Tyrimams į mobiliuosius punktus ragina registruotis internetu

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad prieš savaitę atsiradus galimybei tyrimams dėl koronaviruso (COVID-19) registruotis internetiniame puslapyje 1808.lt, kiekvieną dieną šia paslauga vidutiniškai pasinaudoja po daugiau nei tūkstantį žmonių.

Ministerija ragina gyventojus dažniau naudotis šia teikiama galimybe ir taip sumažinti Karštosios linijos operatoriams ir savanoriams tenkantį darbų krūvį.

Perspėjama, kad ženkliai išaugus skambučių srautams ir didėjant tyrimų apimtis, nuo koronaviruso mėginio paėmimo iki atsakymų gavimo žmonėms gali tekti laukti ir iki penkių dienų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žmonės, pajutę koronaviruso infekcijai būdingus simptomus, kviečiami aktyviau registruotis tyrimui elektroniniu būdu ir užpildyti specialią anketą naudojantis interneto tinklalapiu 1808.lt. Skaičiuojama, kad iki šiol šia galimybe jau pasinaudojo daugiau nei 7 tūkst. žmonių. Tai leidžia gyventojams registracijos procedūrą atlikti greičiau ir patogiau, nes nereikia skambinti į Karštąją liniją numeriu 1808.

Karštosios linijos darbus kuruojančios Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis sako, kad registracija internetu vyksta sklandžiai, tai padeda žmonėms greičiau užsiregistruoti tyrimui mobiliajame punkte, be to, padeda sumažinti Karštosios linijos 1808 operatoriams ir savanoriams tenkantį krūvį.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas. Papildomi mažiau specifiški simptomai gali būti galvos ir raumenų skausmas, šaltkrėtis, nuovargis, vėmimas, viduriavimas.

Artimiausiu metu planuojama dar labiau išplėsti tyrimų galimybes, kad poliklinikos, savo teritorijoje įsteigusios specialius patikros punktus, galėtų gauti apmokėjimą už atliekamus tyrimus, o registruotis į poliklinikose įsteigtus punktus būtų galima per juos įsteigusią gydymo įstaigą.

Gyventojai taip pat gali skambinti numeriu 1808, kai reikia užsiregistruoti koronaviruso tyrimui mobiliame punkte, reikalinga konsultacija dėl izoliacijos arba konsultacija, kaip elgtis grįžus iš koronaviruso paveiktos šalies. Skambinti į Karštąją liniją galima visoje Lietuvoje nuo 8 iki 20 val. kasdien nemokamai iš visų tinklų.

Karštoji linija 1808 darbo dienomis sulaukia apie 12–13 tūkstančių skambučių, savaitgaliais ir nedarbo dienomis skaičiai kiek mažesni – apie 4–6 tūkstančius skambučių.

Perspėjama, kad ženkliai išaugus skambučių srautams ir didėjant tyrimų apimtis, nuo koronaviruso mėginio paėmimo iki atsakymų gavimo žmonėms gali tekti laukti ir iki penkių dienų.

2 Comments

  1. Tomas

    Laba diena,kaip galima būtų priregistruoti draugę tyrimui dėl COVID’o,nes pas ją el.bankininkystė neveikia?

    Reply
  2. Remigijus

    Dėl turėjimo kontakto darbe su sergančių corona

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This