Ragina likti namuose

Miestas

Vyriausybei nutarus, kad naktį į šeštadienį, lapkričio 7 d., visoje Lietuvoje skelbiamas karantinas, kuris tęsis mažiausiai tris savaites, Klaipėdos miesto savivaldybė ragina gyventojus atsisakyti visų nebūtinų kelionių ir susitikimų.

Kelionės šalies viduje, jei laikomasi socialinės distancijos, galimos, bet nerekomenduojamos. Klaipėdos miesto savivaldybė primena pagrindines važiavimo viešuoju transportu taisykles.

Stotelėse ir  autobusuose privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, jos turi dengti nosį ir burną. Martyno Vainoriaus nuotr.
  • Stotelėse ir  autobusuose privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, jos turi dengti nosį ir burną.
  • Kiekvienoje transporto priemonėje būtina dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant.
  • Viešajame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip 1 metro atstumu.
  • Pamačius, kad autobuse yra užimtos sėdimos vietos, į autobusą nelipkite, palaukite kito.
  • Už kelionę atsiskaitykite saugiausiu būdu: žymėkite elektroninį bilietą kortele arba telefonu.

Sąmoningas keleivių elgesys – patikimiausia saugios kelionės sąlyga. Autobusų vairuotojai, užsipildžius salonui iki saugios ribos, nebepriims keleivių. Tokiais atvejais ant priekinių durų bus apie tai informuojantis skelbimas. Keleiviai be veidą dengiančių apsaugos kaukių į viešąjį transportą nebus įleidžiami.

Ir toliau planuojami optimalūs viešojo transporto tvarkaraščiai, kad keleiviai galėtų laikytis saugaus atstumo. Naujausius tvarkaraščius keleiviai visuomet ras www.klaipedatransport.lt,  www.stops.lt, programėlėje Trafi. Karantino metu nerekomenduojama vadovautis stotelėse esančiais tvarkaraščiais – šiuo laikotarpiu pagal realius keleivių srautus jie keičiami dažniau nei įprastai, todėl kaskart atnaujinti tvarkaraščius stotelėse nėra efektyvu.

„Pastarųjų dienų statistika tiesiog sukrečianti ir besąlygiškai įtikinanti, tad, drįsčiau teigti, esame beveik kritiškame pandemijos augimo ir plėtros taške, kuriame niekas anaiptol neturime teisės atsipalaiduoti, užsimiršti. Esame ties riba, prie kurios kyla jau nebe diskusinis, bet egzistencinis klausimas – arba mes įveiksime ir pažabosime jį, arba jis įveiks mus, mūsų bendruomenę, vadinasi, visus mus, be išimčių visus. Tad saugokime vieni kitus, nedvejodami susilaikykime nuo nebūtinų susitikimų ir kelionių, jei tam yra bent menkiausia galimybė – tai bus rimtas asmeninis kiekvieno mūsų indėlis šioje žūtbūtinėje kovos su COVID – 19 fronte”, – į klaipėdiečius pranešime spaudai kreipiasi miesto meras Vytautas Grubliauskas.

1 Comment

  1. Ričardas

    Ar vairuotojas matis galines sedines prailgintam autobuse.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This