COVID-19: Klaipėdoje reikalai ima klostytis šiek tiek geriau nei kitur?

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamentas pranešė, jog per sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 1919 naujų koronaviruso atvejų. Parą prieš tai jų buvo 2849, praėjusį sekmadienį – 1389 (38,2 proc. mažiau).

656 iš naujųjų susirgimų registruoti Kauno, 444 – Vilniaus, 232 – Panevėžio, 155 – Alytaus, 106 – Klaipėdos, 90 – Marijampolės, 89 – Šiaulių apskrityse. Dar 74 infekcijos atvejai patvirtinti Telšių, 46 – Tauragės ir 9 – Utenos apskrityse. 18 atvejų kol kas dar nebuvo priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Klaipėdoje per sekmadienį COVID-19 liga diagnozuota dar 79 žmonėms (prieš parą – 159 atvejai). Naujų susirgimų yra 2,6 proc. daugiau nei prieš savaitę (77).

Protrūkis sekmadienį nustatytas neįgaliųjų centre „Klaipėdos lakštutė“.

Uostamiestyje šiuo metu šia infekcija serga 3 650 žmonių, pasveiko 2 504.

Klaipėdoje 14 dienų sergamumo vidurkis 100 tūkst. gyventojų šiuo metu siekia 1183,6 ir jau nusileidžia šalies vidurkiui, kuris paaugo iki 1206.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu pasidžiaugė, jog situacija Klaipėdoje gerėja.

„Klaipėdos savivaldybė yra pagerėjimo pozicijoje. Sergamumas per 14 dienų 1000 gyventojų yra sumažėjęs, piką turėjome lapkričio pabaigoje, o šiandien esame 24 pozicijoje tarp visų 60 savivaldybių. Klaipėdos gydymo įstaigose „kovidinių“ lovų užimtumas yra apie 78 proc., reanimacijos – beveik 70 proc., tad kol kas laikomės stabiliai. Visose gydymo įstaigose teikiamos ir planinės paslaugos“, – patikino R. Perminienė.

Praėjusią parą COVID-19 liga Lietuvoje nusinešė dar 10 gyvybių (viena mirtis – Klaipėdos apskrityje) – aukų skaičius išaugo iki 825. Klaipėdoje tokių aukų yra 49.

403 žmonių šalyje mirė dėl kitų priežasčių, bet buvo užsikrėtę ir koronavirusine infekcija (per parą registruotos trys tokios mirtys).

Šiuo metu Lietuvoje COVID-19 liga diagnozuota jau 95 021 žmogui. 38 957 laikomi pasveikusiais, o 54 836 vis dar serga.

5 Comments

  1. Lina

    Jei jau verčiate darželio darbuotojus dirbti,tai bent į morgą be eilės priimkit.Į palatą ir nemokamų testų ir vakcinos nesitikim.

    Reply
  2. Adolfad

    Tyrimu daroma tiek kiek ateina zmoniu.jeigu zmogus neserga tai kam jam eiti? Tai kad maziau kritikos ir daugiau disciplinos.

    Reply
    • Antifa

      Sekmadienį tyrimų nesidaro ne dėl to, kad neserga, o dėl to, kad sekmadienį labai “nefasonas” kažkur važiuot, kažko tirtis. O jei iš visų ištirtų beveik pusė POSITIVE, tai pasaulinėje praktikoje laikoma labai blogu rodikliu. Tai nekliedėko to, ko nežinai…

  3. Skaitau

    Kaip jūs klaidinat žmones šeštadienį buvo padaryta virš 7000,vakar 4300 ,penktadienį virš 13000 penktadienį nuo atliktų testų virš 25 proc sergančių,šeštadieni virš 30 proc,vakar 43 proc neigiamų.parašykit ne kad situacija gerėja,o tiesą.ar žurnalistai mokat išvest procentus?

    Reply
  4. Lietuvis

    Tris kartus mažiau atlikta tyrimų nei paprastai ir tai beveik 2000 atvejų,kas antras teigiamas.Jei būtų atliktas tyrimų vidurkis, būtų apie 6000 atvejų,siaubas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This