Prezidentas patvirtino Vyriausybės sudėtį

Politika

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, patvirtinanti XVIII Vyriausybės sudėtį, kurioje – du klaipėdiečiai Simonas Gentvilas ir Agnė Bilotaitė bei uostamiestyje pastaruoju metu dirbęs ir Marių apygardoje į Seimą bandęs patekti Kęstutis Navickas.

Pasak šalies vadovo, naujasis ministrų kabinetas pradeda savo darbą nelengvu visai Lietuvai laikotarpiu, o pirmaeilis ir neatidėliotinas uždavinys jam bus įveikti pandemijos krizę, imantis greitų, ryžtingų ir veiksmingų sprendimų.

Prezidentas pabrėžė, kad turėjo galimybę susitikti ir išsamiai susipažinti su visais kandidatais į ministrus, taip pat įvertinti jų tinkamumą eiti atsakingas pareigas.

„Šis procesas baigėsi maždaug tuo pat metu, kai buvo parengta ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės programa, kuri rytoj bus pradėta svarstyti Lietuvos Respublikos Seime. Visą šį laiką mes išnaudojome susitikimams su kandidatais, jų dalykinės patirties įvertinimui. Džiaugiuosi, kad, konstruktyviai bendradarbiaujant su valdančiosios koalicijos atstovais, pavyko suderinti visas kandidatūras į ministrų pozicijas“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, pirmadienį pristatytos naujosios Vyriausybės programos pirminis įvertinimas leidžia teigti, kad ji yra ambicinga ir atitinka gerovės Lietuvos vizijoje keliamus tikslus.

„Apie tai teko nemažai diskutuoti ir su kandidatais į ministrus. Galiu tvirtai pasakyti, kad daugeliu atvejų nuostatos, principai, planai ir strategijos sutampa, todėl tikiuosi ir toliau glaudaus bendradarbiavimo, žiūrėjimo viena kryptimi ir tikiu, kad galime daug padaryti Lietuvos labui“, – cituojamas prezidentas.

Ingridos Šimonytės vadovaujamoje XVIII Vyriausybėje dirbs šie ministrai: Arvydas Anušauskas – krašto apsaugos; Aušrinė Armonaitė – ekonomikos ir inovacijų; Agnė Bilotaitė – vidaus reikalų; Evelina Dobrovolska – teisingumo; Arūnas Dulkys – sveikatos apsaugos; Simonas Gentvilas – aplinkos; Simonas Kairys – kultūros; Dainius Kreivys – energetikos; Gabrielius Landsbergis – užsienio reikalų; Kęstutis Navickas – žemės ūkio; Monika Navickienė – socialinės apsaugos ir darbo; Gintarė Skaistė – finansų; Marius Skuodis – susisiekimo; Jurgita Šiugždinienė – švietimo, mokslo ir sporto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This