Šešėlinis statybininkas aiškinsis teisme

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybai baigus ikiteisminį tyrimą, į teismą siunčiamas nelegaliai statybos darbus vykdęs klaipėdietis.

Nustatyta, kad per kiek daugiau nei pusantrų metų šešėlyje vyras gavo beveik 300 tūkst. eurų pajamų, o valstybei nesumokėjo per 53 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT pareigūnų surinkti duomenys rodo, kad statybos darbais kaltinamasis užsiėmė nelegaliai, nebuvo įregistravęs jokios veiklos, taip pat, atsiradus prievolei, nesiregistravo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju.

Įtariama, kad per pareigūnų tirtą pusantrų metų laikotarpį kaltinamasis už atliktus statybos darbus gavo daugiau kaip 274 tūkst. eurų, tačiau, galimai siekdamas išvengti mokesčių, jų nedeklaravo ir taip išvengė beveik 41 tūkst. eurų PVM sumokėjimo. Nesumokėti taip pat liko ir socialinio bei privalomojo sveikatos draudimų mokesčiai, kurių bendra suma siekia daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Kaltinamasis samdė 3 pagalbininkus, tačiau, galimai siekiant išvengti papildomų mokesčių, darbo santykiai oficialiai nebuvo įforminti, o darbo užmokestis mokėtas be jokių apskaitos dokumentų. Tyrėjai nustatė, kad pagalbininkams buvo išmokėta beveik 13 tūkst. eurų, taip pat suskaičiuota, kad dėl nelegalių darbo santykių valstybei nesumokėta per 4,7 tūkst. mokesčių ir įmokų.

Mokesčių mokėti nepanoręs asmuo kaltinamas neteisėtai ir stambiu mastu vertęsis ūkine komercine statybų veikla bei teikęs neteisingus duomenis apie pajamas. Civiliniams ieškiniams užtikrinti pritaikytas nuosavybės teisių apribojimas kaltinamojo turtui, kurio vertė – 129 tūkst. eurų.

Surašius kaltinamąjį aktą byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

Už mokesčių vengimą pateikiant neteisingus duomenis apie pajamas griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų. Griežčiausia bausmė už stambaus masto neteisėtą vertimąsi ūkine komercine veikla – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrityje - stambus šešėlinis statybų verslas

Lietuvos kriminalinės policijos biuras skelbia, kad nustatyta galimai stambaus nusikalstamo verslo schema ir išaiškinta gerai organizuota grupė asmenų, vykdžiusi nesąžiningą ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This