Girulių draustinis miestui neatneštų jokios naudos

Mums rašo

Mantas Mickevičius
2020-11-28

Komentarų: 48

Girulių miškas turi būti išsaugotas. Tam pritartų turbūt visi klaipėdiečiai, tam pritariu ir aš, ir visi mano pažįstami konservatoriai.

Apklausoje gyventojai galėjo pareikšti savo nuomonę apie geležinkelių plėtrą Girulių-Melnragės miške. Martyno Vainoriaus nuotr.

Istorija yra tokia, kad vyriausybė yra nutarusi plėsti Klaipėdos geležinkelio mazgą ir turi būti pradėta nagrinėti galimybė tai daryti iškertant keliasdešimt hektarų Girulių miško.

Visiems aišku, kad tai yra tik nagrinėjama galimybė, ar ji kada nors virs kūnu – visiškai neaišku. Be to, Susisiekimo ministerija jau įtraukė Kopūstų kaimo alternatyvą, tačiau Klaipėdos miesto tarybos kai kurių opozicijos partijų politikai pradėjo siūlyti steigti Girulių draustinį. Ant šios idėjos pakibo beveik visi miesto opozicijos politikai ir visuomenėje susidarė pozicija, kad Girulių draustinio steigimas apsaugos mišką nuo iškirtimo dėl geležinkelių mazgo plėtros.

Opozicijos politikai pradėjo daryti apklausas, pavadintas „ar norite išsaugoti Girulių mišką?“, jiems padeda ir aktyvūs bendruomenių nariai, kurie, mano nuomone, tiesiog yra suinteresuoti kai kurių politikų fanai arba tiesiog nepasidomėję.

Kiti Klaipėdos tarybos opozicijos atstovai aktyviai reiškiasi feisbuke, kad jie saugo mišką ir balsuoja už Girulių draustinio steigimo klausimo įtraukimą į darbotvarkę, aktyviai šį klausimą kelia įvairiose diskusijose socialiniuose tinkluose. Tuo pačių pašiepia tuos, kurie šio klausimo svarstyti kol kas neketina. O kodėl gi taip nedaryti, kai visuomenė jau yra įtikinta, kad priešingu atveju Girulių miškas bus iškirstas? Lengvi politiniai taškai…

Taigi, kodėl dalis politikų neskuba svarstyti Girulių draustinio steigimo idėjos?

Trumpai tariant todėl, kad tada iškyla tikimybė, jog iškils kliūčių tvirtinti miesto bendrąjį planą. Ir tai nereiškia, kad jie nenori išsaugoti miško. Tiesiog šio plano miestui reikia, kad galėtų investuoti verslas, rastųsi naujos darbo vietos ir miestas augtų.

Kokią naudą Girulių draustinis atneštų miestui?

Jokios naudos. Kazys Bagdonas dar spalio 29 d. Tarybos posėdyje tiesiai šviesiai paklausė: „Ar Girulių draustinis bus kliūtis iškirsti mišką dėl geležinkelių plėtros?“. Į klausimą sprendimo projektą parengusi Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja atsakė taip: „Draustinis tikrai nėra teisinė kliūtis, tik moralinė“.

Net jei draustinis ir bus įsteigtas, tai nesustabdytų nuo dalies jo iškirtimo, jei Vyriausybė nuspręstų ten plėsti geležinkelį.

Ir visi politikai tai žino. Tai reiškia, kad visi politikai, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai jus ragina palaikyti Girulių draustinio idėją, jums meluoja. Tai miško neapsaugos.

Noriu atkreipti dėmesį, kad meluojantis politikas dėl vieno klausimo galės lengvai meluoti ir dėl kito, todėl raginu pasvarstyti apie tų žmonių moralę ir tinkamumą jums atstovauti.

Pabaigai noriu pažymėti, kad net jei Girulių draustinis būtų įsteigtas, jis ne tik neapsaugotų nuo miško iškirtimo dėl geležinkelių plėtros, tačiau ir miestui surištų rankas ar bent keltų sunkumų, pavyzdžiui, po 10 metų, atsiradus poreikiui, įrengti ten žaidimų aikštelę ar pastatyti kitą visuomenei naudingą statinį.

O įsivaizduokime, kad vieną dieną į valdžią papuls kokie nors fanatikai „žalieji“, kurie tą draustinį palaikys rimtu ir uždraus jame lankytis kokį pusmetį kasmet? Todėl prieš palaikant bet kurį populistinį sprendimą, reikia pabandyti pažiūrėti šiek tiek į priekį.

Girulių mišką norime išsaugoti visi, o ar norime draustinio, kuris jo neapsaugos? Nemanau…

48 Comments

  1. Klaipėdos gyventojas

    Draustinis nieko nepadės ir tai yra tikra tiesa. Vyriausybė turi daug nuolaidų paimant žemę savo reikmėm jei projektas pripažintas valstybinės reikšmės, būtent tokios stoties statyba ir išorinis uostas ir yra valstybinės reikšmės projektai. Taigi draustinio sprendimas būtu nieko nepadedantis sprendimas. Kitas dalykas, ką mūsu žalieji nutyli yra tai, kad stotis Girulių miške nebūtu visiškai nauja ji būtu atkelta iš centrinės Klaipėdos stoties. Tai yra statant nauja stotį būtu iškelta dabartinė centrinė geležinkelių stotis, kuri dabar yra prie pat gyvenamųjų namų pačiame centre! Be to jei nebus pastatyta nauja stotis Girulių miške, be abejonės bus plečiama Draugystės geležinkelio stotis. Juk pietinėje Klaipėdos dalyje ir gyvena didžioji dalis klaipediečių.
    Beje draustinio statusas Girulių miškui, gali labai trukdyti vykdant plėtra ateityje. Gerai įsiminė atveijis kai Vilniaus miestas negalėjo tiesti dviračių takų jau išmindžiotais miško takais, nes jis patektų kraštovaizdžio draustiniui. Negano to, kad turime Smiltynę, kurioje beveik nieko negalime daryti, tai dar įšaldytume ir Girulių mišką ir visą Pajūrio infrastruktūra dabariniame stovyje.

    Reply
    • Karolis

      O kodėl nepasidomėjus apie krovinių stotį Vilniuje, Kaune, Šiauliuose? Kas dėl naujo miesto kvartalo Giruliuose, tai juk būtų visiškai naujas miestas, nes visumoje reiktų tiesti visas naujas magistrales. Pasidomėkite, kodėl tiek triukšmo sukėlęs projektas sujungti Vilnių su Kaunu taip ir nutilo? O gal jums svarbi tik jūsų nuomonė?

  2. koks tarybos narys

    toks matyt i rjo padėjėjas 🙂 Fainuolis kai „šaudo sau į kojas:) Rinkėjai viską pamatė ačiū jums už atvirą prisipažinimą. Dabar jau akivazidu, jog liberalai nors ir ne kažink ką, bet tikrai geriau nei konservatoriai.

    Reply
  3. Nepagarba visam miestui

    miesto taryba ir turetu diskutuoti, taciau konservatoriai yra pries net tarybos apsisprendima siuo klausimu ir balsavo pries sio klausimo itraukima i darbotvarke. Dabar aisku kodel.. Tauta jus atsimins ilgam. Ne autoriui vienam spresti, sprendimus priima miesto taryba – miestieciu isrinkti atstovai

    Reply
  4. Asociacija Klaipėdos žalieji

    Girulių miškas iš tiesų rūpi miesto bendruomenei, o politikai naudojasi ta korta. Straipsnio autoriui derėtų pasidomėti kiek mieste iškirsta medžių penkių metų bėgyje, kiek teršalų tenka vienam klaipėdiečiui ir atkreipti dėmesį į miesto BP architekto džiūgaujantį komentarą, kad vienam klaipėdiečiui tenka daugiau nei 150 m2 rekreacinių želdinių. Džiūgavimas dingo kai paklausiau ar tamsta priskaičiavo Smiltynę, Girulius, Nidą? Pasirodo, kad taip. O Giruliai jau yra kertami vykdant gyvenamųjų namų statybas. Tai vyksta ne pirmi metai ir taip planuojama daryti toliau, aktyviau ir greičiau. Straipsnio autorius nieko naujo nepasakė, nebent tai kad pasigarsino savo pavardę. Tas jam pliuso nepridėjo. Giruliai – vienintelė zona, kurioje miestiečiai gali pailsėti. Jame yra daug tvarkytinų zonų. Domėkitės, gerbiamasis str. autoriau Girulių istorija. Noras išsaugoti Girulių mišką turi būti ne tik uostininkų, miestiečių, mokslininkų, bet ir politikų. Viskas yra įmanoma, viskas.

    Reply
  5. Karolis

    Investicijos, išorinis uostas,Giruliai ir eilinis smegenų plovimas. Mes kinų nenorime, mes norime tik jų milijardų? Ir kam? Išoriniam uostui? Čia viena gudri galva išsakė: miesto plėtrai. Taip ,taip. Juk norime kad kada nors Klaipėda susilietų su Palanga. Važiuotume Grubliausko gatve iki pat Palangos tilto. Su tomis kalbomis tikime, kad ES išskirs pinigų išoriniam uostui?Negi galvojate, kad ten komisarai mulkiai ir pinigus Lietuvai atneš ant auksinės lėkštutės? Jus nesugebate savų įtikinti, kad Klaipėdai reikia to išorinio uosto? Vienas iš variantų, tai krovinių srauto sumažėjimas apie 30% iš Baltarusijos. O kokius krovinius krautumėte išoriniame uoste? Kokia infrastruktūra? JUS nesugebate dabar apsaugoti miesto nuo teršalų.Net teršalus kontroliuojančias stoteles, tik tris, bet ir jų siekiate tik už ES pinigus įsigyti. Koks gudrutis tikina, kad draustinį sukurti ir jį tuoj pat sunaikinti vienas juokas? Ir vėl miesto plėtėjai žvairi, kad mato tik į šiaurę? Miesto pietuose Draugystės stotis,kurią dar praplėtus,jos miestui užtektų iki ausų.O kas neleidžia miestą plėsti Gargždų, Vilniaus link? Palangos, Šilutės plentas? Ir taip miestas vos kelių kilometrų pločio, iš ilgio siekia 25 kilometrus, kaip kirminas saugo vandenį

    Reply
  6. Gintaras R

    Mantui Mickevičiui ir Kaziui Bagdonui >>> Girulių miško draustinis miestui atneštų tik tiek naudos, kiek jis yra kaip miškas vertybė miestui. Nei daugiau – nei mažiau.
    Ir va čia prasideda tikrai subjektyvūs dalykai – kaip mes kiekvienas tą mišką kaip vertybę suvokiame ir kokią naudą iš jos matome sau.
    Dalis klaipėdiečių sako, kad mišką reikia kirsti, nes daugiau bėgių ir vagonų yra daugiau pinigų valstybės biudžetui.
    Kita dalis klaipėdiečių sako, kad bėgius ir vagonus reikia šalinti iš miesto, nes kroviniai į uostą gali atvažiuoti ir kitais maršrutais (to labai nori patys uostininkai, o Pauosčio stotis uostininkams jau senokai nebereikalinga), t.y. miesto erdves ir gamtinę aplinką reikia naudoti gyvenimo kokybės mieste gerinimui.
    Jūs išsakote kaip argumentą, kad mišką reikia išsaugoti be jokio draustinio statuso tam, kad būtų galima „įrengti ten žaidimų aikštelę ar pastatyti kitą visuomenei naudingą statinį.” Kitaip sakant – šiandien išsaugoti taip, kad po kokių 10 metų būtų galima iškirsti ir užstatyti aikštelėm, kebabinėm, statiniais ir dar ką tik sugalvosit. OK, tai jūsų nuomonė, jūsų siekiamybė, bet koks yra jūsų nuomonės svoris, kuo ji yra pagrįsta? Ar tai jūs esate šio klausimo specialistai, kad jūsų nuomonė visuomenėje turėtų svorį? Gal taip, bet gal ir ne… Tvirtinate, kad bandantys įteisinti draustinį yra „suinteresuoti kai kurių politikų fanai arba tiesiog nepasidomėję”. Labai drąsus teiginys, bet nelabai protingas.
    Aš esu draustinio steigimo iniciatyvinės grupės narys ir tuo galiu tik didžiuotis, nes man tai garbė. Bet aš puikiai suvokiu, kad į ją buvau pakviestas tik kaip Girulių bendruomenės atstovas, o ne kaip saugomų teritorijų, ar gamtosaugos specialistas. Todėl mano parašas po prašymu steigti draustinį, ar po atviru laišku visuomenei ir miesto savivaldai dėl draustinio turi tikrai nykstamai mažą vertę, lyginant su Klaipėdos akademinio elito atstovų, ar dešimtmečiais dirbančių aplinkosaugininkų nuomone, parašais po prašymu ir argumentais dėl būtinybės padaryti absoliučiai viską, kad išsaugoti Girulių mišką tokiu, koks jis yra – su gyva gamta, senųjų memelenderių rankomis apsodintomis kopomis, atviru visuomenės poilsiui ir edukacinėms veikloms, su dviračių ir pėsčiųjų takais ir dar plius su gydomojo miško veiklomis, kas buvo aptarta mūsų grupės susitikime su savivaldybe, tačiau visur kažkodėl nutylima. Tačiau esate teisūs – draustinio statusas neleis miško urbanizuoti – užstatyti kebabinėmis ir „kitais statiniais” – ko sakote labai norėsit po kokių 10 metų.
    Tai kas dėl nuomonės svorio, kurį minėjau – pasakysiu tik tiek – vaikai, judu dar po stalu stati bėgiojot, kai draustinio idėjos autoriai jau mokslą darė ir mokslinius laipsnius turėjo būtent šioje srityje, arba jau tuo metu buvo aplinkosaugos sričių profesionalai. Tai kieno nuomonė Girulių miško klausimu man galiojanti, kaip manot?
    O kas dėl Teritorijų planavimo Įstatymo, kuriuo bandote manipuliuoti – tai leiskit pastebėti, kad tokiais primityviais judesiukais TPĮ džiunglėse atrodot jau visai liūdnai, jeigu ne juokingai. Taip kad – kaip judu bebūtumėt susireikšminę savo sklaidomose erezijose dėl Girulių ir draustinio – šis jūsų antausis miesto akademinaim elitui ir aplinkosaugos profesionalams tampa de facto tik dar viena vinimi į Klaipėdos konservatorių grabelį. Man asmeniškai gaila, kad tokiame miestui aiškiame klausime jie bando pasilaidot, nes už konservatorius balsuodavau dažnokai… Nieko, kaip nors išgyvensiu, o kaip seksis Klaipėdos konservatoriams sekančiuose rinkimuose – jau priklausys tik nuo jų pačių.

    Žinau, bandysite remtis gerb. Mantės teiginiu, kad „Draustinis tikrai nėra teisinė kliūtis, tik moralinė“ – va čia ta TPĮ sfera, kurią bandot masažuoti ir vėl klystat. Jūs p.Mantės kada nors ir pasiklauskit, kaip SPAV procedūros metu jau visai netrukus bus daromi šie vertinimai – ekonominės-makroekonominės raidos, socialinės-kultūrinės raidos, gamtinės aplinkos, aplinkos aplinkosaugos aspektai. Ji puikiai žino, kad SPAV yra su teise (ne su morale) susijęs procesas, kad šios procedūros metu joks valstybės svarbos projekto statusas absoliučiai jokios reikšmės statybų vietos parinkimui neturi (įsijungia tik vėliau keičiant žemės naudojimo paskirtis, formuojant sklp., paimant valstybės reikmėms, derinimo procesuose ir t.t.). Ji taip pat žino, kad draustinio statusas Girulių mišką vertintojus privers įvertinti kaip didesnę vertybę, nei vien iškirstos padarinės medienos rinkos vertė, kas privalės būti paskaičiuota vertinant ekonominį aspektą. Tik tada, jeigu SPAV procedūros metu Giruliai bus parinkti kaip statybų vieta – tik tada valstybės svarbos projekto statusas taps reikšmingu – o iki tol tikrai nedarys SPAV’ui jokio realaus poveikio, bet kaip sakot nebent moralinį 🙂 Dėl draustinio įtakos miesto BP – gaunama informacija yra prieštaringa, o kas meluoja apie legendinį susitikimą po Tarybos posėdžio bus labai įdomu sužinoti, beje TPĮ profesionalų nuomonę mes visi sužinosim netrukus.
    Ir dar. Vaikinukai, net nemėginkit gelbėdamiesi pulti į išorinio uosto, LR BP peripetijas, kad niekad nebus, niekas nekirs, mes čia perdedam viską, viskas nuspręsta, nieko negalim ir t.t. – nes paklaidinsiu tose pelkėse ir dar pamurkdysiu, aš jums pažadu 🙂

    p.s. Pabaigai – visai rimtai. Noriu labai paprašyti KU mokslininkų, miesto kultūros elito, TPĮ specialistų, urbanistų, visuomenės sveikatos specialistų, gamtosaugos profesionalų, darnaus vystymo principus suvokiančių žmonių – būtinai reaguokite į tokius tamsuolių išsišokimus, nes dėl mūsų visų išdidaus atlaidumo ir tingėjimo veltis į diskusijas su neišmanėliais visas šis dumblas jau realiai paėmė viršų mūsų mieste. Nenusišalinkit, dalyvaukit kaip bebūtų sunku dešimtmečiais bukintos visuomenės tą tamsesnę dalį šviesti – patikėkit, jūs ir jūsų aiški pilietinė pozicija miestui ir jo žmonėms dar labai reikalingi. Netylėkit.

    Pagarbiai
    Gintaras Ramašauskas

    Reply
    • Susireikšminęs

      Labiau susireikšminusio klaipėdiečio, nei Gintaras R., jau senokai nebuvo matyti Klaipėdos padangėje. Murkdytojas didysis..

    • Pagarba

      Gerb. GINTARAI. Nepazystu Jusu, bet perskaicius ner siurpuliukai nuejo. Aciu Jums is visos sirdies.

    • Ramiai!

      o kas tas aplinkosaugos elitas, kur minit? man iš šalies žiūrint nuo pradžios, susidarė įspūdis, kad tai buvo S. Gentvilo ir S. Budino rinkiminė akcija, kuri apmulkino paprastus žmones, kurie nebuvo įsigilinę, tipo miškas kertamas, o mes išgelbėsim! tai būkit ramūs dabar – S. Gentvilas nominuojamas į aplinkos ministrus ir neleis iškirsti miško, kam tie parašai, kam tie rūpesčiai…visi svertai Simono rankose, Klaipėda, miegok ramiai

  7. JONAS

    AUDRA VANDENS STIKLINĖJE!

    Reply
  8. hansa

    Hansas visiškai teisus jokiam planui,kuris jau padarytas ir atiduotas tikrinti draustinis negali sutrukdyti jis gali įtakoti tik rengiamus iškirtimo planus,kuriuos dangsto administracija

    Reply
  9. Loxas

    Vel tiem Lietuvos Gelesinkeliam?
    Tegul jie tilzes ir rimku sankryzas susitvarko, o ne apie naujus projektus galvoja.

    Kas neleidzia pletros prie butinges ar nemirsetos daryt?

    Reply
  10. Visa savi alda išskirus 10 žmonių reikia keiti

    Visokios kubilenės ,atmatas kaveckai konservai vusus lauk

    Reply
    • Laura

      Ką išrinkom , tie ir spręs

  11. Taraškevičiui

    Tu klaipėda prabezdejai. Varyk lauk iš tarybos šiukšlės

    Reply
    • :))))

      17 asmenų , iš kurių didžioji dalis liberalai , prieš klaipėdiečių išrinktą miesto tarybą ? Labai stipru 🙂 Pirmyn :)))

    • Meluoji.

      Straipsnyje minimas skaicius pasirasiusiuju miestieciu, nustok meluoti.

    • Baikite patys meluoti

      Peticija tai ne klaipėdiečių apklausa !!! Matyt teksto autorius teisus , pamelavote vieną kartą , meluosite ir toliau .

  12. Varyti lauk iš savivaldybės

    Grubliauska neniški konservatorius ir kurie už Girulių iškirtimą. Lauk iš Tarybos nereikalingi kenkėjai

    Reply
    • Laura

      Palauksi iki kitos kadencijos ir galėsi varinėti

  13. Konsercatoriams geda!!

    Nu va ir paaiskejo, kad konservatoriai is esmes PRIES Giruliu draustinio steigima!!! Butent todel, prisidengdami savivaldybes klerku argumentais apie rizikas miesto bendrajam planui balsavo PRIES sio klausimo net svarstyma – pries diskusija, pries tarybos apsisprendima siuo klausimu. Trumpiau tariant, nusispjove..ant tu tukstanciu klaipedieciu nuomones. Gedu geda!!!

    Reply
    • Kiek tų tūkstančių ?

      ir kiek klaipėdiečių ? Ir vėl tik žodžiai : tūkstančiai , visuomenė ir t.t. Apklausa turi savo ” įstatymą ” , nesi garantuotas dėl tų ar ne 20 tūkstančių , tada neaimanuok .. Viskas , jūsų negebėjimai numatyti situacijos , dabar turi pasekmes . Tai jūs atrišote tarybai rankas . Aš nenoriu draustinio ir mūsų daugiau ?

  14. Mūsų miesto šiukšlės

    Nekniškiai grubijauskai konservai ir tie 20 balsavusius už Giruliu iškirtimą

    Reply
  15. Tai prašė....atsakymas

    Višta iš savivaldybės slepkis ir nustok kudachtinti per komentarus.

    Reply
  16. Oi kaip nerimauja savivaldoje kuri otkatus gavo

    Už Girulių iškirtima. Dinkit na x……miestiečiai nenori matyti ne konservu nei grubliausku nei neniškiu

    Reply
  17. Koks gražus miestas butu be konservu

    Ir tu 20 debilnu tarybos nariu. Kurie nori iškirdti Girulius. Dinkit na x…20 tarybos nariu su kaveckais su grubliauskais ir su nekniškiais

    Reply
  18. .....

    Miestas turėtų klestėti , gražėti , o klaipėdiečiai būti laimingais miestiečiais , svečiai turėtų kur pailsėti . Gana inkšti … Nusibodo … Palaikau miesto tarybos sprendimą . Rekreacinę teritoriją Giruliuose turime ir baikite žaisti su draudimais . Visur reikalingas sveikas protas , o ne nupušimas …

    Reply
    • Atsakymas tai nupušusiai

      Slepkis višta jš sa ivaldybės. Eikit lauk iš savivaldybės 20 narių kurie nori iškirrsti Girulių miška. Nei 1 tarybos naris iš 20 nebus daugiau išrinktas . Ciau cai šiukšlės

  19. .....

    Man panašėja , kad liberalai su puteikistais stengiasi Klaipėdą ir klaipėdiečių gyvenimą padaryti nykų bei nuobodų … Panašų į sovietmečio gyvenimą ? Žmogui turi užtekti tik ką mato ? 🙂 Kodėl aš su šeima turime važiuoti į Druskininkus ar dar į kokį kitą Lietuvos pakraštį ? Kodėl negaliu pailsėti ir papramogauti Giruliuose ? Todėl nepalaikau jokių draudimų – draustinių , kurie draustų vaikų aikšteles ar ar ar .. Ne , ponai , dar kartą ne . Baikite visuomenę gąsdinti .

    Reply
  20. :))))

    Nebus jokių buldozerių 🙂 Panašu Puteikienės, visuomenei bauginti baubas – išorinis uostas Melnragėje dar laaaabai ilgai nebus statomas , nors panašiau jo visai nebus . Draustinis medžių kirtimo jei reikės geležinkeliui nesaugo ? O štai Giruliai ,su visuomenei skirtais pastatais ,galėtų būti labai žavingi ir naudingi . Mūsų jūra šalta , vasara trumpa , norėtusi SPA ar kokio poilsio komplekso . Ir turistai turėtų ką veikti ir mūsų specialistai turėtų darbo vietų . Birštonas , Druskininkai , net Palanga , o Klaipėda – smirda , šalta , nyku , bet už tai turime puteikistus ir liberalius , kuriems toks miestiečių gyvenimas matyt patinka ? Skundžia , nori draudimų – draustinių ?

    Reply
  21. Konsesvu pakalikai tai visokie mantai kaveckai aktyvėja

    Jiems jau otkatai sumokėti už Girulių iškirtimąa ne? Kaveckis smirdi tu ir bagdonaj ir mantai smirdaliniai nuo otkatu?

    Reply
  22. Hansas

    Kvailas kvailo tarybos nario pakaliko rašinys. Ką reiškia žodis DRAUSTINIS? Reikia tik gerų teisininkų ir tokie ribotos miesto vyr. architektės ir konservatorių aiškinimai, kad draustinio statusas nieko nereiškia, bus sumalti į miltus.

    Reply
  23. Ir ką ? Na ant delno ,

    o jūs pabandykite paneigti nors vieną sakinį ? Draustinio statusas nuo kirtimo apsaugo ? Ne ? Reiškia rašo teisingai , miesto politikai meluoja 🙂 Kaip nusibodo tas cirkas , ponai puteikistai ir liberalūs 🙂

    Reply
    • Nepamirsim!

      Jezus marija. Ar cia tas Dievo zodis? Ekspertai diskutuoja iesko sprendimu, kad tik visokeriopomis priemobemis uzkirst kelia misko kirtimui, bet matai konservatoriai vunderkindai zino uz visuuus visus atsakymus! Ekspertai. Ne tik nekilnojamo turto. Is kur jus tokie??? Kokia teise jus turit blokuoti apskritai sio klausimo svarstyma ir diskusija? Fui….tokie jauni..o tokie durni!

    • melagi,

      Neringa visas draustinis ir ką gyvenimas sustoja? Sumanėte meluoti tai meluokite savo konservatorių info leidiniuose.

  24. primenu

    kad šis „rašytojas” yra tarybos nario visuomeninis Bagdono patarėjas. Taigi mieli klaipėdiečiai ir rinkėjai viskas kaip ant delno!

    Reply
  25. konservatoriai

    Klaipėdoje išprotėjo ar kas jiems nutiko? Girulių miško jiems reikia statyboms, kirtimui ir tai jie jau net atvirai deklaruoja…

    Reply
  26. Konservatoriai nebedarykite gedos

    Nei jus klausykite tu pasiteisinimu, nei ka. Rasinelio autorius yra to pacio konservatoriaus Kaziuko padejejas. O Kaziuko „ismintinguma” visas miestas zino…

    Reply
  27. Mmantas ar tu durnas ar debilas?

    Ar tiesiog olgarchu ir konservatoriu pakalikas?
    Net kiekvienas nepilnaprotis supranta draustinis duos vertinant papildomu balu. Dėl balu kiekio nebus iškirstas. Nustok dezinformuoti ir meluoti. Tu žasiukas melagiukas

    Reply
    • dar karteli

      Girulius kirsti sumanė Vaitkaus ir Puteikio „Žaliūjų”-Valstiečių” vyriausybė

  28. N. Puteikienė

    Mantas, kuris pats yra konservatorius, šiuo straipsniu siūlo netrukdyti konservatorių vyriausybei plėsti geležinkelio mazgą Girulių miške. Šis mazgas reikalingas būsimam išoriniam uostui, kurį prastūmineja ir valstiečiai, ir kaip matome, konservatoriai. Visuomenė turi visom išgalėm ginti mišką ir nemistifikuoti, kad vyriausybė jau yra nusprendusi. Vyriausybė yra ne nuo Dievo, o nuo Seimo, o Seimą renkame mes. Tai mes, bendruomenė, ir turime išsireikalauti iš Seimo ir valdančiosios daugumos, kad atstovautų mūsų interesams, o ne grupės valdančių ir šiaip įtakingų draugų.

    Reply
    • Baikt , ponia , juokinti

      ir kiršinti 🙂 Jūsų šūkiai jau darosi juokingi . Girulių miškas yra rekreacinė zona –
      galimi visuomeninės paskirties pastatai . Draustinis, jei reikės išorinio uosto , nuo kirtimo nesaugo . Apie tai ir rašo autorius . Tos kovos be pradžios ir pabaigos ir be jokios akivaizdžios naudos visuomenei , mano nuomone yra reikalingos politiniams žaidimams . Gerai , kad daugelis žmonių jau suprato .

    • Anonimas

      HA HA „konservatorių vyriausybei”

      Girulius kirsti sumanė P. Puteikio remiama „Žaliūjų”-Valstiečių” vyriausybė

  29. Pikta klaipėdietė

    Tai kokie pasiūlymai? Ką reikia visuomenei daryti, kad buldozeriai į jį neįvažiuotų? Klaipėdos miesto politikai, meras išviso be nuomonės, strategijos, ar pasiūlymų…

    Reply
    • Piktas Diedas

      visuomenei fiziškai reikia išeiti į gatves/miškus, kai to reikia.O ne drybsoti ant sofos, kol keli aktyvistai bando kovoti su tais buldozeriais.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This