COVID-19: auga ir susirgimų, ir mirčių skaičius

Koronavirusas, Svarbu

Ši savaitė Lietuvoje koronaviruso fronte prasidėjo prasčiau nei praėjusioji – per pirmadienį fiksuoti 1388 nauji susirgimai. Praėjusį pirmadienį jų buvo 1187.

387 iš naujųjų atvejų registruoti Kauno, 328 – Vilniaus, 189 – Klaipėdos, 114 – Šiaulių, 106 – Panevėžio, 93 – Marijampolės apskrityse. Dar 92 infekcijos atvejai patvirtinti Alytaus, 43 – Utenos, 22 – Tauragės ir 7 – Telšių apskrityse. 7 atvejai kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Nuo šios ligos per pastarąją parą mirė net 36 žmonės (8 iš jų – Klaipėdos apskrityje). Bendras mirusiųjų nuo pandemijos pradžios skaičius yra 673. Klaipėdoje per parą mirė trys žmonės – tokių aukų uostamiestyje jau yra 45.

Be to, vakarykštę parą registruota 10 mirties atvejų, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje per parą fiksuota 113 naujų susirgimų, sekmadienį jų buvo 89, praėjusį pirmadienį – 92 ligos atvejai.

Šiuo metu infekcija yra užsikrėtę 3164 klaipėdiečiai. Pasveiko 2147 – per parą nuo viruso išsivaduoti pavyko 153 uostamiesčio gyventojams.

14 dienų užsikrėtimo 100 000 gyventojų skaičius Klaipėdoje padidėjo nuo 1124 iki 1130,7, bet ir toliau viršija šalies vidurkį, kuris per parą padidėjo nuo 996,2 iki 1000 atvejų.

Pirmadienio duomenimis, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo gydomi 103 Covid-19 sergantys pacientai. 83 iš jų buvo infekciniuose  skyriuose, 50 iš jų buvo taikoma deguonies terapija. 20 pacientų gydyti reanimacijos skyriuje, keturiolikai iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, vienam – High flow dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems penkiems pacientams skiriama deguonies terapija. Dviem sergantiems Covid-19 pacientams taikoma hemodializė.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės padaliniuose buvo gydomi 106 tokie pacientai, 56 iš jų buvo taikoma deguonies terapija. Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje čia gydyti 4 COVID -19 liga sergantys pacientai, trims buvo taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Dėl COVID -19 infekcijos per savaitgalį šioje ligoninėje mirė 3 pacientai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad tęsiasi protrūkiai Gargžduose įsikūrusiuose Viliaus Gaigalaičio globos namuose, kur iš viso fiksuota jau per 60 susijusių COVID-19 atvejų, bei Kretingos rajone veikiančiuose Padvarių globos namuose, kur iš viso registruoti 33 susiję infekcijos atvejai.

Nauji protrūkiai, kuriuose patvirtinta po du susijusius infekcijos atvejus, registruoti Klaipėdos lopšelyje-darželyje ,,Pagrandukas“, Klaipėdos rajono Plikų I. Labutytės pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje, Kretingos M. Daujoto progimnazijoje, „Lietuvos geležinkelių“ Klaipėdos padalinyje.

Šiuo metu koronavirusu šalyje serga 44 020 žmonės, pasveiko 32 399.

3 Comments

  1. Laima

    Teisingai valinskas pasakė, šaudyt

    Reply
  2. As

    Keiskit plokstele

    Reply
  3. Dalė

    Viskas yra normaliai. Kaip suprantu skeptikų lūžio dar nėra. Ką norėti apie eilinius žmones. Jei draugė išsikvietė greitąją pagalbą. Ir ką sako…atvažiavo. Medikė atėjo su chalatu ir respiratoriumi. O vairuotojas be chalato, kaukė nusmaukta ant smakro. Medikės paklausiau kodėl jūsų vsiruotojas b uždėtos teisingai kaukės. Pastarasis atsakė. Man nepriklauso ir apskritai baikit sirgti Koronos paranoja….Tai ką kalbėti apie eilinius žmones kurie neklauso. Jei patys medikai platina žinią kad nėra koronaviruso. O iš kur man žinoti. Ar atvažiavusi brigada iš kito iškvietimo. T.y.vairuotojas neatvežė viruso. Man draugė sako. Mano namuose močiutė. Tai ką….specialiai mirtį platina net medicinos pagalba. Kur vadovai žiūri? Kiek žinau kiekviena brigada turi atsakinga mediką, kuris privalo atsakyti už brigados narius. Pastariesiems buvo vienodai….per mažai mirčių kad dkeptikai pradėtu galvoti rimtai…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This