Siekia persirgusiųjų kraujo plazma gydyti ir Vakarų Lietuvos pacientus

Sveikata

Klaipėdos meras kreipėsi į Nacionalinį kraujo centrą, ragindamas sudaryti galimybes COVID-19 persirgusių asmenų kraujo plazma gydyti ir Vakarų Lietuvos pacientus.  Toks gydymas COVID-19 užsikrėtusiems asmenims atskirais atvejais taikomas kaip kompleksinio gydymo dalis.

Nacionalinio kraujo centro prašoma sudaryti galimybę gauti COVID-19 persirgusių asmenų kraujo plazmą Klaipėdos apskrityje esančioms ligoninėms arba įpareigoti bei sudaryti sąlygas tokią kraujo plazmą imti ir ruošti šio centro Klaipėdos skyriuje.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, vien Klaipėdos mieste yra apie 2600 asmenų, kurie jau persirgo COVID-19, todėl tikslinga būtų kraujo plazmą imti ir ruošti Klaipėdoje.

„Tokiu atveju tikėtina, kad dėl patogesnio ir artimesnio atvykimo, daugiau asmenų, persirgusių COVID-19 liga ir gyvenančių Vakarų Lietuvos regione, taptų donorais. Vykti į Kauną ar Vilnių duoti kraujo dažnas gali neturėti galimybių, o jei kraujo plazma būtų imama ir ruošiama Klaipėdoje, manome, donorų skaičius būtų didesnis“, – pranešime spaudai teigia Sveikatos apsaugos sk. vedėja.

Sudarius galimybes imti ir ruošti kraujo plazmą Klaipėdoje, Klaipėdos miesto savivaldybė praneša aktyviai prisidėsianti prie informacijos sklaidos ir galimų donorų kvietimo bei raginsianti tą patį daryti ir kitas Vakarų Lietuvos regiono savivaldybes.

2 Comments

  1. PRITARIU

    Labai sveikintinas Pavyzdys. Kiek teko girdėti, šis gydymo metodas labai efektyvus sunkiai sergantiems.

    Reply
  2. O kur galima priduoti?

    Ir kiek mokama už tai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This