Klaipėdos licėjus surinko 100-tūkstantąją labdaros auką

Švietimas

Visame pasaulyje kilusi COVID-19 pandemija šiemet sujaukė daugelio gyvenimo planus, tačiau kūrybiškų ir gerų žmonių iniciatyvos yra stipresnės už virusą ir dažnai randa saugius kelius materializuotis.

Pandemijos gniaužtams teigia nepasidavusi ir Klaipėdos licėjaus bendruomenė, kuri jau 17-tą kartą iš eilės įgyvendino tradicija tapusį kalėdinį paramos labdaros projektą.

Organizatorių nuotr.

Šiemet dėl šalyje kilusios pandemijos tradicinio koncerto formato teko atsisakyti, tačiau renginys vis vien įvyko ir įgavo naujų spalvų, persikėlęs į internetinę erdvę.

Visi norintys renginį galėjo stebėti „Facebook“ ir „Youtube“ platformose, o jo metu pasirodymus žiūrovams padovanojo tiek mažiausieji, tiek ir vyresni Klaipėdos licėjaus mokiniai.

„Šie metai visiems buvo itin sudėtingi ir kupini iššūkių. Itin džiugu, kad ši graži iniciatyva nenutrūko. Labai norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems, kad šis renginys šiemet įgautų saugesnę formą ir visiems žmonėms, kurie nepamiršo dalintis gerumu ir šiluma net ir šiuo komplikuotu laikotarpiu”, – licėjaus pranešime cituojama jo vadovė dr. Regina Kontautienė.

Padeda įgyvendinti prasmingus projektus

Šiemet labdaros paramos renginio metu buvo paaukota per 7000 eurų, o visi norintys prisidėti dar gali tai padaryti iki žiemos švenčių. Šios lėšos bus skirtos šalia Klaipėdos pranciškonų vienuolyno įsikūrusiam vaikų ugdymo klubui „Švento Pranciškaus paukšteliai“ ir specialių poreikių turinčius vaikus ugdančiai Klaipėdos „Medeinės“ mokyklai.

Visos surinktos lėšos yra griežtai apskaitomos ir pervedamos į atskirą mokyklos sąskaitą paramai, iš kurios bankiniais pavedimais pasiekia paramos gavėjus pagal paramos sutartis.

Abiejų remiamų įstaigų vadovės itin džiaugiasi žmonių suteikta pagalba ir teigia, kad jau yra numatyti projektai, prie kurių įgyvendinimo ši finansinė parama prisidės.

„Praėjusiais metais šio projekto dėka mums pavyko įsirengti lauko muzikines klases. O šiemet ketiname toliau vystyti šią erdvę ir įrengti nuo lietaus ar saulės apsaugančias pavėsines“, – teigė Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos vadovė Elena Knyzaitė.

Vaikų ugdymo klubo „Švento Pranciškaus paukšteliai“ vadovė Janina Urbikienė sakė, kad surinktos lėšos padės įgyvendinti net du planuojamus projektus.

„Netoli mūsų teritorijos, šalia Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, greitai turėtų atsirasti Sensorinis sodas, kurio įrengimą remia Europos Sąjungos fondai. Dalis Klaipėdos licėjaus paaukotų lėšų bus skirtos šio sodo priežiūrai. Taip pat ugdymo klube ketiname įrengti specialų kupolą, kur vaikai galėtų miegoti ir linksmai leisti laiką”, – planais dalijosi J. Urbikienė.

Organizatorių nuotr.

Šiemetiniame renginyje be Klaipėdos licėjaus vaikų koncertinių pasirodymų ir kitų atrakcijų vyko aukcionas, kuriam savo darbus geranoriškai padovanojo įvairūs Lietuvos menininkai.

INFORMACIJA

Per visus 17-a akcijos gyvavimo metų iniciatyvos organizatoriams jau pavyko surinkti daugiau nei 100 tūkst. eurų. Projekto metu surinktomis lėšomis buvo paremta cukriniu diabetu sergantys vaikai, prisidedant prie E. Mildažytės organizuojamo projekto „Diabitė“; Klaipėdos „Danės“ vaikų globos namai; „Maltos ordino“ pagalbos tarnyba (MOPT); Klaipėdos Vaikų širdies asociacija; Klaipėdos jūrininkų ligoninės Onkohematologijos skyrius; Klaipėdos krizių centro šeimų vaikai; Klaipėdos regos ugdymo centras; „Medeinės“ mokykla, kurioje mokosi specialiųjų poreikių turintys vaikai; Šv. Pranciškaus onkologijos centras prie Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios; Autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų ugdymo centras „Elgesio sprendimai“; Mamų unijos globojami vaikai bei socialiai remtinų šeimų vaikai, vaikai, sergantys neurologinėmis ligomis, turintys fizinę ar  protinę negalią, patyrę psichoemocinių traumų. Šiems vaikams buvo padovanoti terapiniai užsiėmimai Delfinų terapijos centre. Atsiliepta ir į pavienių šeimų prašymus dėl pagalbos sergantiems vaikams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This