Baigėsi respublikinė moksleivių konferencija sveikatos tema

Švietimas

Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijoje nuotoliniu būdu vyko respublikinė teorinė-praktinė konferencija, kurios tikslas – skatinti mokinius domėtis sveika gyvensena, teisingai atsirinkti informaciją virtualioje erdvėje bei išmaniųjų technologijų daromą įtaką organizmui, ugdyti vertybines nuostatas, kurios stiprintų bendruomeniškumą.

Įvadinius pranešimus skaitė ir savo patirtimi su moksleiviais dalinosi Vilniaus universiteto medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto direktorė profesorė, dr. Natalja Fatkulina ir Klaipėdos Pedagoginės psichologinės tarnybos psichologas Mindaugas Radušis.

Konferencija vyko nuotoliniu būdu

Toliau konferencija vyko atskirose sekcijoje, kuriose savo pranešimus pristatė Klaipėdos miesto ir Klaipėdos bei Kretingos rajonų mokiniai.

Kiekvienoje sekcijoje buvo pristatyta po devynis pranešimus, kuriuos vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš įvairių institucijų atstovų.

Pranešimus apibendrino vertinimo komisija, kuri ir paskelbė nominantus. Kiekvieną nominaciją įsteigė vis skirtinga institucija.

Klaipėdos miesto Sveikatos biuro raštai už originalumą atiteko Klaipėdos „Saulėtekio“ progimnazijai („Mobilusis telefonas – (ne)galima išsiskirti“), „Verdenės“ progimnazijai („Vanduo – mūsų auksas“) ir Vydūno gimnazijai („Glitimas“) .

Švietimo skyriaus raštai už informatyvumą skirti Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijai („Gyvensite kaip iki šiol, ar rinksitės naują kelią?“) ir „Ąžuolyno“ gimnazijai („Marihuanos ir haliucinogeninių grybų poveikis žmogaus organizmui“).

Vilniaus universiteto Sveikatos fakulteto raštai už vaizdingumą atiteko Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijai („Vegetarizmas ir veganizmas reikalinga ar tik madinga?“) bei Tauralaukio progimnazijai („Sveikas maistas – kūnui vaistas“).

Klaipėdos miesto mero padėkos už inovatyvumą skirtos Klaipėdos „Gabijos“ progimnazijai („Ar tikrai rūkymas kenksmingas?“) ir Baltijos gimnazijai („Priklausomybės nuo kompiuterio ir kitų elektroninių prietaisų neigiamos pasekmės“).

Klaipėdos universiteto raštais už aktualumą apdovanotos Klaipėdos „Varpo“ gimnazija („Mūsų mitybos įpročiai. Ką tai lemia?“) ir „Gabijos“ progimnazija („Kompiuteris – virusas šiuolaikiniams paaugliams“).

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ raštai už kūrybiškumą skirti Eduardo Balsio menų gimnazijai („Mados grožis ir tykantys pavojai“) ir „Vyturio“ progimnazijai („Pirsingas“).  

Klaipėdos miesto policijos raštai už bendruomeniškumą įteikti Klaipėdos Litorinos mokyklai („Klaipėdos Litorinos mokinių laimės formulė“) bei Gargždų „Kranto“ pagrindinei mokyklai („Sveikata visus metus“).

Klaipėdos rajono Gargždų savivaldybės raštai už oratoriškumą įteikti Klaipėdos „Gabijos“ progimnazijai („Ar tikrai rūkymas kenksmingas?) ir Kretingos pranciškonų gimnazijai („55 decibelai“).

Respublikinė moksleivių konferencija „Vaiko sveika gyvensena šiandien – galimybės ir perspektyvos“ organizuota jau 9 kartą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Konferencija ,,Švietimo pokyčiai – kelių į mokinio sėkmę beieškant“"

Švietimo pokyčiai – nuolatinis iššūkis švietimo bendruomenėms, reikalaujantis pastangų, naujų įžvalgų, susitelkimo bei glaudaus bendradarbiavimo tarp visų švietimo sistemos grandžių. ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Kviečia 10-oji mokinių mokslinė konferencija

Balandžio 7-ąją Klaipėdos universitete (KU) vyks jau 10-oji, jubiliejinė, mokinių mokslinė konferencija „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“. Renginį, kuriame pranešimus ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Karo ir kitų iššūkių įtaką logistikai bei laivybai aptars konferencijoje

Baltijos jūros regionas atsidūrė įvairių geopolitinių neramumų sūkuryje – energetikos krizė, Rusijos karas Ukrainoje, ekonominės sankcijos Baltarusijai, Rusijai ir kiti ...
2022-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This