Atsistatydino ir Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė

Regionas, Svarbu

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pranešė, kad ketvirtadienį Savivaldybės administracijos direktorė klaipėdietė Jolanta Girdvainė nusprendė pasitraukianti iš savo pareigų.

Jolanta Girdvainė ir Antanas Kalnius. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Gerbiu ir suprantu tokį jos sprendimą. Deja, bet jau kone pusmetį beveik visos Administracijos iniciatyvos bei parengti svarbiausi sprendimai užstringa politinėse intrigose. Dėl to kenčia ne tik administracijos darbas, kurios darbuotojai iš politikų pastaruoju metu sulaukia net ir nepelnytų žeminimų, bet ir visi Kretingos rajono gyventojai. Puikiai suvokiu, kad šių politinių intrigų pagrindinis taikinys tikrai ne direktorė. Nors realu, kad ir ji ne vienam buvo kliūtis. Todėl esu be galo dėkingas Jolantai už jos atsidavimą darbui visus tuos jau beveik dvejus metus, įvestą naują valdymo kultūrą Administracijoje, naujus skaidrumo standartus, skirtą gerokai didesnį dėmesį, nei anksčiau, socialinėms rajono problemoms. Ji puikiai visus šiuo metus susitvarkė ir su situacijos dėl koronaviruso rajone valdymu. Padaryta daug darbo, dažnai visuomenei nematomo, atėmusio naktis bei savaitgalius. Be to, nepaisant pandemijos, dėl to nesurenkamų mokesčių, vien šiemet direktorės vadovaujama komanda tęsė, pradėjo įgyvendinti ar baigė įgyvendinti beveik 80 didesnių ir mažesnių rajono infrastruktūros gerinimo projektų. Taip pat pradėta ar jau įgyvendinta apie 80 proc. Tarybos daugumos programos, nors kadencija dar tik įpusėja. Tad surasti jai tinkamą pamainą – sunki užduotis”, – savo profilyje „Facebook” paskyroje rašo meras.

„Jau kurį laiką labai svarbūs rajonui sprendimai nesulaukia daugumos palaikymo ir administracijos darbuotojų darbai yra sumenkinti, mūsų pastangos tiesiog nueina veltui. Aš jaučiu, kad dažnai esu kliūtis. Todėl priėmiau sprendimą atsistatydinti iš užimamų pareigų“, – savivaldybės pranešime cituojama J. Girdvainė.

Kadangi administracijos direktorių skiria ir atleidžia Taryba, jos atleidimui artimiausio posėdžio metu dar turės pritarti politikai.

J. Girdvainė prieš paskiriant ją į šias pareigas ėjo Klaipėdos pramonininkų asociacijos direktorės pareigas.

Ketvirtadienį apie traukimąsi iš pareigų pranešė ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

3 Comments

  1. zydra

    O gaila.Matyt taryboje užsisėdėjusiems sovietiniams bezdūnams ,nauji vėjai buvo nereikalingi.Tokie iniciatyvūs žmonės neprapuls.Laukiam naujų darbų Klaipėdoje ir sėkmės Jolanta!

    Reply
  2. iš Kretingos

    Norisi tik verkti. Gaila, kad tokie specialistai, kurie gali duoti gerų naujovių Kretingai yra nugalimi nepatenkintųjų įpratusių susitarti. Ačiū, kad išvėrėte beveik du metus to pasipriešinimo. Aš tikrai pastebėjau daugiau skaidrumo, tarpinstitucinio bendradarbiavo, o ypač pastebėjau tą ex valdžių puolimą, matyt buvo dėl ko, kažkam buvote nepatogi. Labai tikiuosi, kad naujas vadovas taip pat bus nepatogus.

    Reply
    • Anonimas

      Negi tų bezdūnų nepaveiks korona.gėda gėda komunistiniams pensininkams .eikit anūkų prižiūrėt. Pailsėkit prieš didžiają kelione o mūsų reikalus jauni žmonės turi tvarkyt. Smirdaliai jūs.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This