Šalyje – naujas koronaviruso antirekordas

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per ketvirtadienį šalyje patvirtinti net 2272 nauji COVID-19 ligos atvejai (trečiadienį tokių buvo 1680, antradienį – 1935).

670 iš jų registruoti Kauno, 497 – Vilniaus, 270 – Šiaulių, 241 – Klaipėdos, 130 – Telšių, 110 – Alytaus. Dar 106 infekcijos atvejai patvirtinti Marijampolės, 104 – Panevėžio, 87 – Tauragės ir 42 Utenos apskrityse. 15 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusią parą registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos Jūrininkų, Klaipėdos universitetinėje, Šilutės ligoninėse, Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centre.

Naujausiais Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, per paskutines septynias dienas Klaipėdoje buvo diagnozuoti 836 susirgimai šia infekcija. Viruso pėdsakai buvo aptikti 16,5% atliktų tyrimų – per parą šis rodiklis nukrito vienu procentiniu punktu.

Paskutinių 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje ir toliau gerokai viršija šalies vidurkį – atitinkamai 1200 ir 787,4 atvejo.

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija per trečiadienį ištyrė 754 mėginius ir 163 atvejais rado koronavirusą.

Šioje ligoninėje šiuo metu iš viso gydomi 104 Covid-19 sergantys pacientai. 87 pacientai gydomi infekciniuose skyriuose, 63 iš jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos. 17 pacientų gydoma Reanimacijos skyriuje, 12-kai iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems 5-iems skiriama deguonies terapija.

Praeitą parą profilaktiškai ištirtas 121 ligoninės darbuotojas, nustatyti keturi infekuoti Covid-19 medikai.

Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose infekcija patvirtinta 22 žmonėms, iš kurių 21 yra gyventojas, o vienas susirgusysis yra darbuotojas.

Iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 16 mirties nuo koronaviruso atvejų. Du iš jų – Klaipėdos apskrityje. Mirusieji priklausė 50-59 ir 90-99-erių metų amžiaus grupėms, turėjo gretutinių susirgimų.

Be to, vakarykštę parą registruoti 7 mirties atvejai (2 iš jų – Klaipėdos apskrityje), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

6 Comments

  1. Danga

    Leisti dirbti kavinėms nuo 10 iki 16 kad būtų galimybė papietauti.

    Reply
  2. Pilietis

    Nuo 8 iki 18val leisti dirbti restoranams, barams, kavinėms, maisto ir kitoms parduotuvėms o nuo 20 iki 6 val ryto įvesti komendanto valandą.Tai būtų karantinas minimaliai pažeidžiantis šalies ekonomiką

    Reply
  3. Klaipėdietis

    O kodėl leidžiama į autobusą be kaukiu ar užsidėje ant pasmakrės nosis neuždengtos ar sunku vairuotojui tarti žodį
    Nors vairuotojai neturi kada nes reikiatelefonu kalbėti ir ne taip osu keiksmažodžiais
    Ypač 18autobuso vairuotojai

    Reply
    • Pastebėjimas.

      Visiems reikia būti pilietiškiems ir nelaukti, kol vairuotojas į tai sureguos. Vairuotojas turi ir savo tiesioginį darbą.Visi mato, bet visi tyli ir laukia, kol kitas už jį ką nors padarys.

  4. Anonimas

    Liuks nuomonė

    Reply
  5. Nija

    Užkniso kasdieninės jūsų suvestinės. Tik tą ir tesugebat? Uždarykite sienas, neįsileiskite svetimšalių. Pagaliau į parduotuves įleiskite tam tikrą žmonių kiekį, nes dabar esant juose žmonės lipa ant galvų. Laikinai, nors trumpam uždarykite paslaugas. Gal jums paranku veikti pagal kažkokį debiloido išrastą įsakymą, rasit dideli pinigai krenta į jūsų kišenes?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This