Neįgaliųjų sporto klubo prezidentas įtariamas vogęs paaukotas lėšas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pareikšti Klaipėdoje registruotų dviejų neįgaliųjų asociacijų ir neįgaliųjų sporto klubo prezidentui. Jis kaltinamas apgaulingai tvarkęs apskaitą, pasisavinęs didelės vertės turtą bei pateikęs neteisingus duomenų apie pajamas, pelną ar turtą.

Artimiausiu metu ši byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme, jame valstybinį kaltinimą palaikys prokurorė Dalia Mackevičienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai nustatė, jog įtariamasis pasisavino didžiąją dalį kaip paramą 2015–2019 metais gautų piniginių lėšų, o nusikaltimui nuslėpti galimai tyčia paslėpė apskaitos dokumentus.

Tyrimo duomenimis, asociacijoms ir sporto klubui rėmėjų piniginės lėšos buvo pervedamos į banko sąskaitas bei duodamos grynaisiais pinigais. Kaltinamasis, įtariama, gautų grynų pinigų į asociacijų ir sporto klubo kasą, banko sąskaitas neįnešė, nepanaudojo asociacijų ir sporto klubo veikloje. Taip pat tyrimas parodė, kad kaltinamasis iš asociacijų ir sporto klubo sąskaitų atlikdavo bankinius pavedimus, atsiskaitinėdavo banko kortele už galimai ne su asociacijų ir sporto klubo veikla susijusias prekes bei paslaugas. Tyrimo metu nustatyta, kad minėtu 4 metų laikotarpiu kaltinamasis galėjo pasisavinti svetimo turto, piniginių lėšų už daugiau nei 888 tūkst. eurų.

Nustatyta, jog dėl to į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Artimiausiu metu ši byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme, jame valstybinį kaltinimą palaikys prokurorė Dalia Mackevičienė.

1 Comment

  1. Oho ho

    Fizinė negalia pasirodo yra niekis palyginti su ” protine ” ? Ir asociacija ir prezidentas, ir kandidatas į seimą nuo Centro partijos :))) Vagia net nuo savų ( neįgalių ) , o paskui rėkia ” kalta valdžia , mažai duoda ” ? Šlykštu …Džiugu nors tiek , kad rinkėjai atsipeikėjo ir Centro partija liko be seimo .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Dėl galimo muitininkų aplaidumo - tyrimas prieš Latvijos gyventojus

Dvejus metus Klaipėdos teisėsaugininkai dėl galimo muitininkų žioplumo dirbo išsijuosę, siekdami įrodyti ne jų, o dviejų Latvijos gyventojų kaltę. Tačiau ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Aptarė smurto artimoje aplinkoje problemas

Per praėjusius metus Klaipėdos apskrityje buvo gautas 5461 pranešimas dėl smurto artimoje aplinkoje arba 78 pranešimais mažiau nei 2021 m. ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sutuoktiniams teisme teks aiškintis, iš kur pas juos atsirado 300 tūkst. eurų

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sutuoktinių pora iš Pagėgių savivaldybės kaltinama neteisėtu praturtėjimu. Skaičiuojama, kad 40-metis vyras ...
2023-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This