Išbandė dar vieną elektrinį autobusą

Transportas

Vienas garsiausių pasaulyje sunkvežimių ir autobusų gamintojas „Scania“ į Klaipėdą atgabeno tik pernai į rinką išleistą elektra varomą žemagrindį autobusą „Citywide“. Pasaulinio koncerno atstovai savo gaminį pristatė ir leido išbandyti Klaipėdos autobusų parkui.

„Tai jau ketvirto gamintojo elektrinis autobusas, kurį išbandėme Klaipėdos gatvėse. Be vietinės gamybos „Dancer“ vasarą dar testavome kinišką „Yutong“ bei lenkišką  „Solaris“ , o dabar švedišką „Scania“. Nesileidžiant į jų palyginimus ir technines detales, mane labiausiai džiugina, kad ekologiško viešojo transporto pasiūla didėja, nes prieš porą metų nė vienas gamintojas negalėjo pasiūlyti realiai važiuojančio autobuso. Kai yra daugiau gamintojų, mums, vežėjams, atsiranda daugiau erdvės deryboms, prielaidų kainos mažėjimui. O mūsų bendrovei tai aktualu, nes planuojame įsigyti dar 10 elektrinių autobusų“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos autobusų parko generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas.

Kaip teigia autobusą pristatę „Scania“ atstovai, „Citywide“ yra miesto pervežimams sukurta  naujos kartos transporto priemonė, aprūpinta moderniausiomis technologijomis, susijusiomis su saugos sistemomis, išmetamų teršalų ir triukšmo sumažinimu iki minimumo.

Šio modelio autobusai gaminami ir su dyzeliniais, ir su dujiniais varikliais, o klaipėdiečiams pristatytas ne pats galingiausias elektrinis su 8 baterijomis gali vienu metu vežti iki 100 keleivių (iš jų 35 sėdimos vietos) ir vienu įkrovimu nuvažiuoti iki 150 kilometrų.

Išskirtinė švediško autobuso ypatybė, kad jis pritaikytas šaltam klimatui. Salone važiuojančius keleivius šildo šilumos siurblys, o jei oras atvėsta žemiau minus 5 °C, įsijungia pagalbinis šildytuvas.

Pasak gamintojų, atsižvelgiant į techninę specifikaciją bei aptarnavimo garantijas, elektrinio „Citywide“ kaina prasideda nuo 420 000 eurų.

„Pagal išvaizdą neįmanoma atskirti šio elektrinio autobuso nuo anksčiau matyto jo populiaraus dyzelinio analogo. Išorės dizainas, dydis, salonas – viskas identiška. Tik kai autobusas pajuda iš vietos, galima pajausti ir pamatyti skirtumus: jokios vibracijos, nėra dūmų, nemalonaus išmetamųjų  dujų kvapo. Neabejotinai tai aukščiausius ekologinius standartus atitinkantis autobusas“, – įspūdžiais dalinosi V. Ramanauskas.

INFORMACIJA

Klaipėdos autobusų parkas yra ekologiško viešojo transporto Lietuvoje pradininkas. 2013 metais bendrovė pirmoji šalyje pradėjo vežti keleivius dujiniais autobusai. Šiuo metu didžiausioje Vakarų Lietuvos keleivinio transporto bendrovėje iš naudojamų 79 miesto tipo autobusų 49 yra dujiniai ir du varomi elektra. 

4 Comments

  1. Ddd

    Pirks Dancerius. Aišku, kad tie pabandymai tik dėl akių.

    Reply
  2. to jo

    ir trigubai brangesnis

    Reply
    • Joris

      Iš kur ištraukėt? Danceris 340 tūkst., šis nuo 420. Gaunasi trigubai? Nei išvaizda, nei tech. charakteristikomis, tikiu, nelygintini.

  3. jo

    Gražus. Gražesnis už Dancerį 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This