Per šeštadienį – susirgimų COVID-19 šuolis Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Per šeštadienį šalyje nustatyta 2219 naujų koronaviruso atvejų. Penktadienį buvo fiksuotas naujas antirekordas – 2848 susirigimai. Ketvirtadienį buvo patvirtintas susirgimas 2514 žmonių, trečiadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 2450 žmonių. Praėjusį šeštadienį buvo fiksuoti 1976 susirgimai šia liga.

592 iš jų naujųjų susirgimų registruoti Vilniaus, 358 – Kauno, 303 – Klaipėdos, 298 – Šiaulių, 224 – Panevėžio, 140 – Alytaus 102 – Marijampolės apskrityse. Po mažiau nei šimtą infekcijos atvejų patvirtinta Telšių (74),  Tauragės (71) ir Utenos (50) apskrityse. 5 atvejai kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Nuo šios ligos per pastarąją parą mirė 15 žmonių. Bendras mirusiųjų nuo pandemijos pradžios skaičius yra 626. Klaipėdoje per parą mirė du žmones (jie priklausė 70-79 ir 80-89-erių metų amžiaus grupėms) – tokių aukų uostamiestyje jau yra 41. Dar trys užsikrėtusieji COVID-19 per šeštadienį Lietuvoje mirė dėl kitų priežasčių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje per parą fiksuota 180 susirgimų – net 71 daugiau nei penktadienį (109) ir 29 daugiau nei praėjusį šeštadienį (151). Šiuo metu infekcija yra užsikrėtę 3142 klaipėdiečiai. Pasveiko 1994 – per parą išgijo tik vienas žmogus.

14 dienų užsikrėtimo 100 000 gyventojų skaičius Klaipėdoje per parą vėl išaugo – nuo 1 130,7 iki 1138 bei toliau viršija šalies vidurkį, kuris per parą išliko toks pat – 992,3 atvejo.

Šiuo metu koronavirusu šalyje serga 43 313 žmonės, pasveiko 30 390.

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį su Sveikatos ekspertų taryba aptarė karantino griežtinimo rekomendacijas ir pandemijos valdymą.

„Šiandien geriausieji savo sričių profesionalai rekomendavo papildomas priemones, kurių reikia imtis nedelsiant, norint išsaugoti šimtus gyvybių bei apsaugoti sveikatos apsaugos sistemą. Neturime prabangos delsti nei vienos dienos, todėl tikiuosi greito ir atsakingo laikinosios Vyriausybės reagavimo. Užsikrėtimų skaičiui augant, ypač svarbus yra sklandus naujosios Vyriausybės darbų perėmimas ir nenutrūkstami efektyvūs sprendimai. Vertinu paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės įsitraukimą į Sveikatos ekspertų tarybos veiklą, tai prideda vilties, kad valdžių pasikeitimas įvyks su kaip įmanoma mažiau trikdžių“, – sakė po pasitarimo išplatintame pranešime cituojamas prezidentas.

Anot, tarybos narių, paskutinės Vyriausybės įvestos priemonės vis dar nėra pakankamos, kad reikšmingai pakeistų dabartinę epidemijos eigą.

Sekmadienį susitikime buvo nuspręsta rekomenduoti laikinai pareigas einančiai Vyriausybei įvesti papildomus ribojimus COVID-19 epidemijai suvaldyti.

Ekspertai siūlo sustiprinti infekcijos perdavimo kontrolės priemones, taikomas žmonių susibūrimams – šeimos rate, darbovietėse, prekybos vietose, ugdymo įstaigose, sveikatos priežiūros ir globos institucijose.

Siekiant sumažinti COVID-19 plitimą artimųjų rate, rekomenduojama riboti susitikimus tarp atskirų namų ūkių, t. y. vienuose namuose gyvenančių asmenų, išskyrus neatidėliotinus atvejus, kai reikia prižiūrėti sergančius ir savimi negalinčius pasirūpinti žmones. Taip pat aktualu riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių, paliekant galimybę šeimoms pasivaikščioti atvirose vietose, kur arti nėra kitų asmenų. Ekspertų teigimu, veiksminga būtų uždaryti ne maisto prekių parduotuves (išskyrus vaistines, veterinarijos, optikos ir ortopedijos parduotuves) bent jau savaitgaliais ir penktadieniais nuo 17 val. Taip pat svarbu uždarose prekybos vietose didinti dabar nustatytą plotą vienam pirkėjui; maisto prekių parduotuvėse sudaryti galimybes senjorams apsipirkti skirtingu laiku.

Sveikatos tarybos ekspertų nuomone, nuotolinis darbas turėtų būti privalomas visose įstaigose, kur yra tokios galimybės. Įstaigas prasminga įpareigoti neatidėliojant pasitvirtinti darbo karantino metu planą, kuris apibrėžtų veiksmų algoritmą nustačius COVID-19 atvejį, nuotolinio ir neišvengiamo kontaktinio darbo procedūras. Darbuotojus laikytis prevencijos ir karantino sąlygų motyvuotų 100 proc. darbo užmokesčio siekiančios nedarbingumo išmokos izoliacijoje esantiems asmenims. Siekiant stabdyti infekcijos plitimą darbovietėse, reikalinga inicijuoti ar sustiprinti Valstybinės darbo inspekcijos ir kitų viešąjį administravimą atliekančių institucijų patikrinimus darbovietėse.

Sveikatos ekspertų taryba rekomenduoja neatidėlioti ir artimiausiu metu pradinio ugdymo mokiniams paskelbti atostogas, prijungiant jas prie kalėdinių atostogų.

Asmens sveikatos priežiūros ir socialinės globos įstaigų darbuotojus, dirbančius stacionaruose ir didelės rizikos infekcijos plitimo vietose, privalu testuoti greitaisiais ar standartiniais PGR molekuliniais testais ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę, o kitus – ne rečiau kaip kas dvi. Jei tokios galimybės nėra, – sveikatos būklę tikrinti greitaisiais antigeno testais. Siūloma labai griežtai laikytis ciklinio darbo organizavimo principo, testuoti darbuotojus greitaisiais ar įprastais testais prieš jiems keičiant atskirus padalinius ar įstaigas. Pasitarime pabrėžta, kaip svarbu dėti maksimalias pastangas, kad būtų išsaugotos būtinosios pagalbos ir planinės sveikatos priežiūros paslaugos tiems pacientams, kurių ligų diagnostikos ar gydymo atidėjimas sukeltų didesnį sergamumą ar mirštamumą.

19 Comments

  1. Rimas.

    Gal galima konkrečiau skaičiukus rašyti,dabar kažkoks kratinys.Suvelta tas pats per tą patį.

    Reply
  2. daktaras

    Pasaulije kencia nuo bando 80 milijonu zmoniu, po koronavirusines aferos 130 milijonu.. kiekviena diena nuo bado kanciose mirsta 24000 zmoniu, per metus nuo bado mirsta 9 milijonu zmoniu, is ji 6 milijonai vaikai. Kovai su islgavota pandemija pasaulis isleido 19 trilijonu doleriu per 2020 metus, daugiau tokiupinigu nebus. Todel pasaulije ypac afrikoje dar daugiau zmoniu prades mirti nuo bado.

    Reply
  3. Klaipediete

    Visi Klaipėdoi sveiki, serga tik senukai ir turintys visokių širdies ir asmos problemų. O šiaip žmonės gyvena įprasta gyvenimą, nei vieno aplink nežinau sergančio. Dirba žmonės ir nereik čia meluoti. Uzsidarykit savo girdyklas naktinės ir bus tvarka, jei jau taip bijot. Ir sedekit namie. O į parduotuvę tegul eina jaunimas.

    Reply
  4. Fui

    Jau čia per metus dešimt kartų visa Lietuva per sirgo. Juk lietuvoi vargu ar pusantro milijono yra gyventojų. Vargu! Bet sakoma kad susirgo kas mėnesį po kelias dešimtis tūkstančių. Juokas! Durniu laivas! Senelius iš prie glaudų vežasi į ligonines ir ten marina. O jie miršta nuo bado ir išsekimo. Baisu į tuos senelius žiūrėti kokie atvežami į ligonines. Jie tikrai yra sergantys ir nusilpęs. O šiaip viskas plepalai.

    Reply
  5. Anonimas

    Kaip neplis, kad jau visas kolektyvas užsikrėtė ir nežada kažka daryti.

    Reply
  6. RIČARDAS

    Rašykite prašom viešai kas susirgo,vardą pavardę gyv. raj. miestas.Kada užsikrėtė,kada pasveiko.žmonės būs galimybė saugotis nuo pažįstamų ar kaimynų. Virusas juk ne venerinė liga ,ką čia slėpti.Ar visdėlto yra ką slėpti.Skaičių iš piršto nebebus galimybė iščiulpti. Nu tada susitaikykim kad visi esame kvailinami dėl slaptos baisios pandemijos.

    Reply
  7. Anonimas

    Jo

    Reply
  8. Anonimas

    71 daugiau nei praėjusį penktadieni.

    Reply
  9. Raimondas

    Gerai paskaičiavus pagal statistiką tai į savaitę 11000 susirgimų tai per pus et kiek bus tai Lietuvoj nebebus kam dirbti reiks atsivesti iš Ukrainos tai pagal verygos duomenis visa Lietuva serga

    Reply
  10. Alfonsas

    Kuo greičiau uždarys girdyklas naktines tuo mažiau ir laudis sirgs kas čia neaišku

    Reply
  11. Onutė

    Ko čia dejuojat, ką norėjot tą ir gavot. Ne valdžią kaltinti reikia o save, Veryga priėjęs kiekvienam kaukės ant nosies neužmaukšlins ir debilų iš prekybos centrų neišvaikys. Mes ne kiniečiai mums įgimtas noras nepaisyti taisyklių.

    Reply
    • Rolik

      Kaukes nepadeda

  12. Xxx

    Kyr ne bus tiek apsikretusiu, paziurekit kas daros akropoli, bangini, bige, zmones nesamoningi, prekybcentriai nereguliuoja srautu, kazkoks haosas visur, babules ir tos nesisaugo su nosim iskistom gaudo akcijas.

    Reply
    • žiema

      Tai iš kur žinote, kad prekyvietėse pilna žmonių ? Tai nereikia patiems valkatauti, nebus ir sergančių !

  13. Užkratas eina

    Nuo įmonių Gregeoo liepsnuoja. Lez liepsnoja. Lez visos įmonės liepsnuoja. Pirma uždaryto įmonės kur cechose dirba apie pusė tūk. Žmonių.
    Ir vislas padibaigs

    Reply
  14. Bevardis

    Gal galite patikslint:kiek kartų su naujais skaičiais sudedadami jau kokio mėnesio senumo?Ir skelbiami toliau… Ir vis dėlto, gal gi ne”pagijo”, o pasveiko tas žmogus? Ar kokia žaizda jam užgijo?

    Reply
  15. Žynys

    Yra numatyta Klaipèdos mieste sumažinti gyventojų populiaciją 32,7% .Tai ir vykdoma,nieko nepakeisime,išliks gyvi laimingiausieji!

    Reply
  16. Apkrėstasis

    Visas miestas liepsnoja atvira pandemija! Žmonės,gelbėkitės soduose,miškuose,dykvietėse! Antraip visi mirsime! Čia mano paskutiniai žodžiai,baigiu ,,liepsnoti”…

    Reply
  17. Anonimas

    Galbūt vis dar pasėkmės to, kaip ilgai Klaipėdoje nebuvo ribojami naktinbarių veikla ir įvairių masinių samburių , švenčių vykimas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This