Dviejų taksi įmonių vadovai ir buhalterė susitiks teisme

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje prieš teismą dėl finansinio pobūdžio nusikaltimų stos dviejų uostamiestyje taksi paslaugas teikiančių įmonių vadovai ir vieno iš jų buhalterė. Byloje pareikšti civiliniai ieškiniai dėl patirtos turtinės žalos už daugiau nei 83 tūkst. eurų. 

Tyrimui vadovavusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino teigimu, kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo pareikšti dviems uostamiestyje taksi paslaugas teikiančių įmonių vadovams, kurie savo kaltę pripažįsta.

Jie taip pat kaltinami ir turto pasisavinimu: vienas iš jų nugvelbė turto už daugiau nei 60 tūkst. eurų, kurį dar ir legalizavo, antrasis – už 65 tūkst eurų. Kaltinamai apgaulingu apskaitos tvarkymu bei neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimu pateikti ir vienai buhalterei bei abiem juridiniams asmenims.

Kita buhalterė nuo baudžiamosios atsakomybės atleista pagal laidavimą, nes pripažino savo kaltę ir atlygino padarytą beveik 13 tūkst. eurų žalą valstybei. Antroji toje pačioje įmonėje dirbanti buhalterė savo kaltę taip pat pripažino ir atlygino 22 tūkst. eurų žalą.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Buvusiam prokurorui išvengti teistumo nepavyko, tyrimas prieš žmoną nutrauktas pagal laidavimą (papildyta)

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Eksprokuroras - kaltas dėl smurto, žmonai - nauji nemalonumai

Uždaruose posėdžiuose dar pernai kovą iš pareigų atleisto buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino bylą dėl smurto artimoje aplinkoje išnagrinėjęs ...
2022-02-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Eksprokuroro šeimos dramą nagrinės už uždarų durų

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvertė dar kovą iš pareigų atleisto buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino bylą dėl smurto artimoje ...
2021-09-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This