Rytais patraukti automobilius iš Klaipėdos gatvių reikės dar anksčiau

Svarbu, Transportas

Kiemuose savo automobiliams vietos nerandantys ir juos gatvėse statantys klaipėdiečiai turės pratintis prie naujos tvarkos. Eismo saugumo komisija ketvirtadienį nusprendė, kad automobilius gatvėse bus galima palikti tik iki 7 val. ryto, o ne iki 8 val., kaip dabar. Tačiau pritarta, kad tokie pokyčiai įsigaliotų po karantino.

Trijose gatvėse – Smiltelės, Sausio 15-osios, Statybininkų pr. vairuotojai turės įrasti prie pokyčių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Automobilių stovėjimo laiką nuspręsta sutrumpinti Statybininkų prospekte, Smiltelės ir Sausio 15-osios gatvėse.

Jose dabar statyti automobilius galima nuo 18 val. iki 8 val., o dienos metu draudžiama.

„Bet ryte eismas jau intensyvus būna nuo 7 valandos, todėl gatvėse stovintys automobiliai trukdo. Todėl ir siūloma leisti automobilius statyti iki 7 val.“, – sprendimą pristatė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pasiūlė šį klausimą nagrinėti, kai baigsis karantinas, nes tikrai susidaro probleminė situacija ir gyventojai turi turėti laiko priprasti.

„Noriu priminti, kad Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedo rekonstrukcija vyksta jau dabar, o ne po karantino. Jau dabar matome, kaip persiskirsto transporto srautai. Gerokai daugiau automobilių važiuoja Statybininkų prospektu ir, beje, esame pastebėję, kad mašinų skaičiui karantinas įtakos neturi“, – tvirtino „Klaipėdos keleivinio transporto“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pasiūlė kompromisą – leisti automobilius statyti iki 7.30 val., nes, anot jo, sunku žmonėms atsikelti 7 val. ryte patraukti savo transporto priemonę. Tačiau kiti Eismo saugumo komisijos nariai tokiam pasiūlymui paprieštaravo, nes nėra kelio ženklo, kuris draustų ar leistų stovėjimą nuo 7.30 val.

„Mes jau kėlėme klausimą, kur automobiliai važiuos, kai bus uždarytas pagrindinis žiedas. Žinoma, kad srautas per Statybininkų prospektą labai išaugs, nes darome laikiną išvažiavimą iš miesto. Aš pritarčiau, jog kažkada reikėtų visai nebeleisti automobilių statyti gatvėse, tad kompromisas yra leisti stovėti nuo 18 iki 7 val. darbo dienomis ir neribojant laiko savaitgaliais. Sprendimas tikrai labai nepopuliarus, bet jei jo nepriimsime, nes nepatenkinti bus keliasdešimt žmonių, tai problemų turės keli šimtai ar net keli tūkstančiai vairuotojų. Reikia ruoštis didžiajam žiedo uždarymui, nes rekonstrukcijos darbai vyksta labai sparčiai, o kitas jų etapas bus su žymesniais eismo ribojimais. Tada pamatysime, kokie kamščiai gali būti Klaipėdoje“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Pritarę, jog reikia trumpinti gatvėse stovėti leidžiamą laiką, Eismo saugumo komisijos nariai diskutavo, kada pokyčiai turėtų įsigalioti.

A. Samuilovas tvirtino, jog delsti neverta ir nauja tvarka turėtų įsigalioti nuo kitos savaitės pradžios. Tačiau G. Neniškis siūlė pokyčių imtis po karantino. „Pakentėkime tas tris savaites, juk automobilių srautas bus mažesnis, nes mokyklos dirba nuotoliniu būdu“, – kalbėjo G. Neniškis.

Eismo saugumo komisijos nariai sutarė, kad Statybininkų pr., Sausio 15-osios ir Smiltelės gatvėse automobiliams darbo dienomis būtų leidžiama stovėti nuo 18 iki 7 val., o savaitgalį – neribotai. Pokyčiai įsigalios, kai bus pakabinti nauji kelio ženklai, bet ne anksčiau nei po trijų savaičių.

„Ir dar svarbu įpareigoti Viešosios tvarkos skyrių, kad pakontroliuotų vairuotojus. Nes vien kelio ženklų pakeitimas žmonėms sąmoningumo nepridės“, – pabrėžė A. Samuilovas.

8 Comments

  1. Zita

    Visi tik drausti moka. Problemas reikia spręsti ne draudimai, o ieškant būdų, įrengiant aikšteles automobilių statymui. Va kai bus kur statyti, o auto bus statomi gatvėje, tada prašom, bauskite.

    Reply
    • KLP

      Mieste ir taip pilna stovėjimo aikštelių, tik reikia baudų, kad buduliai išmoktu jomis naudotis.

  2. Daiva

    O kada Klaipėdoi Sulupes g. atlaisves, čia pakelėse kiekvieną dieną stovi tuntai mašinų. Nei pravažiuoti nei praeitį. Nardai tarp jų kaip trintukas ir triniesi į jų šonus. O ryte nėra galimybės išvis pravažiuoti ypatingai prie 18 – 20 namų Sulupes g. Ten rytais kamštis iki 10 ryto. O savaitgali sisos gatvelės žvejybos uoste masinom uzkistos. Baisu vaikus į kiemą paleisti. Lekia mašinos per kiemus rytais, kai darbo diena, vos ne palangė pro 130 namą. Atseit skuba į Minijos gatve išberti, juk tai pagrindinė gatvė. Gal kada ir pas mus pažiūrės, kaip vairuotojai paiso drausmes! O drausmės reikėtų!

    Reply
  3. Antanas

    Panaikinkite tas mokamas aiksteles automobilių statymui ,kurios jūsų išnuomotos 99 metams privatiems asmenims .žmonės galės parkuoti mašinas.Aiksteliu kiemuose nedidinate,neruosiate naujų ,bet vis keliate nesąmoningas reikalavimus.

    Reply
  4. Filosofams

    Ko jūs makaluojat žmonėms gyvenimą, filosofų, apsimetančių transporto žinovais, gauja !
    Ką ta valanda reiškia, nieko, jei stovi automobilis, tai jis niekam ir netrukdo, kamsčius daro judantys automobiliai, reiškia jūs norite valanda paankstinti tuos kamsčius, jei jie būtų ?

    Reply
  5. Julija

    Iš tuščio į kiaurą ,tik švaistymas tą valandą nieko nekeičia .bloga jau nuo jūsų visų valdininkų.

    Reply
  6. Ss

    Is kieno kisenes bus apmokami savivaldybes „šeškių” darbo virsvalandziai????

    Reply
    • Anonimas

      Teisingai SS, tereikia sugalvoti buda kuris issprestu problema greitai IR nemokamai. Labai paprasta

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Sausio 15-osios g. dviračių ir pėsčiųjų takams - 372 510 eurų

Netrukus turėtų prasidės avaringiausia sankryža Klaipėdoje „pagarsėjusios” Sausio 15-osios gatvės dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinis remontas. Jis gali tęstis 10 ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Nuomonės

Savivaldybėje - totali cenzūra ir baimė kalbėtis su žmonėmis

Pusės milijono eurų neužteko, kad klaipėdiečiams iš anksto būtų pranešta apie vandeninio gamyklos statybą ir apie medžių Kristijono Donelaičio aikštėje ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This