Naujų COVID-19 atvejų toliau mažėja: nebesiekia tūkstančio

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per pirmadienį Lietuvoje nustatyti 966 koronavirusinės infekcijos atvejai (sekmadienį tokių buvo 1152, šeštadienį – 1372).

Tačiau kartu buvo užfiksuota ir 14 mirčių, kurias nulėmė ši infekcija. Dar šeši COVID-19 sirgę žmonės mirė dėl kitų priežasčių (vienas toks atvejis – Klaipėdos apskrityje). Du mirusieji nuo viruso buvo Klaipėdos apskrities gyventojai, priklausę 80-89-erių metų amžiaus grupei, turėję gretutinių susirgimų.

226 nauji susirgimo atvejai registruoti Vilniaus, 230 – Kauno, 169 – Klaipėdos, 128 – Šiaulių, 80 – Marijampolės, 56 – Alytaus apskrityse. Dar 26 atvejai registruoti Panevėžio, 24 – Tauragės, 13 – Telšių apskrityje ir 5 – Utenos apskrityse. 9 atvejai kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Registruoti koronaviruso atvejai, siejami su protrūkiais Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijoje, Klaipėdos „Varpelio“ mokykloje-darželyje, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje, jos Psichiatrijos departamente Švėkšnoje, Gargždų ligoninėje, Šilutės ligoninės slaugos skyriuje, Skuodo rajone esančiuose Ylakių globos namuose. 

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija pirmadienį ištyrė 941 mėginį – 196 atvejais juose buvo aptiktas COVID-19.

10 Comments

  1. Stebetoja

    Pirmiausia kaltinti reikėtų ne valdžią, o visuomenę, ypač suaugusius jos narius, kuriems atsakomybės ir supratimo, kas vyksta, trūksta. Tiesiog nerasta. Tokie dideli skaičiai parodo, kokio aukšto lygio neatsakingumas yra mūsų visuomenėje. Covidui ne valdžios reikia, o žmonių. O Lietuvos žmonės nei patys normaliai saugosi, nei kitus saugo. Tik inkščia, kaip viskas blogai, kai nėra kur vadalotis ir parnešti virusą į namus. Per tokį suaugusiųjų (Ar tikrai???) neatsakingumą dabar paaugliai sėdi namie ir bunka prie kompiuterio ekrano. Tiesiog miela stebėti, kaip auga ir bręsta karta , kuri bus dar bukesnė, nei mes patys esame.

    Reply
  2. Lina

    Darželiai slepia izoliaciją, tėvai nieko nesako apie sergančius šeimos narius.Karantinas namuose,saugau savo vaiką, o direktorė rašo raštą,kad išbrauks iš sąrašų.Kas darosi? Ministro įsakymas suprantamas skirtingai?

    Reply
    • Kritinis mąstymas

      Mirsit.. nuo baimės… ieškokit laimės tarp 4 sienų. mėgaukitės šudraščių žinasklaidą

  3. Klaipėdietis

    Bukite žmonės priverskite kad vairuotojai autobuso neleistu žmonių į autobusą kai kaukės dėvimos po smakru ar nosis neuždenktos
    Mažiau vairuotojai važiuodami telefonu kalbėtu
    Važiavau nuo baltijos prospekto iki šiaurės prospekto ir visą ta laika kalbėjo 18autobusas laikas15val.36minutės lapkričio 17diena

    Reply
  4. Renata

    Sutinku su Giedre. Taip pat kasdien seku statistiką. Labai detaliai visa išsami statistika pagal savivaldybes galima rasti mokslininko, įeinančio į prezidentūros Covid grupę fb Vaidotas Zemlys- Balevičius https://mpiktas.github.io/covid19lt/?fbclid=IwAR3lz4XceN5HKFynH7BMzY5Bg–SY2NS6faYG-hq6cijBRdOtXPnobhYIfQ
    Klaipėdos NVSC kartu Klaipėdos miesto savivaldybe nutilo, tiksliau, niekada atvirai ir nepranešė, kiek yra šiai dienai neištirtų atvejų. Kodėl Klaipėdos valdžia tyli? Vilniaus ir Kauno NVSC padeda kariuomenė, o Klaipėdai nereikia? Ar mes tiesiog netiriam atveju? Klaipėdiečiai nežino kur yra židiniai? Kiek atvejų gydymo įstaigose? Gal atviraKlaipėda galėtų pasidomėti kas vyksta, ir neskelbti klaidingų antraščių. VAKAR ATLIKTI TIK 8266 TYRYMAI (pagal statistikos departamentą)
    Ir dar Vaidoto suvestinėse galima pasižiūrėti kiek serga 0-9metų ( lopšelinukai, darželinukai ir pradinukai), kurių kontaktinis ūgdymas nėra nutrauktas

    Reply
    • Giedre

      Klaipėdos NVSC ir anksčiau labai silpnai teikė informaciją, paminėdavo tik židinius. Taip pat anksčiau buvo nvsc.lt tinklapyje teikiama informacija visos Lietuvos kur, kokioje ugdymo įstaigoje ir kiek serga mokytojų ir atskirai mokinių/darželinukų – kai pradėjo daugėti atvejų, ši informacija buvo pašalinta ir iki šiol neatnaujinta. O buvo super patogu stebėti, ypač kaip kinta mums kiekvienam aktualiose įstaigose. Pačios mokyklos netgi žinodamos apie patvirtintus atvejus, stengiasi nutylėti, informuoja tik tuos tėvus, kurių vaikų klasėse/grupėse yra tie atvejai. O bendrai visos mokyklos bendruomenės net neinformuoja…

  5. Giedre

    Klaipėdos apskrityje atvejų tikrai nemažėja… Kasdien būna:
    11 01 d. – 180
    11 02 d. – 136
    11 03 d. – 99
    11 04 d. – 105
    11 05 d. – 180
    11 06 d. – 126
    11 07 d. – 115
    11 08 d. – 201
    11 09 d. – 157
    11 10 d. – 153
    11 11 d. – 167
    11 12 d. – 214
    11 13 d. – 319
    11 14 d. – 177
    11 15 d. – 215
    11 16 d. – 156
    11 17 d. – 169
    Realiai tai skaičiai kasdien panašūs, ir nėra ko čia džiaugtis ale mažėja… Tai keliasdešimt nukrenta, tai vėl pakyla. Mane labiau neramina kitokia statistika, šiai dienai KLAIPĖDOS MIESTAS (atmetus rajoną) yra 3 vietoje visoje šalyje pagal sergamumą lyginant 100000 gyventojų… Mus lenkia tik 2 vietoje esantis Šiaulių miestas ir pirmoje vietoje esantis Šilalės raj. Manyčiau, jog reikia griežtesnių ribojimų būtent trejetuke esantiems miestams, rajonams. Prieš tai gana nemažą laiko tarpą buvome 4 vietoje, o dabar esame pakilę, reiškia situacija neina geryn tikrai.

    Reply
    • Elena

      Pritariu , deja kokių nors veiksmų tikėtis iš Klaipėdos valdžios beviltiška .

    • Giedre

      Va sekančią dieną po šio straipsnio (11 18 d.) vėl beveik 2000 teigiamų koronų… Ot pasidžiaugė 1 diena, kad nesiekia net 1000 🙂 Ir juokas, ir pyktis ima. Neužilgo pamatysime kokie skaičiai šiandien Klaipėdos raj.

    • Giedre

      Va ir 11 18 d. – 274 atvejai Klaipėdos raj., 105 daugiau nei vakar. Va ir mažėjimas 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This