Primena apie apklausą dėl Girulių miško

Miestas

Klaipėdos savivaldybė primena, kad liko mažiau negu viena savaitė, per kurią klaipėdiečiai jau pratęstos apklausos metu gali išsakyti savo nuomonę dėl Girulių miško ateities.

Nors apklausos terminas ir buvo pratęstas iki lapkričio 30 d., klaipėdiečiai joje dalyvauja vangiai. Iki antradienio savo nuomonę išreiškė vos kiek daugiau nei 5 tūkst. klaipėdiečių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Niekas kitas už mus neišspręs mūsų rūpesčių, todėl tik nuo mūsų aktyvumo priklauso, kaip šį klausimą vertins sprendimus priimantys Vilniuje. Kviečiu visus klaipėdiečius būti savo miesto šeimininkais, miesto patriotais ir, nepriklausomai nuo to, kurioje Klaipėdos vietoje gyvenate, sudalyvauti apklausoje, kuri ir surengta siekiant išgirsti jūsų nuomonę dėl Girulių miško ateities, kurią vėliau būtų galima pateikti ir sostinės valdininkams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, raginantis aktyviai dalyvauti apklausoje.

Elektroniniu būdu vykdomoje apklausoje, į kurią nukreipiama per oficialią Klaipėdos miesto savivaldybės svetainę iš www.klaipeda.lt/apklausa, klausiama „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“.

Iš pradžių buvo numatyta apklausą vykdyti spalio 5-30 dienomis, tačiau atskiru mero potvarkiu terminas buvo pratęstas. Tai padaryta atsižvelgiant į specialiai apklausai vykdyti sudarytos komisijos išsakytus argumentus ir siūlymus, kad dėl karantino sutrumpėjo terminas, per kurį gyventojai galėjo dalyvauti apklausoje išreikšdami nuomonę rašytine forma, be to, apklausos pradžioje buvo užfiksuoti balsavimo trukdžiai, nebuvo užtikrintas korektiškas apklausos veikimas balsuojant iš mobiliųjų įrenginių.

Tam, kad būtų parengtas atitinkamas miesto Tarybos sprendimas, reikia, kad apklausoje dalyvautų ne mažiau kaip 15 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje (turinčių teisę balsuoti), t. y., beveik 20 tūkst. klaipėdiečių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This