Siekis – darniai vystoma Klaipėdos rajono infrastruktūra

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė pateikia rajono vicemerės Audronės Balnionienės pastebėjimus apie tai, kaip rajone gerinama infrastruktūra.

Jos teigimu, skiriant lėšas infrastruktūrai, būtina atsižvelgti į tai, kur daugiausia gyvena gyventojų bei intensyviausi keliai.

Klaipėdos rajono vicemerė  Audronė Balnionienė. Savivaldybės nuotr.

Todėl šių metų Savivaldybės biudžete vienos greičiausiai augančių – Sendvario seniūnijos infrastruktūrai, be kasmet skiriamų lėšų, papildomai buvo skirta 1,2 milijonai eurų. Šią seniūniją sudaro per dvi dešimtis gyvenviečių ir visose reikia asfalto, pėsčiųjų tako ar apšvietimo. Šios lėšos leido išjudinti  ne vieną gyventojų lauktą projektą. 

Naujas asfaltas šiemet paklotas Aitvarų g. Ginduliuose, Sudmantų g. Sudmantuose, Baukštininkų g. Klemiškės II kaime, dalyje Agilos g. Trušeliuose. Asfalto bei pėsčiųjų ir dviračio tako sulaukė ir Lenkviečių gatvė.

Dar šiemet ruošiamasi baigti asfaltavimo darbus Aušros g.  ir Žiedo g. Sudmantuose, Kalnelio g. Ginduliuose, likusioje Agilos g. dalyje Trušeliuose bei dalyje Pašto g. Jakuose.

Rajono gyventojai skatinami dalyvauti programoje, kurioj,50 proc. prisidedant gyventojams ir 50 proc. savivaldybei kelius galima sutvarkyti greičiau. Taip per šiuos metus Sendvario seniūnijoje buvo išasfaltuotos Urbikių g. Radailiuose ir Austėjos gatvė Budrikuose.

Nemažai lėšų skirta ir apšvietimui, kuris ypač svarbus, siekiant užtikrinti saugumą keliuose. Įrengtas apšvietimas Baukštininkų g. Klemiškės II kaime, planuojama, kad artimiausiu metu apšvietimo įrengimo darbai bus pradėti ir Žiobrių g. Žemgrindžiuose bei Liepų g. Ginduliuose. Parengtas elektros tinklų iškėlimo projektas Putinų g. Purmaliuose.

Finišo tiesiojoje ir apšvietimo Naujojoje g. Purmaliuose įrengimas. Sutartį su rangovais planuojama pasirašyti jau gruodžio mėnesį.

Gyventojų saugumui užtikrinti Sendvario seniūnijoje įrengti 53 kelio ženklai. Taip pat šiuo metu jau montuojama 12 autobusų stotelių paviljonų, o visame rajone iki metų galo bus įrengta 20 autobusų laukimo paviljonų, t. y. bus uždengtos jau esamos stotelės. Palyginimui – per pastaruosius metus nebuvo įrengtas nei vienas paviljonas.

Darbus, kurių šiemet nespėta baigti, planuojama užbaigti kitąmet. Jau pasirašytos rangos sutartys dėl šaligatvio Liepų g. Ginduliuose klojimo, bus asfaltuojama Mėtų gatvė ir pabaigtas Pašto g. Jakuose asfaltavimas. Pašto gatvėje taip pat bus įrengiama ir paviršinio lietaus vandens surinkimo sistema. Lietaus nuotekų tinklų sulauks ir Liepų g. bei Toplaukio g. Ginduliuose. Kitąmet bus apšviesta Šilelių g. Klipščiuose, Jurgaičių g. Mazūriškėse.

Problemos kyla Kelių direkcijai priklausančiuose keliuose, kurie nėra rajono savivaldybės turtas.

Šiuo metu jau montuojama 12 autobusų stotelių paviljonų,o visame rajone iki metų galo bus įrengta 20 autobusų laukimo paviljonų. Savivaldybės nuotr.

Vicemerės teigimu, rajono vadovai nuolat bendrauja su Kelių direkcija tiek tiesiogiai, tiek nuotoliniu būdu, ieško būdų, kaip kuo greičiau sutvarkyti regioninius kelius, siekia, kad didelio intensyvumo seniūnijų keliai taptų prioritetiniais.

„Šiuo metu esame pasirašę 8 sutartis, kurios leis pagerinti infrastruktūrą visame rajone. Sendvario seniūnijoje pasirašyta sutartis dėl kapitalinio kelio ruožo, į kurį patenka Rasytės ir Šimkų gatvės, Klaipėda–Radailiai–Kretinga remonto. Iki 2023-ųjų čia bus įrengti takai, autobusų sustojimo aikštelės, apšvietimas. Bus atnaujinta visa infrastruktūra nuo Slengių žiedo iki Radailių. Tai yra didžiulis projektas, kurio nebūtų galima įgyvendinti, jei savivaldybė prie to neprisidėtų savo lėšomis ir nuolat nemintų Kelių direkcijos slenksčių. Per derybas patekome ir į keleivių laukimo paviljonų įrengimo prioritetinę eilę – kitąmet rajone turėtų atsirasti dar 14 autobusų laukimo paviljonų prie valstybinės reikšmės kelių”, – sako A. Balnionienė.

Ji tai pat primena, jog šiuo metu tvarkomos pagrindinės gatvės Gargžduose, Priekulėje, baigti darbai H. Šojaus g. Dovilų seniūnijoje, kur paklota 2,2 km asfalto. 

Kitų seniūnijų infrastruktūrai buvo skirta papildomai 400 tūkst. eurų, jose klojami šaligatviai, asfaltuojamos gatvės.

1 Comment

  1. Memelis

    Žiedinės savivaldybės, manau, yra atgyvena. Siūlau apjungti miesto ir rajono municipalitetus idant nebeliktų dirbtino kaldros tampymo dėl teritorijų, surenkamų mokesčių, bendrų projektų. Tam tikras savarankiškumas, nulemtas kitoniškos problematikos, būtų realizuojamas departamentų lygyje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This