Tikisi prakalbinti ir daugiau Klaipėdos skulptūrų

Miestas, Svarbu

Aštuonių uostamiesčio skulptūrų garsines istorijas sukūręs Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras tikisi, kad taip prakalbinti pavyks bent dešimtadalį Klaipėdos skulptūrų, kurių yra apie 200.

Įgyvendinant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos remtą projektą į QR kodą su telefonu nuskaičiusius žmones nuo šiol pasakodami savo ir aplink juos esančių objektų istorija prabyla Taravos Anikė, „Neringa“, Vydūnas, „Mažasis klaipėdietis“, „Juodasis vaiduoklis“, „Bučinys“, „Undinė” bei „Žvejys”.

„Skulptūras rinkomės truputėlį kitaip, norėjome, jog savo istoriją miestiečiams ir miesto svečiams papasakotų dar neatrastos arba šiek tiek pamirštos miestą puošiančios ir įdomias istorijas turinčios – „Neringa“, Vydūnas, „Mažasis klaipėdietis“. Kviečiame visus saugiai pasivaikščioti po miestą, aplankyti ne tik Kalėdinę eglutę, bet ir susipažinti su miesto skulptūromis, sužinoti jų ir aplink esančių objektų istorijas. Labai tikimės, jog istorijos sulauks susidomėjimo ir šį projektą galėsime tęsti – įgarsinti bent dešimtadalį mieste esančių skulptūrų, kurių yra per 200″, –  sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Pasak jos, tekstų rašymu ir garsinimu užsiėmė viešąjį pirkimą laimėjusi Vilniaus kompanija „We Are Marketing”.

„Rinkomės ir balsus, ir balso tembrus. Pavyzdžiui, išklausius žveją buvome nutarę, kad balsas gal per griežtas”, – sakė R. Savickienė.

Projekto pagalba taip pat buvo atnaujintas ir www.klaipedatravel.lt tinklalapis – įdiegta prekių bei paslaugų pardavimo platforma, kurioje galima įsigyti suvenyrų su Klaipėdos simbolika, bilietų į turizmo centro ir kitų įstaigų organizuojamas ekskursijas (šią paslaugą įstaiga vykdys pasibaigus karantino laikotarpiui). Pardavimo platformoje atsirado skiltis „Sukurta Klaipėdoje“, kurioje savo kūrybinius darbus pristato menininkės Urtė Jasenkaitė, Gretė Jablonskienė „Shuke ceramics“, Jūratė Čėsnaitė „Maži dalykai“. Pasak R. Savickienės, kreiptis, kad čia būtų pristatomi ir jų darbai, gali ir kiti Klaipėdos kūrėjai.

Svetainėje taip pat įdiegtas pokalbių robotas, kuris 24 valandas per parą „dirbs“ ir atsakys į daugiau nei 400 klausimų, susijusių su Klaipėdos miesto turizmo ištekliais. Informacija bus teikiama lietuvių ir anglų kalbomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Per žiemos šventes Klaipėdoje svečiams - nė vieno renginio?

Jau gruodis ne už kalnų, o su juo artėja ir gražiausios metų šventės. Tad visi savo miestuose laukiame šventinės nuotaikos, ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Miestas

Tarptautinę turizmo dieną - nemokamos ekskursijos

Klaipėdos miesto turizmo sektoriaus darbuotojai profesinės šventės laukia, apibendrindami praėjusio turistinio sezono rezultatus. „Nors 2023 m. vasara ir nelepino labai ...
2023-09-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This