Apklausai dėl Girulių miško – paskutinė galimybė

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečių apklausa dėl Girulių miško ateities nuo trečiadienio, gruodžio 2-osios, bus pratęsta, tačiau tai jau bus paskutinis kartas. Taip nusprendė antradienį posėdžiavusi apklausos organizavimo komisija.

Klaipėdiečiai dar beveik dvi savaites gali balsuoti dėl Girulių miško ateities. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Išnagrinėjome situaciją, kokie trukdžiai ir trikdžiai buvo žmonėms balsuoti. Išgirdome, kad dėl Registrų centro atnaujinimo darbų elektroninio balsavimo sistema kelias dienas neveikė. IT specialistai taip pat informavo, kad dar bus kelios dienos, kai sistema gali streikuoti. Įvertinę visas šiais aplinkybes, vienbalsiai sutarėme, jog apklausa nuo gruodžio 2-osios turi būti pratęsta iki gruodžio 14 dienos. Ir tai bus jau galutinis terminas, net jei ir bus kokių nors trukdžių“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, apklausos organizavimo komisijos pirmininkas Andrius Dobranskis.

Ši komisija yra sudaryta Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko potvarkiu. Į komisija paskirta ir apklausos iniciatorė miesto tarybos narė Nina Puteikienė. Ji ir komisijai, ir merui prieš kelias dienas buvo pateikusi prašymą apklausą pratęsti iki gruodžio 31-osios ir sudaryti galimybę balsuoti ne tik elektroniniu būdu, bet ir fiziškai – Klaipėdos savivaldybėje.

„Dėl apklausos pratęsimo termino komisija sutarė vienbalsiai, o posėdyje dalyvavo visi jos nariai. Komisija taip pat nusprendė, kad balsavimas ir toliau vyks tik per elektroninius valdžios vartus, nes turime suprasti, kad šiuo metu yra „kovidinė“ situacija ir privalome prie jos prisitaikyti. Gal tikrai ne visi vyresnio amžiaus žmonės sugeba balsuoti elektroniniu būdu, bet jie juk turi artimųjų, kurie gali padėti tai padaryti“, – dėstė A. Dobranskis.

Galutinis sprendimas dėl apklausos pratęsimo priklauso Klaipėdos merui, kuriam komisija ir pateikė savo sprendimus ir rekomendacijas.

V. Grubliauskas pirmadienio vakare socialiniame tinkle „Facebook“ surengė gyvą transliaciją, kurioje pasisakė dėl tolimesnės apklausos eigos. „Esu nusiteikęs pratęsti balsavimą elektroniniu būdu turbūt iki didžiųjų metų švenčių. Girdžiu ir siūlymą grąžinti fizinį balsavimą, tačiau į tai žiūriu labai skeptiškai, nes patys matote, kokia yra situacija, tad kalbėti apie tai būtų neatsakinga. Nepaisant to, kad gali kilti abejonių, kad norima pritempti ar tempti apklausą, kol bus rezultatas, nematau tempimo, pritempimo. Sudaryti prielaidas visiems norintiems balsuoti yra mano ir pilietinė, ir miesto vadovo pareiga. Vėliausiai trečiadienį pranešime apie galimybę toliau dalyvauti apklausoje“, – pirmadienio vakare kalbėjo V. Grubliauskas.

Iki šiol apklausoje, kurioje uostamiesčio gyventojų buvo klausiama „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“, balsavo apie 13 tūkst. klaipėdiečių. Absoliuti jų dauguma pasakė „Ne“, o 127 balsavusieji geležinkelio plėtrai pritarė.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad tokių apklausų rezultatai yra patariamojo pobūdžio. Savivaldybės taryba privalo svarstyti apklausai pateiktą klausimą, jeigu savo nuomonę pareiškė ne mažiau kaip 15 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje (turinčių teisę balsuoti). Per praėjusius savivaldos tarybos rinkimus Klaipėdoje buvo beveik 131 tūkst. rinkėjų, tad 15 proc. nuo šio skaičiaus yra beveik 20 tūkst.

V. Grubliauskas tvirtino, kad nepaisant apklausos baigties, kiekvienas klaipėdiečio balsas, pareikšta nuomonė jam taps įrankiu ginti Girulių mišką Vyriausybėje.

10 Comments

  1. Seniūnė klaipėdietė

    Kažkokia niurzgalių šaikelė susibėgo ir klykauja ,cypauja , rypauja : – iškirs , iškirs ,iškirs … Agituoja , šūkauja , meluoja susiriesdami sovietinės santvarkos anūkai . Ar nors vienas kuris kada pasodinot medį , tuo lab tame miške … Betvarkės patriotai lozunginiai . Nei kas ką galvoja , nei kas ką kirs .Neklaidinkit ir neerzinkit žmonių .

    Reply
  2. Nusivyles

    Deje, bet jau galima teigti, kad ši apklausa virto farsu. Per 2 mėnesius surinkta vos 11 tūkst. balsų, mieste kuriame gyvena apie 150 tūkst. žmonių Deje jokie apklausos pratesimo terminai situacijos jau nebe pakeis. Klaipediečiai aiškiai parodė, kad jiems į viską nusispjaut. Manot vyriausybės nestebi viso šito farso? Stebi dar ir, kaip stebi.

    Reply
    • Anonimas

      150 LOL… 110 GERIAUSIŲ ATVEJU BELIKE

  3. Tai parašė ar parašai

    Paraša nustok meluoti. Vertinant kai bus draustinis Girulių miškas gaus papildomu balu ir nebus parinktaa ta vieta. Savivaldybės paraša kiek gali mulkinti visosę komentaruose

    Reply
  4. :))))

    Nei aš konservatorius nei aš geležinkelis 🙂 Pateikiami realūs skaičiai !!!! Draustinis nuo kirtimo nesaugo , taip kaip ir sako savivaldybės specialistai . Manote to nežino Gentvilas ar kiti liberaliai laisvi politikuojantys ? Nežino Puteikienė ? Netikiu …. Tai , kad nežino tie pasirašantys , aš net neabejoju …Todėl manau jumis ir jūsų nuoširdžiais jausmais yra manipuliuojama . Pagaliau apklausa yra patariamojo pobūdžio !!!! Kada „įvyks gyvenimas ” jūs eilinį kartą galėsite pykti ant ” valdžios ” , nors reikėtų ant savęs pykti , kad taip mažai žinote , nors esate geri žmonės ir tik jums realiai rūpi miškas .

    Reply
    • PArašai

      Nustok meluoti

  5. Už ką kovojame ?

    …vien tik DRAUSTINIŲ per praėjusią Seimo kadenciją leista iškirsti beveik 7000 ha ….Siekiant sustabdyti saugomų teritorijų naikinimą , buvo parengta daug Miško įstatymo pakeitimo variantų , bet visi jie , dėka tokių Seimo narių kaip Simonas Gentvilas ir Kęstutis Mažeika , ilgiems metams įstrigo Aplinkos apsaugos komitete …….Iš peticijos …Prašome neatiduoti Aplinkos ministerijos Liberalų sąjūdžiui ……P.S. komitete kurio pirmininkas buvo Gentvilas ? ? Aš vis stebiuosi iki kiek leisimės kvailinami ? Šūkiai , lozungai , kirs Girulius , draustinis , mūsų vaikai ? Pasirodo ar draustinis ar ne , jei reikia tai ir kirs ? Oi tie liberalai ir Puteikienė su laisvais , oi oi oi ?

    Reply
    • va tokie asmenys

      stengiasi visuomenę skaldyti, jiems pateikti populistines mintis ir svarbiausia tereikia paminėti kelis asmenis – iš paminėtų asmenų akivaizdu, kad komentaras konservatoriaus, nors būtent jie balsuoja taryboje prieš Dirulių draustinio įkūrimo svarstymą ir yra pikti, kad visuomenė palaiko draustinio steigimo idėją , išskyrus žinoma visokius geležinkelius ir šiaip suinteresuotus asmenis.

  6. įdomiai

    Klaipėdos tarybos konservatoriai jau viešai pasisako prieš Girulių draustinį, o jų meras leidžia rinkti parašus už miško apsaugojimą…Reikaliukai.

    Reply
  7. Kam Jūs vargstate?

    Kam stojote į kovą su vėjo malūnai? Juk puikiai žinote, jog stambus kapitalas sau lovą pasiklos taip kaip jam patogiau. Jeigu ne šiandien iškirs tą, arba kitą, mišką, tuomet tai padarys rytoj. Kaip ten be 5 min. naujasis aplinkos apsaugos ministras sakė? Lygtai, kad per mažai Lietuvoje miško, apskritai, kertama, ar kažkaip panašiai. Taigi, geriau patys imtumėt kirvius į rankas ir padėtumėte medžius kapoti. Juk jie patys savęs nesudoros…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This