ir kitais ambicingais pasiūlymais, kaip anglies filtrų įdiegimas gyventojų vietovėse, daugiabučių renovacijų rėmimo programos, didelė aplinkosaugos sukaupta patirtis…“, – taip socialiniame tinkle „Facebook” šiam kandidatui išreiškia savo palaikymą Laisvės partijos atstovas Vaidas Šukys.

Baltijos apygarda

Baltijos rinkimų apygardoje jūrų kapitonas Mindaugas Bastakis susirungs su jaunuoju konservatoriumi Audrium Petrošium.

Mindaugas Bastakis – 15 metų patirtį turintis jūrų kapitonas, dirbantis šiuolaikiniuose, konteinerius gabenančiuose, laivuose su galingiausiomis pasaulio konteinerių linijų kompanijomis.

Kandidatas Baltijos apygardoje jūrų kapitonas Mindaugas Bastakis

„Jūrų ūkį laikydami viena iš strateginių valstybės ūkio krypčių, skatinančių Lietuvos ekonomiką, ne tik sukursime naujų, gerai apmokamų darbo vietų, mažinsime emigraciją, skatinsime laivų statybą ir remontą, smulkų verslą, turizmą, į mokslinius tyrimus aktyviau įtrauksime Klaipėdos universitetą bei kitas mokymo įstaigas, bet ir per 2 metų laikotarpį į Valstybės biudžetą pritrauksime nuo 60 mln. iki 350 mln. eurų“, – tvirtina kandidatas.

Jūrininkų sąjungos tarybos nariai vienbalsiai delegavo kapitoną M. Bastakį atstovauti jūrinę bendruomenę, šiai kandidatūrai pritarė ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Vaclav Stankevič: „Mūsų šalyje jūrų laivyba nėra laikoma prioritetine ūkio šaka, o tai turi įtakos ir kitiems klausimams. Pavyzdžiui, dar iki dabar nuo sovietinių laikų jūrininkams atlyginimas susideda iš dviejų dalių – darbo užmokesčio ir dienpinigių, nuo kurių nėra mokamos įmokos „Sodrai“, o tai reiškia, kad jūrininkai gauna daug mažesnes pensijas ir socialines išmokas.“

Kapitonas Mindaugas Bastakis priduria, kad tai tik viena iš daugelio jūrininkus kamuojančių problemų.

„Klaipėda – Lietuvos, kaip jūrinės valstybės simbolis. Šiame mieste kas antroje šeimoje yra žmogus, dirbantis jūriniame ar uosto sektoriuje. Tokiam miestui – būtinas profesionalus šios srities atstovas“, – sako Jūrininkų sąjungos atstovas Petras Bekėža.

Audrius Petrošius – vos 30 metų peržengęs jaunasis konservatorius. Dirbdamas miesto taryboje išgarsėjo kaip duobių lygintojas, tačiau dėl šios veiklos iš savo kolegų miesto taryboje yra susilaukęs nemažai ir kritikos. Paaiškėjo, kad A. Petrošius iš miesto gatvių infrastruktūros problemas sprendžiančio komiteto nario bei atsakingo už Klaipėdos gatvių kokybę ir priežiūrą bendrapartiečio vicemero A. Barbšio, galimai gauna informaciją apie planuojamus tvarkyti kelius. Susidaro įspūdis, kad A. Petrošius žinodamas, kuri gatvė bus rekonstruojama, kelias dienas prieš pradedant darbus nusifotografuoja ir socialiniuose tinkluose paskelbia nuotrauką su esama problema gatvėje ir po kelių dienų vėl įsikelia nuotrauką su jau išlyginta duobe.

Kandidato Audriaus Petrošiaus nuotrauka iš „Facebook” paskyros

Taip pat yra prieštaringai vertinamas kandidato perbėgimas iš mero V. Grubliausko komiteto pas konservatorius, vardan šiltos ir gerai apmokamos darbo vietos Klaipėdos atliekų valdymo įmonėje KRATC, kuri taip pat yra pavaldi jau minėtam Klaipėdos vicemerui A. Barbšiui.

„Galbūt šiai dienai Audrius nėra tobulas ir pripažintas politikas, bet tikrai potencialo įžvelgiu daugiau nei jo konkurento asmenyje, kuris tėra dar viena „katė maiše“ Baltijos apygardoje. Tad gero vėjo, Audriau! Ir išlik liberalu širdyje“, – taip Liberalų sąjūdžio atstovas Edmundas Kvederis savo socialinėje paskyroje išreiškia palaikymą kandidatui.

Kas turėtų atstovauti mums, nuspręsime mes patys arba tie, kurie ateis sekmadienį balsuoti.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Užsakymo Nr. 2020/10/22

64 Comments

  1. Vai vai

    kaip gražiai Petrošius čiupinėja šaligatvio plytelę:D) Čia matyt ta pati kurią jo pastangomis įdėjo savivaldybės trinkelizuotojai…Ir tai vienintelis šio pono darbas skirtas miesto gyventojams

    Reply
  2. Julė

    Visiems čia dedantiems ant p. Ligitos Girskienės o ką patys nuveikėte, kad Klaipėda nesmirdėtų? Dauguma nei pirštelio nepajudinote. O ji tikrai daug savo laisvo laiko skyrė ieškodama smardintojų, mitingo organizavimui, parašų rinkimui, bei vaikščiodama po įvairias įstaigas ieškodama tiesos. Ir tikrai manau, kad ji stengsis ne vien klaipėdiečių problemas spręsti, bet ir visos mūsų Lietuvos.

    Reply
  3. @Tam pritariu

    Girskiene budincia pati pasiskyre, nes JAI tuoks vaidmuo siuo metu yra palankus ir reikalingas. Man asmeniskai jos budejimo paslaugu nereikia, mitinga suorganizuosiu pats jei reikes. O jus eikit geriau prasivedinkit smegeneles, kol neprasidejo eilinis kaku kvapo proverzis ir neteko prisiminti Girskienes budejimo pastangu rezultata.

    Reply
    • Taip pritariu

      Kęstuti, nesijaudink, tuoj jokių kvapų apart koncervų jausti nebereikės:)

    • :)

      Tai darykite , ko norite iš Girskienės ? 🙂 Kada padarysite nors mažą dalį miestui to ką padarė Girskienė , tada galėsite girtis . Intelektas jus aplenkė ? Nei žinote nei jaudinkitės dėl Girskienės ?Kreipkitės į savo rinktą tarybos narį .

  4. Uzufruktas

    Kur tas gelbėtojas buvo anksčiau? Ai taigi aplinkos ministro pareigas ėjo deleguotas pačiu valstiečių kuriuos dabar keikia. O kas jį nušalino? Tie patys konservatoriai? O kodėl jį nušalino?

    Reply
    • Kur kur

      Kur buvo? filtrus gamino ir lesykleles paukstukam?

  5. G.Aramejas

    Nesupranto ko kestutis pyksta, juk viskas gerai parasyta, pats skaiciau jo siulyma namie filtrus irengi tada pamaniau, kad zmogus tiesiog kuku, bet veliau radau, kad jis vienos pramones imones akcininkas su pramone susijes tidel viskas suprantama. Kestuti gal su jusu atmintim juodos technologijos padirbejo, kad nieko nepamenat? O gal nenorit prisiminti mm?

    Reply
    • :))))

      o kokius filtrus reikia kieme įrengti ? kokius filtrus vaikų darželiuose , kad vaikai galėtų į kiemą išeiti ? kosmosas kaip su ‘paukšteliais ” ? manau čia jau ne atminties reikalas čia realybės suvokimo 🙂 Ir tokį dar į seimą rinkti ? pasityčiojimas iš gyventojų .

  6. Gyventojas

    Reik but durnam, kad balsuot uz Girskiene. Ji Klaipedos miesto labui nepadare NIEKO (neziurint i tai, kad 10 metu rekauja piarinimuisi). Jei ka padare tai tik sau – pasireklamuot, premiju prisirinkt, galop isjot i Seima (speju ten patekus Klaipedos pietines miesto dalies smarve jai taps maziausiai rupimu klausimu). Raginu nebalsuot uz sita rekaujancia nukvakele nuolat besibastancia pagal vejo krypti.

    Reply
    • gyventojui

      jūs kur gyvenate , kad nieko nežinote ? košmaras ….ir dar tokie komentuoja …

    • Pritariu

      Girskienė, jau kai buvo miesto tarybos narė su valstiečiais, ne kartą buvo kviečiama dėl naftos smarvių ir Klasco taršų – tai jos nei kvapo nebūdavo. Maža to dergdavo kitus, kad buktai trukdoma verslui sąmoningai ir ginsianti klaskininkus slapta garso įrašus darydamasi. Atstovavo visą miestą, bet giedojo tik savo seną giesme apie grigeo dėl jokių kitų miesto problemų nesukdama smegenų. Dzin jai ta Lietuva ir ta Klaipėda.

    • Ej

      Kestuti, tu tikriausiai tas gyventojas is Vilniaus kur fotkinaisi musu kieme?!!!:D ir kaip skaitėm labai daug nuveikes teiklau su paukstukais:)

    • Tam pritariu

      O ką Ligita budinti mieste ? O jūs ką padarėte ? Eikite piketuokite , rašykite raštus ir t.t. Smegenų kiekis toks , kad tik komentaruose tą patį sakinį sugebate papypaujate ? Juokinga …. Ligitą į miesto tarybą išrinko pietinis rajonas , todėl ji puikiai žino mūsų bėdas , o darbas taryboje leido įsigilinti į viso miesto problemas . O kur jūsų rinkti politikai į miesto tarybą ? Ką išrinkote ? Kodėl iš jų nereikalaujate ? Ligita mus , pietinius , puikiai gina . Todėl aš balsuosiu tik už Girskienę , nes konservatorius Navickas , man kaip rinkėjui , paprasčiausiai neegzistuoja . Man jis ” tuščia vieta ” . Norite už ją balsuoti ? 🙂

  7. Pietnės miesto dalies gyventoja

    Kiečiu visus balsuoti už Ligitą, tik tada galima tikėtis, kad bus pagaliau sprendžiamos miesto taršos problemos. Ji per tiek metų savo darbais įrodė, kad verta yra mūsų visų palaikymo. Ligita 10 metų kovoja, kad būtų suvaldyta tarša mieste, dabar mūsų eilė jai padėkoti už darbą atiduodant savo balsus. Iš Navickas nesulaukėm jokios pagalbos sprendžiant pietinės miesto dalies kvapų problemas kai jis dar buvo ministas.

    Reply
  8. pasipiktines

    konservai yra konservai ir tuo viskas pasakyta. smirda tiek maistas tiek partija. gana jau jum lietuva skaldyt! kol buvot valdzioje sali nustekenot, o budami opozicijoj nieko nenuveiket apart to kad visa laika priesinot liaudi su kitom partijom. geda ziuret i jus. apie petrosiu nieko dar negaliu pasakyt, per mazai pasizymejes. tik tiek kad vietoj nusedet negali, per partijas laksto kad greiciau iki lovio dasikastu. o tas navickas du metus pabuvo ministru ir jau kisenes prisikrove, kol neatleido jo. nu ko reik noret kas i tokia partija gali eiti. tik esami arba busimi vagys.

    Reply
  9. labai gaila

    kad Marių apygardoje iškrito Kvederis, dabar palaikysime Navicką, nes valstiečių jau nebegalime matyti, nesvarbu kas juos atstovautų…

    Reply
    • Visai negaila , nes

      atskleidžia tokius, kurie vienodai su Navicku , supranta žodį PADORUMAS . Kaip reikia negerbti savęs , kad balsuoti už bet ką , o ne už žmogų , kuris stengėsi ir dirbo jums . Koks skirtumas kokia partija ? Aš būčiau balsavusi už Navicką , jei jis būtų dirbęs Klaipėdai ir miestiečiams tiek , kiek nudirbo L. Girskienė . Žinau , kad yra ” negalvojančių ” , bet vis dar stebina jų kiekis . Deja …deja …

    • Tam labai gaila

      Ponas Kvederis labai šaunus ir padorus žmogus miesto taryboje dirbantis miestui ir klaipėdiečiams , tik rinkimai yra rinkimai . Laimi vienas ,o jūs ” palaikysite ” bet kokį , net visiškai nežinomą pietiniam rajonui ir panašu labai abejotinos reputacijos ? Ar nežeminate garbingo DIRBANČIO klaipėdiečiams pono Kvederio ?

  10. elena

    mano galva , miesto konservatoriai yra visiškai išsisėmę kadrais . Pocius – kur ? Vilniuje ? Gal ? Tik kodėl kandidatuoja Klaipėdoje ? Petrošiui jokios pagarbos : ” maži ” pinigai už darbą taryboje , pasilakstymas nuo rinkimų komiteto iki konservatorių , darbelis kur ? KRACE ? Vai vai …vai vai ….Na Barbšys , net komentuoti nėra ko , buvo taryboje „tyliai ” , kontrolės komitete ‘tyliai ” , tik per paskutinius rinkimus jau po pirmo turo suskubo Grubliauskui palaikymo rankutę spausti , kadangi viskas turi savo „kainą ” – turime mero pavaduotoją Barbšį . Apie kandidatą Navicką ? jūs rimtai konservatoriai , bandote pasityčioti iš pietinio rajono gyventojų ? Aš taip vertinu konservatorių politinius kandidatus .

    Reply
    • elena

      Manau balsuoti už konservatorių kandidatą Navicką reikia labai negerbti savęs ir leisti tyčiotis iš savęs kaip miestiečio ir rinkėjo .

    • DANĖS apygardos rinkėja

      P. Arvydas Pocius pretendentas į Krašto apsaugos ministro postą ,pasak žiniasklaidos . Postas (jeigu bus )rimtas ir atsakingas , TAI AR Klaipėdos ir klaipėdiečių problemoms spręsti LIKS LAIKO ?!

  11. Nieko sau kokio 'skaidrumo ' kandidatą Marių apygardai siūlo konservatoriai ?

    Svarbi įstaiga

    O mus išsproginti akis verčia su ministru ir jo aplinka susijusios viešosios įstaigos apetitas. Naudojamės proga ir suvartojame ES bei nacionalinius milijonus stebuklingam paukščiui prisivilioti? Čia galima ginčytis, nes yra abejonių ir dėl to, kas tai daro.

    MINISTRO gimtoji viešoji įstaiga dar 2008 metais dalyvavo Aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų koalicijoje, kuri, tarptautinės antikorupcinės organizacijos „Transparency international“ vertinimu, BUVO PRISKIRTINA PRIE YPAČ NESKAIDRIŲ ORGANIZACIJŲ . Maža to, minėta viešoji įstaiga Konkurencijos tarybos yra bausta už Konkurencijos įstatymo pažeidimus. ——– P.S. KONSERVATORIAI PIKTINASI NAVICKU kol šis tarp ‘valstiečių ” , BET tik „valstiečiai ” Navicką , pamatę kokius darbus šis „nudirba ” iššvilpina , Navickas tinka konservatoriams ? Eilinė konservatorių veidmainystė ? __——-Seimo narys Kazys Starkevičius dėl šio keisto noro girdėti būtent šio paukštelio melodiją kreipėsi net į premjerą.

    „Beveik visus meldinės nendrinukės apsaugos darbus vykdo viešoji įstaiga „Baltijos aplinkos forumas“ (BAF), įsteigta 2003 metais. Jos dalininku buvo ir dabartinis aplinkos ministras Kęstutis Navickas. Spaudoje publikuojamais duomenimis, ši įstaiga, turėdama kelis dalininkus, lengvai laimi konkursus. Numatoma, kad už įvykdytus ar vykdomus projektus ji gaus 17,3 mln. eurų, iš kurių apie 2 mln. eurų – iš Lietuvos biudžeto. Vien meldinei nendrinukei išsaugoti ši viešoji įstaiga jau yra gavusi ir panaudojusi 2,2 mln. eurų ir antrame etape jai bus atseikėta dar 4,1 mln. eurų. Tai nestebina, nes ministras Kęstutis Navickas BAF dalininko teises perleido kitam asmeniui 4 metams, kitaip tariant, iki Vyriausybės kadencijos pabaigos (BAF darbuotoja Goda Gudienė yra buvusio viceministro Mindaugo Gudo, skubiai pasitraukusio iš pareigų, kai VTEK pradėjo tyrimą dėl K.Navicko veiklos, žmona; BAF darbuotoja Gintarė Jonušauskaitė-Krušnienė nuo 2017 m. lapkričio tapo ministro patarėja – red. past.).

    Reply
  12. tik ne konservatorius Navickas . Mano nuomone balsuojantys už jį norėtų pakenkti pietiniam rajonui , nes mūsų

    rajone nėra saugotinų ir konservatoriui matyt pelną nešančių paukščių , esame tik mes – eiliniai gyventojai ir smarvė . Ponas,buvęs ministras , jais nuo pirmos ministravimo dienos rūpinosi , o ne Klaipėdos pietinio rajono gyventojų problemomis . ———-

    Dar viena įspūdinga investicija į Debesų Gegutmiestį ir paukščių demokratiją. „Aktyvi kurtinio populiacijos apsauga Pietryčių Lietuvoje“, projekto biudžetas- 2 516 105 Eur, kofinansavimas iš valstybės biudžeto – 629 026 Eur; „Suinteresuotų institucijų pajėgumų pritaikymas gerinant upinių ir mažųjų žuvėdrų apsaugos būklę“, projekto biudžetas – 2 297 478 Eur, kofinsavimas iš valstybės biudžeto – 574 370 Eur. Šio beprotybės protokolo puošmena- projekto „Globaliai nykstančios mažosios žąsies (Anser erythropus) apsaugos priemonių įgyvendinimas jos migracijos kelyje“ aptarimas. Projekto biudžetas – 621 113 Eur, kofinsavimas iš valstybės biudžeto – 152 173 Eur.

    Nors posėdžio dalyviai suabejojo, ar ši žąsis migruodama apskritai užsuka į Lietuvą, todėl ar tikslinga skirti 79 760 Eur žąsų daromos žalos pievoms bei pasėliams tyrimui, komitetas
    projektui. Lietuva saugos žąsis, kurių nėra arba kurių niekas nėra regėjęs mūsų padangėje ir pievose, ir tirs jų daromą žalą. Šit kur tikra paukščių demokratija.
    Ir kalėdinė žąsis – darnios korupcijos simbolis, paaiškinantis, kodėl aplinkos ministras bemaž nuo pirmos dienos užsispyrė reorganizuoti APVA, siekdamas prie šios abejotino skaidrumos agentūros, administruojančios ES paramą, žūtbūt prijungti Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondą, tvarkantį nacionalinio biudžeto lėšas. Sustiprindamas APVA, neišsenkantį BAF malonių šaltinį, ministras kuria savo ateitį.

    Kadangi Lietuvoje politiko karjera trumpa, K. Navickas BAF dalininko teises savo įpėdiniui Ž. Morkvėnui apdairiai perleido laikinai- tik ketveriems metams. Dėl viso pikto primenu, kad pagal „Transparency International“ apibrėžimą „Korupcija yra piktnaudžiavimas valdžia asmeninei naudai gauti“ . Etika čia nieko dėta.

    Valdas Vasiliauskas. Darni korupcija: kalėdinės žąsys iš ministro Gegutmiesčio (Lrytas.lt)

    Reply
  13. 10 balų..

    tam kuris parašė komentarą „…ponui Navickui….” Tai ne gražūs dalykėliai (švelniai sakant) aprašomi apie Lietuvos Žaliųjų organizacijų „Baltijos aplinkos fondas” vadovą Ž.Morkvėną. Taip pat apie Rytų Europos Lietuvos padalinio direktorių, bendrijos ‘Atgaja” pirmininką, buvusį-pašalintą ministrą K.Navicką …. Tai juk čia Lietuvos žaliųjų ilgamečiai lyderiai? Skandalas ant Lietuvos :-))) Kas toliau? Kodėl nemąsto vyras K.Navickas kad jam nebereikeėjo vėl „taikyti” į ministrus” ir dar tokiu sudėtingu keliu: atvykti į Kliapėdą iš Vilniaus prieš pat seimo rinkimus ? Ar kurčiai žmonės- negirdi kad visa Klaipėda jau paskutinius metus ūžia nuo užteršto oro, gina marias, ,demaskavo Grigeo ir.t.t. Ir tai juk padarė eiliniai klaipėdiečiai su LIGITA GIRSKIENE priešakyje. Tai ar ne taip ponai ir ponios, kurie nežinote kas jūsų mieste darosi? Tik L.Girskienė ,tik ji pati geriausia būsima seimo narė. O dėl K. Navicko negražių darbelių ,matyt , užsiims spec. tarnybos…

    Reply
  14. Juodosios technologijos

    Kęstuti, sakote kad filtrų sprendimo nesiūlėte , tai kodėl tuomet jūsų Facebook paskyroje yra šis įrašas su Jūsų nuotrauka? Gal irgi juodosios technologijos patalpino?
    Facebook citata:
    “Keliaudamas po Marių rinkimų apygardą susipažinau su nuostabia Berželio bendruomenės pirmininke Audrone Zalumskiene, kurios aktyvumo dėka tvarkomas kelių daugiabučių kiemas, sutelkta aktyvi bendruomenė. Su ja aptarėme ir kvapų problemas, pasiūlyti greitą sprendimą nebūtų atsakinga, tačiau sudaryti palankias finansavimo sąlygas gyventojams įsirengti aktyvios ventiliacijos sistemas yra realu, o naudojant aktyvios anglies filtrus kvapai butuose turėtų išnykti.
    Politinė reklama, parengta mano paties ir platinama neatlygintinai.”

    Reply
  15. apie pono Navicko paukštelių 'gelbėjimą ' už milijonus ...

    – ….
    Aplinkos ministerijoje registruotas aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos pavedimas, kuriame nurodoma revizuoti jo pirmtako Kęstučio Navicko buvusios darbovietės VšĮ „Baltijos aplinkos forumas” (BAF) veiklą.
    Prašo papildomų pinigų

    Kaip dienraščiui teigė K.Mažeika, pagal ES aplinkos ir klimato (LIFE) 2014–2020 m. programą įsipareigota, kad iš Lietuvos valstybės biudžeto bus skirti per 10,8 mln. eurų. Tačiau ministeriją pasiekė informacija, kad šiam projektui reikia papildomai skirti dar 7 mln. eurų iš to paties bendro finansavimo fondo. „Tai gana keista situacija. Visų pirma klausimai pakrypo apie BAF, kurio veikla jau anksčiau buvo atsidūrusi po gamtosaugos mokslininkų didinamuoju stiklu. Ši viešoji įstaiga teigia besirūpinantį saugomų paukščių – meldinių nendrinukių – išlikimu Nemuno deltoje ir Žuvinto rezervate. Viešai yra skelbta, kad vienam paukštukui tektų maždaug 40 tūkst. eurų. Jau ir anksčiau esu sakęs, kad šių gamtos mylėtojais prisistatančių asmenų veikla man yra kėlusi įtarimų. Lietuvoje yra ne vien tik Raudonosios knygos saugomų meldinių nendrinukių, bet ir daugiau paukščių, kuriems reikalinga apsauga. Taigi klausimas – kodėl tik meldinėms nendrinukėms skirti milijonai?” – savo pavedimo priežastį aiškino naujasis aplinkos ministras K.Mažeika. Viename iš pavedimo punktų prašoma išaiškinti, „kiek meldinių nendrinukių rūšies individų pasiliko po projekto (…) veiklų įkurtose buveinėse iki 2019 m. gegužės 25 d.” Aplinkos ministras pavedime teigia, kad reikia įvertinti visų, tarp jo ir BAF projektų naudą Lietuvos ekosistemai. Šio projekto vertė – apie 4 mln. eurų, iš kurių apie 1 mln. TEKTŲ SUMOKĖTI MŪSŲ MOKESČIŲ MOKĖTOJAMS ……… P.S. Tame straipsnyje daug info apie Navicko ir co rūpestį paukšteliais , yra ir mokslininkų išvadų ….

    Reply
  16. ponui Navickui , žinote pone rašote Jūs , o gėda - man .

    kalbėti apie juodąsias techologijas , bent Jums , mano galva yra nežinoti žodžio PADORUMAS . Reikia būti aklam ir kurčiam , kad negirdėti apie Jūsų ‘skaidrumą , įkeliu visiškai neutralų politiškai straipsnį iš „Gyvas miškas ” —-https://www.gyvasmiskas.lt/darni-korupcija-aplinkos-ministerijoje-ministro-milijonai-pauksciams/ ——-dalis teksto <<<< 20016 m. gruodžio 13 d. ministras prisiekė Seime, o jau kitą dieną mįslingai praturtėjo – tapo „Baltijos aplinkos forumo” (BAF) , kuriame iki tol dirbo, dalininkas.

    Gruodžio 22 d. jam tiesiogiai pavaldžios Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) vadovas pasirašė bemaž 5 tūkst. eurų sutartį su tuo pačiu BAF. Kai kiti ministrai dar tik apšilinėjo kojas, K. Navickas be gaišavimų griebė jautį už ragų- jam nereikėjo apšilimo, jis atėjo pasirengęs ministro darbui , žinodamas, kur guli pinigai. Todėl jau prieš šventes įteikė riebią kalėdinę „žąsį“ savo įpėdiniui ir bendrasavininkiui, BAF vadovui Ž.Morkvėnui, o faktiškai- sau pačiam – tuo metu jis nebuvo perdavęs fondo dalininko teisių…..Sunku pasakyti, kas čia buvo – kalėdinė premija, bonusas ar dalininko įnašas? Nors dėl šio įžūlios korupcijos fakto, kai biudžeto pinigai skiriami sau pačiam, nė lapė ( taip pat ir opozicija, užsiėmusi įkurtuvėmis Seime ir artėjančiomis šventėmis ) nesulojo , po Naujųjų K. Navickas apdairiai ėmėsi prevencijos: sausio 11-ąją informuoja premjerą, kad nusišalina nuo sprendimų, susijusių su buvusia darboviete BAF, sausio 12-ąją kreipiasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydamas rekomendacijų dėl galimo interesų konflikto.

    Viskas, neprikibsi, jeigu ne dokumentų datos. Datos ir byloja, kaip K. Navickas vedžiojo už nosies ir premjerą, ir VTEK. Tą pačią 2017 m. sausio 11 d. išsiųsdamas raštą premjerui (ir po dienos – paklausimą VTEK), ministras suraitė rezoliuciją ministerijos kancleriui ant APVA reorganizacijos koncepcijos titulinio lapo“: p. R. Klovui siūlau vertinti prijungimo prie APVA variantą“. P.S. YRA STRAIPSNIS , kuris dar labiau sukėlė klausimų dėl konservatorių ” kas jiems tinka ” 🙂 Dalis teksto P.P.S. Matyt neveltui „valstiečiai ” ir premjeras Skvernelis patį atleido ……..tik už kokius „gerus ” darbus tikote konservatoriams , kurie įžvelgė korupciją ? Seniai galvoju , kad didesnių veidmainių nei konservatoriai Lietuvos politikoje ieškoti nereikia . Jūs kandidatuojate mano apygardoje , bet NIEKADA NESULAUKSITE MENO ŠEIMOS IR KAIMYNŲ BALSO . Nesuprantu kaip iš vis drįstate kandidatuoti ?

    Reply
  17. Lina

    Petrošius tai irgi veikėjas! 😀
    Ėjo į taryba vienas – nepaejo, tai kita karta nubėgo pas grubliauska kad paimtu. Vos tik spėjo su grubliausku į taryba patekti jau išbėgo pas koncervus, matyt strategavo kaip greiciau į seima patekt. Tik perbėgo pas juos vuolia, jau ir vienmandatininkas koncervu! Nu gudras žmogus nieko negali sakyti. Ieško kur subine šilčiau priglausti 😀 tinka labai su koncervais!!! Deja tik kad koncervai smirda labai 🙁

    Reply
    • Olialia

      Čia 9 metus į vieną komentarą sukišot? 😀

    • Lina

      noretum.. pastarieji metai + 1 fail is nepasisekusiu metu kai ejo vienas.

    • Olialia

      Nu tai 9 metai 🙂

    • Petrosiaus draugui

      Skaityk nuo “nupabego pas grubliauska” . Esmes nekeicia isdavikas begiojantis po partijas kad greiciau iki seimo dasikastu. Ateis i seima koncervai bus nepalankus pas kitus nubegs

  18. Jotautas

    Ligita “Klaipėdos Širinskienė” Girskienė matys mano balsą kaip savo ausis.

    Reply
    • Jotautui

      o jus ausu ar veidrodzio namie neturit? :DD

    • Pritariu

      Pritariu!!!!

  19. J

    sekmes Mindaugai balsuosiu uz tave

    Reply
  20. Magijos ministras Karamelė

    Fu koks šlykštus straipsnis. Gėda Atvira Klaipėda, kad tokius reklaminius straipsnius paleidžia į eterį, bet matyt ten kur pinigai, ten jokio orumo nelieka.
    Tikrai džiaugiausi L. Girskiene, kaip aktyvia klaipėdiete, siekiančia spręsti bėdas mieste, bet ši sąjunga su karbauskio sekta, kurioje nėra žaliųjų (kitaip tokių anti-žaliųjų sprendimų ši vyriausybė ir seimas nebūtų prastūmę) nėra ir valstiečių (ten tik verslininkai, alinantys Lietuvos žemę chemija ir vaidinantys ūkininkus, kad susirinktų ES paramą), yra kažkoks nesusipratimas. Pamatėme per šiuos ketverius metus kaip buldozeriu stumiami įstatymai bloginantys mūsų gyvenimus, kenkiantys gamtai, leidžiantys toliau augti saviems bizniukams, tad pardavusios velniui sielą tikrai nepalaikysiu.
    O ponas kapitonas galėtų nors vieną darbą miestui įvardyti, nes buvimo kapitonu demontravimas tik didelį ego parodo. Nematau, kad ieškotumėte uosto ir miesto darnos, atstovauti eisite uostininkus? Petrošius nors ir jaunas, bet bent jau gilinasi toliau, nei vieno sektoriaus klausimai. Kęstutis neįtiko karbauskiui, nešoko pagal jo užsakytą muziką, įdomu ar šoks Ligita?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiamas Magijos ministre, prieš didžiai moralizuojant reikėtų susipažinti su vis dar galiojančiu VRK SPRENDIMU DĖL REKOMENDACIJŲ DĖL POLITINĖS REKLAMOS SKLEIDIMO POLITINĖS KAMPANIJOS LAIKOTARPIU PATVIRTINIMO 2018 m. birželio 19 d. Nr. Sp-75.
      8 punktas: Viešosios informacijos rengėjai ir (ar) skleidėjai negali sudaryti išskirtinių sąlygų kuriai nors politinei partijai, kandidatui, politinės kampanijos dalyviui, be to, negali atsisakyti vienodomis sąlygomis sudaryti sutarčių su kuriais nors politine partija, kandidatu ar kitu politinės kampanijos dalyviu.
      Tik startavus AK buvo aiškiai pasakyta, kad politinės kampanijos metu tekstinė politinė reklama bus skelbiama. Jos turinys – autorių sąžinės ir atsakomybės reikalas. Jei labai nori, konservatoriai gali pasiskelbti šalia pagal tuos pačius kaip ir visiems kitiems viešai deklaruotus įkainius – laiko dar yra iki 1 val. nakties.

  21. Dominyka

    Cia kiekvienam aisku ko Petrosius su Navicku i Seima taip verziasi. Aferistai.

    Reply
    • Jurga

      Petrošių vadinti aferistu teisinga tiek pat, kiek Jus pačią vadinti durne. Valdykitės, gerbiamoji. Šitaip spjaudydamasi nuodais Jūs daugiau pasakote apie save, o ne apie Petrošių.

  22. Kęstutis Navickas

    Pranešimas žiniasklaidai
    Klaipėda, 2020 m. spalio 23 d.
    Dėl juodųjų technologijų naudojimo rinkimuose
    Raginu savo oponentus Valstiečius –„žaliuosius“ Seimo rinkimuose nenaudoti juodųjų rinkimų technologijų. Jos pasireiškia atviro melo skleidimu ir neteisėtu bandymu manipuliuoti rinkėjų nuomone.
    Kaip gi tos juodosios technologijos atrodo? Ogi imi ir solidžiuose Klaipėdos naujienų portaluose publikuoji straipsnį, kuris apsimeta analitiškai apžvalginiu patarimu už ką balsuoti. Tuomet apžvelgi valstiečių kandidatų „nuopelnus”, kuriuos pasiekė daugelis pilietiškų žmonių ir su jokia politine partija nesusijusios gausios Klaipėdos bendruomenės. Kiauliškai primeluoji apie konkurentus, jog jie siūlo ko nesiūlo, na ir paskaninimui pridedi konkurentui nebūtų nuodėmių.

    O štai kokį absurdą mokamoje melagienoje apie mane skleidžia Valstiečiai – „žalieji“.
    „Konservatorių deleguojamas K. Navickas Klaipėdos miesto taršos problemą siūlo spręsti daugiabučiuose gyvenamuose įrengiant kvapų filtravimo sistemą „. Citatos klaida netaisyta. Iš ties, man pačiam būtų įdomu pamatyti kaip tokia sistema veikia, už tokią matyt būtų galima gauti jei ne Nobelio, tai solidžią aplinkosaugos premiją. Taip pat solidžia apsimetančioje publikacijoje minima, kad esu pagarsėjęs „kaip paukštelių saugotojas, skyręs daugiau kaip 4 milijonus eurų meldinės nendrinukės išsaugojimui ir šios rūšies populiacijos didinimui“. Išties nendrinukes reikia saugoti, tik lėšas tam skyrė prieš mane Aplinkos apsaugos ministerijoje dirbę valdininkai.

    Esu tikras, kad žmonės sugeba atskirti melagienas ir tikisi žmogiško ir sąžiningo bendravimo iš Seimo rinkimuose kandidatuojančių politikų. Raginu netoleruoti juodųjų technologijų naudojimo rinkimuose ir prašau žiniasklaidos priemonių nepublikuoti šmeižikiškos reklamos gana išmaniai apsimetančios išmintingų patarimų straipsniais.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Tik primename, jog tai nėra „Atviros Klaipėdos” straipsnis, o yra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos politinė reklama, už kurios turinį atsako užsakovai.

    • Birute N.

      Ar jus kartais ne tas pats ponas kuris savo profilyje uzsidejes mano namo nuotrauka? Idomu ar bent esat ten buves ne fotosesijos metu? Ar tik pries rinkimus pasidarem idomus? o jeigu nezinojot tai tikrai esat garsus del pauksteliu. I paieskos sistema isiveskit „kestutis navickas pauksteliai” ir jums ismes kruvas straipsniu apie jus ir kokius pinigus savo imoneje pasidaret.

      Ir beje kur jus buvot kai mes visi pietines gyventojai kartu kovojom pries tarsa ir smarve? Kiek skaiciau per du metus net paketo neparuoset? kas ten jus taip stabde? pauksteliai? Jeigu per du metus nieko gero musu gyventoju labui nenuveiket tai kodel mes turetumem uz jus balsuoti?

    • Anonimas

      Ponas, Navickai, peržvelkit savo paties daugiabučių skelbimų lentose sukabintus plakatus, su žodžiais : „Iškelta idėja, kad valstybė turėtų finansuti rekuperacines ventiliavimo sistemas su aktyvios anglies filtrais…” 😀 galiu jums asmeniškai jūsų plakato foto atsiųsti. Čia 4 punktu. Be to, pasiūlėte, kaip valyti chromu užterštas teritorijas (?), ir 1 punktu įsirašėte „parengtas vadinamas „Klaipėdos paketas”…..”, TAIP, parengtas ir priimtas, bet ne Jūsų dėka ir prisidėjimu, nors jums esant Aplinkos ministru mums, bendruomenių atstovams, net nesuteikėte pusvalandžio savo brangaus laiko išklausyti mūsų informaciją, kurios pagrindu, jau IŠGIRDĘ Vyriausybės atsakingi asmenys (jums jau esant atstatydintu iš AM ministro pareigų), kartu su bendruomenių atstovais bendroje darbo grupėje išdiskutavome „Klaipėdos paketo” esmę ir gaires. Jūs, deja, tik praėjote pro šalį…

  23. Fu

    Straipsnis tai vertas tualetinio popieriaus, o ne AK.

    Reply
  24. na

    Gal jau užteks už skvernelinius? Paklauskite Ligitos G. Ką ji mano apie išorinį uostą? Ir girulių miško kirtimą – Valstiečių projektą?

    Reply
    • Atsakymas na

      Pasigooglinkit dėl išorinio uosto ir girulių miško nuo kada tas reikalas pradėtas, nustebsit kad dar valdžioj būnant konservams, beje kartu su liberalais…

    • ..o valstiečiai

      nesiginčydami toliau tęsė šią nesamonę..

  25. Moteris su spuogu ant kaktos

    TIK NE UŽ MOTERĮ SU SPUOGU ANT KAKTOS!!!!!!!!!!!!1
    IR IŠVIS VALSTIEČIUS UŽ GROTŲ UŽ PRASKOLINTĄ LIETUVĄ

    Reply
    • klaipėdietė,Danės apygardos rinkėja

      Už melą ,kad valstiečiai-žalieji PRASKOLINO Lietuvą (lyg konsevatorių valdymo metais NEBUVO skolinamasi už dideles palūkanas ,kurias tenka atidavinėti ),SPUOGAS IŠDYGS ANT LIEŽUVIO ! JEIGU negalima prisikabinti prie DARBŲ, kabinamasi prie žmogaus IŠVAIZDOS ! Kiekvienas pirmiausia ŽIŪRĖKIME Į SAVE -kaip dirbame ir kaip atrodome !

  26. klaipėdietė,rinkėja

    KONSERVATORIŲ ir taip pakanka po pirmojo rinkimų turo ,nes KAIP ,, KONSTRUKTYVIAI ,, dirbo šią kadenciją JIEMS ir tai per daug ! Sėdint ant atsarginių suolelio LABAI lengva kritikuoti ir reikalauti iš vyriausybės ,kad VISOS sritys būtų sutvarkytos per kadenciją ,kai per kelis dešimtmečius buvo TAIP ,,REFORMUOTOS ,, buvusiųjų valdžioje ,kad nežinia ,nuo kurios srities pradėti ir ką daryti !

    Reply
  27. Asta

    Tik už Ligitą.. Pagaliau būtų bent vienas Seime žmogus kuriam rūpi kokioj Klaipėdoj gyvensim. ?

    Reply
  28. DANĖS apygardos rinkėja

    Turbūt CINIŠKIAUSIA partija yra KONSERVATORIAI ! TV ekranuose ir per radiją rodosi senjorė ,kuri aiškina KOKIE blogi dabartiniai valdantieji (kurie per kadenciją keletą kartų didino pensijas ) ir KOKIE GERI bus konservatoriai su Ingrida (kurie krizę sprendė pačių NETURTINGIAUSIŲ sąskaita ir apie tai pasisakė Lietuvos Respublikos Konstitucinis teismas ,kad JIE taip PAŽEIDĖ Konstituciją )! Kas vyksta žmonių galvose ,kad balsuoja už TS-LKD (kerštauja dabartiniams valdantiesiems UŽ pigesnius vaistus , UŽ nemokamus vaistus senjorams nuo 75-erių metų ,UŽ galimybę šeimoms kiekvieną mėnesio paskutinį sekmadienį NEMOKAMAI lankyti muziejus ,UŽ Šeimos kortelės įvedimą ,UŽ paramą jaunoms šeimoms pirmam būstui įsigyti nors ir ne didmiesčiuose , UŽ DIDESNĮ dėmesį SOCIALINIAMS klausimams ir dar daugiau kitų darbų ) NIEKADA NEBUS tokios valdžios ,kuri būtų VISIEMS žmonėms gera ,visi klysta ir daro klaidas ,BET OBJEKTYVIAI vertinti irgi REIKĖTŲ ! Ką padarė konservatorių kandidatas į Seimą dėl taršos mažinimo Klaipėdoje ir KĄ PADARĖ gerb. Ligita Girskienė su aktyviais miestiečiais ?! TIK Aplinkos apsaugos ministras p.K.Mažeika IŠGIRDO ir Seimas priėmė KLAIPĖDOS PAKETĄ ! Tik UŽ gerb. LIGITĄ GIRSKIENĘ Seime ! Seime NĖRA nė vieno išmanančio jūrinius reikalus (ir TAI JŪRINĖJE valstybėje !) Reikėtų rinktis ATSAKINGAI ir nepatingėti nueiti BALSUOTI !

    Reply
  29. Kristina

    Vis atsiranda 1-as kitas kuris iki šiol nesupranta – klaipėdiečių gyvenamoji aplinka ekologiniu požiūriu labai blogėja. Ar suprantate ,kad ORAS tai mūsų egzistavimo pamatas. Kokia jo kokybė? Kiek minučių galime išbūti užsidengę veidą? L.GIRSKIENĖ subūrė pietinėjė miesto dalyje pulką gyventojų,Jie turi galimybę ,pajautę kvapus, rašyti, skelbt tai FBi… L.GIRSKIENĖ tuoj reaguoja,Aišku jai padeda šaunios jos bendramintės. Ta SMARVĖ -jau išaiškino tik L.G. suburtas pulkas protingų žmonių. Neužteko Kl. aplinkosaugos specialistų, ypač savivaldybės, mero rūpesčio. L.G. veikė toliau : LR Apl. ministerija, įvairios nusikaltimus narpliojančios tarnybos – buvo jos informuotos… O Grigeo? KLausykite, ko daugiau reikia? Na baikit apsimesti ir dar kažkuo nebūtu ją kaltinti? LIGITĄ GIRSKIENĘ labai reikalinga mums klaipėdiečiams, bet ir visai Lietuvai seime. Nemanau, kad ji ir toliau nebendraus su mumis. JI tobulės, gilinsis į pačią svarbiausią žmonių problemą -aplinkosaugą. Ji Išsilavinusi (skaitykit jos CV) ji jauna ir begalo energinga,sąžininga..

    Tikra būsima seimo narė….

    Reply
  30. Tik

    Už Girskienę su kapitonu, jie mus išves į nesmirdinčius vandenis !

    Reply
  31. tik uz navycka!!!

    Tipo smirda klaipedoj?? tai filtriukus zmonem namie sudesim, langus uzklijosim, kas nori i lauka dujokaukes dosim ir volia??
    Vysi kam smirda balsojam uz Navycka!!

    Reply
  32. Saulele

    konaervatoriu ir Grubliausku tikrai uztenka.. miestas visas apsnerkstas dar jie i seima lenda

    Reply
  33. Slykstu

    Ka per siuos rinkimus sugeba zalstieciai, tai tik pilti purva ant kitu. Ligita purvo drabstime deja pirmauja, buvau geresnes nuomones apie ja. Sis straipsnis ju rinkimines purvadrabstos tasa.

    Reply
    • Slykstulykstu

      koki purva? Kad duobes Petrosius fotkina? Ir kad Navickas 4 milus pauksteliui dave? Cia ne purvas o faktai!

    • klaipėdietė,rinkėja

      Jeigu jau ,,žalsiečiai pila purvą,, ,tai TIE ant kurių pila ,gali kreiptis į teismą ir įrodyti VISIEMS žmonėms ,kad ir JIE yra LIEČIAMIEJI ! Kodėl nepaneigia to ,kas parašyta žurnale NELIEČIAMIEJI ?! PATINKA būti apšmeižtais ir supurvintais ?!

  34. Klaipėdoje te

    Už Ligitą ir jos nuveiktus darbus dėl klaipėdiečių .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This