Klaipėdos jaunimui – stažuotės

Verslas

VšĮ „Klaipėda ID“ kartu su VšĮ „Lyderiai verslui“ vykdo stažuočių modelį „Internship Lithuania“, kuris padeda jauniesiems lyderiams pradėti karjerą įmonėse pagal jų įgytą ar siekiamą specialybę bei kompetenciją.

Drauge šios organizacijos skatina jaunimą iki 29 metų, o ypač savo profesinį kelią besirenkančius studentus savo gyvenimą sieti su žaliąja bei mėlynąja ekonomikomis.

„Intership Lithuania“ programa yra neatsiejama nuo internetinės platformos, kurioje jaunimas bei įmonės gali registruotis ir išreikšti savo norą bendradarbiauti. Visgi programoje yra keletas labai svarbių kriterijų. Aktyviai kviečiami programoje dalyvauti labai motyvuotas, veržlus ir besidomintis žaliosiomis bei mėlynosiomis technologijomis jaunimas. Tuo tarpu įmonėms keliami reikalavimai, kad jos savo veiklą vykdytų socialiai atsakingai bei būtų įdiegusios arba planuotų taikyti inovatyvius sprendimus ateityje.

Programa jaunimui siūlo keturias stažuočių kryptis. Pirmiausia, sudarytos galimybės įsitraukti į neatlygintiną savanorystę. Savanoriauti gali jaunimas nuo 13 metų – jis taip susipažįsta su įmonių veikla, įgyja pirmųjų žinių, galinčių tapti lemtingomis planuojant savo ateitį.

Studijų laikotarpiu ši programa skatina atlikti savanorišką neatlygintiną praktiką, kuri gali padėti įgyti reikiamų profesinių kompetencijų, o per trumpą praktikos laiką studentai turi galimybę išbandyti save savarankiškose užduotyse.

„Internship Lithuania“ programoje taip pat yra numatytos galimybės apmokamai praktikai – stažuotei, kurios metu jaunuoliams skiriamos itin atsakingos profesinės užduotys, leidžiančios prasmingai įsitraukti į komandinį darbą, didinti savo kompetencijas ir pelnyti puikias rekomendacijas ateičiai.

Galiausiai, stažuočių programos modelis apima ir įdarbinimą. „Internship Lithuania“ platformoje įmonės turi prieigą prie visų jaunųjų programos talentų.

Internetinėje programos platformoje jaunimas dalijasi savo patirtimi apie dalyvavimą stažuočių programoje. Šiuo metu skelbiama 17 sėkmės istorijų iš įvairių Klaipėdos įmonių

„Pirmoji diena praktikoje išliks viena įsimintiniausių. Pilną baimės studentę, atvykus į padalinį, kolektyvas pasitiko draugiškai ir priėmė kaip sau lygų kolegą, – šitaip savo praktiką įmonėje AB „Klaipėdos nafta“ atsimena Karina Smirnovaitė. – Džiaugiuosi, kad galėjau pabūti tokios didelės įmonės dalimi, įdomu matyti, kaip vyksta įvairūs procesai. Ryškiausiai atsimenu, kaip atsakingai bandoma pereiti į skaitmenizavimą: siekiama, kad visi popieriniai raštai, leidimai ar kiti dokumentai būtų pasiekiami kompiuterio ekrane. Be to, visa tai stipriai liečia kiekvieną darbuotoją ir įmonėje tikrai rūpinamasi jų mokymais, kad perėjimas būtų nesudėtingas nė vienam kolegai“.

Be to, Karina yra vienas iš pavyzdžių, kai po praktikos atlikimo „Internship Lithuania“ programa prisideda ir prie tolimesnio jauno talento auginimo, mat netrukus po praktikos atlikimo mergina sėkmingai įsidarbino kitoje programoje dalyvaujančioje įmonėje UAB „Ros albus“.

„Geras jausmas būti jaunos komandos dalimi ir kartu prisidėti prie visų pasiekimų. Man patikėtas savo darbo vietos modernizavimas ir esu labai patenkinta tuo, kaip lanksčiai vyksta įmonės procesai, kaip visos darbuotojų idėjos priimamos atvirai“,– patirtimi dalijasi K. Smirnovaitė.

Pozityvių stažuotojų atsiliepimų sulaukia ir daugelis kitų „Internship Lithuania“ įmonių, tokių kaip UAB „Mars Lietuva“, UAB „Klaipėdos konteinerių terminalas“, UAB „Pireka“.

Stažuočių programą ketinama sėkmingai vystyti ir pasibaigus „SB BRIDGE“ programos finansavimui. Projekto vedantysis partneris yra Klaipėdos universitetas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdai sukūrė naują reklamą

Šiaurietiškos nuotaikos kupinas miestas prie jūros, kuriame gera gyventi ir kurti. Tokią žinutę siunčia VšĮ „Klaipėda ID“ naujai pristatytas reklaminis ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This