Koronaviruso šuolis: Lietuvoje – 1656 atvejai, užsiregistruoti tyrimui galima ir internetu

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotas rekordinis naujų susirgimų koronavirusine infekcija skaičius: patvirtinti 1656 COVID-19 atvejai, 126 jų – Klaipėdos apskrityje.

307 atvejai registruoti Kauno, 284 – Vilniaus, 200 – Šiaulių, 112 – Telšių, 52 -Panevėžio, 41 atvejis – Tauragės, 34 – Marijampolės, 32 – Alytaus ir 12 – Utenos apskrityse.

Klaipėdos apskrityje vakarykštę parą registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinės Klaipėdos ligoninės Skuodo filiale, Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje. Taip pat registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Lietuvos kariuomenėje, Klaipėdos rajono Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje, Klaipėdos miesto „Varpo“ gimnazijoje, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje.

Lapkričio 4 d. duomenimis, Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinių ligų korpuse iš viso buvo gydomi 86 sergantys Covid-19 pacientai.

79 pacientai gydomi infekciniame Covid skyriuje, 44 iš jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos.

7 pacientai gydomi reanimacijos skyriuje, dviem iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 6 mirties nuo koronaviruso atvejus. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 192 gyvybes.

Šiuo metu Lietuvoje serga 15 034 žmonės, pasveikusių yra 5454.

Užsiregistruoti tyrimui jau galima ir internetu

Visi asmenys, pajutę koronaviruso (COVID-19) infekcijai būdingus simptomus, nuo šiol užsiregistruoti tyrimui mobiliajame punkte gali ir užpildę specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt. Tai leis gyventojams registracijos procedūrą atlikti greičiau ir patogiau, nes nereikės skambinti į Karštąją liniją 1808.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas. Papildomi mažiau specifiški simptomai gali būti galvos ir raumenų skausmas, šaltkrėtis, nuovargis, vėmimas, viduriavimas.

Be to, artimiausiu metu planuojama dar išplėsti tyrimų galimybes, kad poliklinikos, savo teritorijoje įsteigusios specialius patikros punktus, galėtų gauti apmokėjimą už atliekamus tyrimus, o registruotis į poliklinikose įsteigtus punktus būtų galima per juos įsteigusią gydymo įstaigą.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad gyventojai taip pat turi galimybę skambinti numeriu 1808, kai reikia užsiregistruoti koronaviruso tyrimui mobiliame punkte, reikalinga konsultacija dėl izoliacijos arba konsultacija, kaip elgtis grįžus iš koronaviruso paveiktos šalies.

Skambinti į Karštąją liniją galima visoje Lietuvoje nuo 8 iki 20 val. kasdien nemokamai iš visų tinklų.

SAM primena, kad Karštoji linija 1808 darbo dienomis sulaukia apie 12-13 tūkstančių skambučių, savaitgaliais ir nedarbo dienomis skaičiai kiek mažesni – apie 4-6 tūkstančių skambučių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This