Sulaikė asmenis, įtariamus organizavusius ukrainiečių prostituciją

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities pareigūnai sulaikė tris asmenis, įtariamus organizavusius ir vadovavusius prostitucijai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų apie tai, kad anksčiau neteistas, dviejose uostamiesčio įmonėse dirbantis 30 metų amžiaus klaipėdietis organizuoja ir pelnosi iš moterų prostitucijos. Nustatyta, kad skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Lapkričio viduryje pareigūnai trijuose uostamiesčio butuose aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikiančias keturias (25, 30, 37 bei 40 metų amžiaus) Ukrainos pilietes. Kratų metu minėtose patalpose rastos ir priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti.

Tęsdami operaciją tą pačią dieną policijos pareigūnai Klaipėdoje, Liepų gatvėje, sulaikė ir prostitucijos organizatorių. Atliktų kratų vyriškio gyvenamojoje vietoje bei automobilyje metu rasta, ko gero, dopingo medžiagų.

Įtariama, kad minėtas klaipėdietis surado minėtąsias moteris, parinko ir išnuomojo joms laikinas gyvenamąsias vietas, suteikė priemones seksualinėms paslaugoms atlikti bei talpino skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų. Taip pat įtariama, kad pastarajam talkino 30 m. ir 35 metų amžiaus bendrininkės, koordinavusios prostitučių veiklą, bendravusios su klientais, nukreipdavusios klientus tam tikrais adresais. Šios Klaipėdoje gyvenančios moterys anksčiau neteistos, viena iš jų – dirbanti individualioje įmonėje.

Pusė prostitučių uždarbio atitekdavo sąvadautojams, iš kurių didžioji dalis – organizatoriui.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už pajamų turėjimą iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavimą prostitucijai numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto krovos lyderis toliau auga

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per pirmąjį šių metų ketvirtį krovos apimtis augino 16,5 proc. – iki 1,67 mln. tonų. Pernai ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This