„Klaipėdos energija“ įsirengė aikšteles biokurui

Verslas

Klaipėdai ir Gargždams centralizuoto šildymo paslaugą užtikrinanti uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ Šilutės plento padalinyje įrengė dvi naujas biokuro sandėliavimo aikšteles, kurių bendras plotas – 2440 kv. m. Teigiama, kad jos leis sukaupti didesnes kuro atsargas, pagerins pozicijas derantis dėl palankesnės kuro kainos bei sudarys sąlygas atsigabenti smulkintą medieną iš užsienio.

Šilutės plento katilinėje dar prieš penkerius metus bendrovė pastatė du biokuro katilus, o pernai – dar du. Šiuo metu tai yra pagrindiniai AB „Klaipėdos energija“ naudojami šilumos gamybos šaltiniai.

„Degindami biokurą, o ne beveik trigubai brangesnes gamtines dujas, pagaminame pigią šilumą ir mieste sudarome konkurencingą aplinką nepriklausomiems šilumos gamintojams. To pasekmė – mažesni mokesčiai visiems mūsų klientams. Tačiau senasis biokuro sandėlis yra per mažas mūsų dabartiniams poreikiams. Dirbant visu pajėgumu jame telpa kuro atsargos vos trims dienoms. Naujosios aikštelės leis sukaupti kelis kartus didesnį rezervą“, – pranešime spaudai cituojamas Antanas Katinas, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Pasak vjo, įsigyjant didesnį kuro kiekį atsiranda galimybės jį nupirkti pigiau arba užpildyti sandėlius ne šildymo sezono metu, kai kainos būna mažiausios. Be to praplėstos ir transportavimo galimybės tiekėjams iš kitų šalių – 520 kv. m dydžio biokuro iškrovimo aikštelė įrengta šalia geležinkelio atšakos ir pritaikyta atsigabenti biokurą vagonais.

„Aikštelės pastatytos, liko tik jų pridavimo formalumai, tad paskutiniajame aukcione jau pirkome trigubai didesnį nei įprastai biokuro kiekį. Šįkart kurą pavyko įsigyti 15 procentų pigiau nei anksčiau“, – teigė A. Katinas.

Naujosios aikštelės įrengtos bendrovės teritorijos gilumoje, nei nuo Šilutės plento, nei iš gyvenamųjų kvartalų jos nematomos. Didžioji (1920 kv. m) aikštelė apjuosta gelžbetonine 3 metrų aukščio tvora.

Biokuras iki šiol bendrovei daugiausia buvo pristatomas dengtomis puspriekabėmis, įvažiuojančiomis per Dubysos gatvę.

Aikštelę apžiūrėjęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas akcentavo būtent ekologinę energetikų infrastruktūros patobulinimo naudą

„Dabar kasdien biokurą bendrovei atveža apie 20 sunkvežimių. Nuo šiol bus galima tą skaičių mažinti pasinaudojant geležinkeliu. Mažiau sunkiojo transporto miesto gatvėse, mažiau oro taršos. Labai gerai nuteikia, kad bendrovė stengiasi ne tik dėl mažesnės šilumos kainos, bet planuodama veiklą atsižvelgia į ekologiškai darnaus miesto tikslus“, – teigia V. Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This