Eugenijus Gentvilas išrinktas Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnu

Politika

Ketvirtadienį Liberalų sąjūdžio frakcija Seime išsirinko vadovus: frakcijos seniūnu tapo klaipėdietis Eugenijus Gentvilas, jo pavaduotoju – Ričardas Juška. Šios pareigos jiems bus patikėtos visos Seimo kadencijos metu.

Eugenijus Gentvilas. Eriko Ovčarenkos nuotr.

„Jaučiu atsakomybę už frakcijos veidą ir veiklą, juo labiau, kad būsime valdančiosios daugumos frakcija. Ir tai kelia naujus iššūkius, būtinybę derintis su naujos koalicijos partneriais. Tad turėdamas ir patirties, ir asmeninius kontaktus imuosi šito darbo ir dėkoju frakcijos nariams už pareikštą pasitikėjimą“, – pranešime spaudai pažymi E. Gentvilas.

Klaipėdietis, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras E. Gentvilas yra Liberalų sąjungos narys nuo 1993 m. Jis vertinamas kaip didžiausią patirtį turintis politikas: per visą Nepriklausomybės laikotarpį jam teko išbandyti įvairias pareigas tiek partijos, tiek įvairiose valstybės valdymo struktūrose – nuo Klaipėdos mero, Uosto direkcijos vadovo iki Vyriausybės bei Lietuvos atstovavimo Europos Parlamente. Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūno pareigos jam nėra naujos – šią poziciją jis užėmė ir 2016 m.

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime naujai suformuota po įvykusių rinkimų į Seimą, kur liberalams patikėta 13 mandatų.

Pagal naujos valdančiosios koalicijos sutartį rytoj Seime turėtų būti balsuojama dėl Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūros į Seimo pirmininkes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Viktorija Čmilytė-Nielsen: entuziazmo atsisakyti parlamentinių lėšų nėra

Po susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad sutarimo, kaip galėtų keistis parlamentinių lėšų panaudojimo tvarka, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas svarstys akcizo mažinimo naftos dujoms klausimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad pirmadienį parlamente teikiamas Vyriausybės siūlymas mažinti akcizo suskystintosioms naftos dujoms (SND) tarifą iki 41 ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This