Buvęs „Neptūno” direktorius stos prieš teismą

Kriminalai ir nelaimės

Teismuose bylas inicijavęs ir teisybės dėl atleidimo iš pareigų bei piniginių kopensacijų ieškojęs buvęs Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas” direktorius Osvaldas Kurauskas tapo kaltinamuoju: Klaipėdos apygardos prokuratūra paskelbė perdavusi teismui didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje jam pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės piniginių lėšų iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų pateikimo ir dokumentų klastojimo.

O. Kurauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaltinimai dėl bendrininkavimo, švaistant klubo pinigines lėšas, padedant klastoti dokumentus, apgaulingai tvarkyti apskaitą pareikšti ir Estijoje registruotos įmonės vadovui, Lenkijos piliečiui bei JAV registruotos įmonės vadovui, Lietuvos piliečiui. Pastarasis kaltinamas taip pat ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai nustatė, jog 2012–2016 metais buvęs krepšinio klubo direktorius, įtariama, siekdamas išvengti mokėtinų mokesčių, sudarė su JAV ir Estijoje registruotomis įmonėmis, manoma, fiktyvias sutartis dėl teisių į sportininkų atvaizdą naudojimą ir už tai visą šį laikotarpį galimai pervedinėjo į JAV ir Estijoje registruotų įmonių sąskaitas pinigines lėšas.

Įtariama, kad užsienyje registruotos įmonės dalį gautų lėšų pervedė uostamiesčio krepšinio klubo treneriams ir sportininkams, o kita dalis piniginių lėšų buvo iššvaistyta.

Remiantis atliktu tyrimu, krepšinio klubas, įtariama, pervesdamas ofšorinėms įmonėms didesnę dalį pinigų nei klubo darbuotojams ir sportininkams buvo išmokėtas atlygis, iššvaistė daugiau nei 490 tūkst. eurų. Tyrimo duomenys parodė, jog 33-ims uostamiesčio krepšinio klubo treneriams ir sportininkams per ofšorines įmones buvo išmokėta dalis atlyginimo už sportinę veiklą.

Skaičiuojama, kad dėl neteisėtų veiksmų ir mokesčių nesumokėjimo buvo padaryta daugiau nei 166 tūkst. eurų žala Valstybinei mokesčių inspekcijai, daugiau nei 67 tūkst. eurų žala Sodrai bei 471 tūkst. eurų viršijanti žala „Neptūno” krepšinio klubui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This