Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda stoties akcijas

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda jai priklausančias UAB „Stotis“, įmonės, kuri valdo Gargždų autobusų stotį, akcijas. Savivaldybės akcijų dalis įstatiniame kapitale – 51,85 procento, o pradinė paketo pardavimo kaina – 86,2 tūkst. eurų. Akcijos parduodamos viešojo aukciono būdu. Šiuo metu jau projektuojama nauja Gargždų autobusų stotis, kuri turėtų iškilti kitų metų pabaigoje.

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda 435 paprastąsias jai priklausančias UAB „Stotis“ akcijas. Nominali vienos akcijos vertė – 28, 96 Eur. Viešo aukciono dokumentų rinkinys parduodamas lapkričio 5– gruodžio 4 darbo dienomis, nuo 8 iki 5 val., Klaipėdos g. 2, Gargždai, pasirašius konfidencialumo įsipareigojimą, pervedus įmoką už dokumentų rinkinį ir pateikus prašymą jį parduoti. Dokumentų rinkinio pardavimo kaina – 145  eurai. Pinigai, sumokėti už dokumentų rinkinį, negrąžinami ir į pirkimo kainą neįskaitomi.

Karantino laikotarpiu, pasirašius elektroniniu parašu, prašymus parduoti dokumentų rinkinį galima teikti ir elektroniniu paštu vida.matulaityte@klaipedos-r.lt arba aida.andrijauskiene@klaipedos-r.lt.

„Senoji Gargždų autobusų stotis jau seniai nebereprezentuoja mūsų miesto. Kadangi mes nesame vieninteliai stoties valdytojai, priimtas sprendimas parduoti turimą akcijų dalį, o gautas lėšas investuoti į naujos stoties statybą. Pradinė akcijų paketo kaina – 86 tūkst. 200 eurų, tačiau neabejoju, kad būsimus investuotojus domins šis objektas ir aukciono metu akcijų kaina išaugs“, – pranešime žiniasklaidai pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Nauja autobusų stotis – jau kitąmet

Naujosios autobusų stoties projektiniai pasiūlymai visuomenei pristatyti rugpjūtį. Buvo pasirinktas ovalo formos pastatas, kuris, pasak architektų ir projektuotojų,akcentuoja šiuolaikiškumą ir modernumą. Aukščiausioje vietoje vieno aukšto pastatas sieks beveik septynis metrus, o jame persipins mediena, stiklas ir metalas.

Atsižvelgdami į Klaipėdos rajono savivaldybės suformuotą užduotį, projektuotojai pasiūlė statyti 140 kv. m. stoties pastatą su keleivių laukimo sale, prekybos vieta – spaudos kiosku, bilietų  kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis. Suplanuotos 4 autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. 

„Kol kas visi darbai vyksta, kaip ir suplanuota. Po projektinių pasiūlymų pristatymo visuomenei, projektuotojai dirba toliau. Sausį planuojam jau gauti leidimą statyboms ir skelbti konkursą rangovo paieškai. Tad realu, kad kitų metų Kalėdoms naujoji Gargždų autobusų stotis priims pirmuosius keleivius“, – teigia Klaipėdos rajono savivaldybės direktorius Artūras Bogdanovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Ministerijos prašo palengvinti įplaukų į uostelius įrengimo tvarką

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad augantis laivelių skaičius smarkiai pagyvino laivybą Vakarų regiono vandens keliuose, tačiau tuo pačiu išryškino ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This