Karininių jūrų pajėgų miestelyje – papildoma gydymo patalpa

Uostas ir jūra

Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Medicininės paramos vienetų (MPV) veikla pandemijos metu patiria rimtų išbandymų. COVID-19 pakoregavo įprastą MPV dienotvarkę, todėl tenka testuoti karius be laisvų dienų – net ir savaitgaliais. O nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) kariai pradėti testuoti ne tik įprastais PGR, bet ir greitaisiais antigeno testais, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Nerijaus Repečkos nuotr.

„Tarnybos specifika neleidžia pamiršti įprastinių užduočių: kovinio rengimo aprūpinimo, nardymo darbų, šaudymo pratybų, budėjimų laivuose, sveikatos priežiūros paslaugų teikimo NPPKT ir PKT kariams. Pandemijos metu darbo krūvis padidėjo, turėjome prisitaikyti prie situacijos, paskirstyti personalą ir ligonių srautus. Organizavome papildomus budėjimus visą parą. Kartu su KJP Logistikos tarnyba įsteigėme papildomą 20 vietų gydymo patalpą KJP miestelio teritorijoje, siekdami užtikrinti NPPKT karių izoliavimo ir gydymo galimybes“, – pranešime cituojama Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karinių jūrų pajėgų MPV vadė mjr. Svetlana Karsokienė.

Pasak jos, kovinio budėjimo metu laivuose visas personalas, įskaitant ir priskirtus laivui medikus, vykdo budėjimą kareivinių režimu, be teisės palikti laivą budėjimo metu.

„Karinių jūrų pajėgų laivas „Jotvingis“ dalyvauja ilgalaikėse pratybose jūroje, vadovauja NATO nuolatinei priešmininių laivų grupei, o mūsų medikai vykdo užduotis laivo įgulos sudėtyje. Tarnyba laive karantino metu, taikant visas prevencines priemones, be teisės išeiti į krantą, be abejo, nėra lengva. Aktyviai vykdome PGR testų paėmimą, savaitgaliais nuolat testuojame budinčio laivo įgulos narius, kontaktinius asmenis, krūviai yra dideli. NPPKT karius tikrinome greitaisiais testais tarnybos pradžioje, vėliau PGR testai buvo atliekami tik pavieniais atvejais. Noriu pabrėžti, kad labai didžiuojuosi savo kolektyvu, visi medikai yra motyvuoti ir puikiai supranta papildomus apribojimus ar darbo krūvio padidėjimą. Be to, karantino metu pastebėjau, kad sąveika su KJP štabu ir padaliniais iš tikrųjų yra gera ir nuolat tobulėja. Jaučiasi, kad padaliniai vertina mūsų darbą, supranta iššūkius, nuolat konsultuojasi ir atsižvelgia į medikų rekomendacijas“, – sako KJP MPV vadė mjr. S. Karsokienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This