„Sūduvis“: paskutinis palaiminimas

Svarbu, Uostas ir jūra

Po ilgokai užtrukusių derybų ir diskusijų Klaipėdos politikams nusprendus galiausiai leisti karinę tarnybą baigusį laivą „Sūduvis“ švartuoti Dangės upėje netoli Pilies tilto, trečiadienį buvo uždėtas ir paskutinis akcentas šioje užsitęsusioje istorijoje.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kolegijos posėdyje pritarta tarp savivaldybės administracijos ir Lietuvos jūrų muziejus sudarytam savivaldybės turto panaudos sutarties projektui, kuriame po pataisymų savivaldybė prisiėmė papildomų įsipareigojimų.

Klausimą pristatęs savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, jog pirmajame sutarties projekte buvo numatyta dalį upės krantinės Jūrų muziejui panaudai perduoti dvejiems metams. Tuo metu antrajame parengtame sutarties projekte padaryta korekcija, numatant galimybę šį terminą pratęsti dar 3 metams.

Tačiau jei kartais po 2 metų paaiškėtų, jog minėta vieta dėl tam tikrų priežasčių yra netinkama ir terminas nebus pratęstas, antrajame sutarties variante numatyti tam tikri saugikliai.

„Bet kad tikrai Jūrų muziejus turėtų kažkokią garantiją ir nebūtų paliktas nežinomybėje, antrame variante yra įtvirtinta sąlyga, kad jei priimamas sprendimas nepratęsti sutarties, yra pasiūloma kita vieta ir muziejui atlyginamos patirtos išlaidos”, – pakeitimo esmę paaiškino E. Simokaitis. Ir naują vietą „Sūduviui“ surasti, ir išlaidas padengti turėtų savivaldybė.

Laivo pastatymo prie krantinės išlaidos, pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, preliminariais skaičiavimais, turėtų siekti tarp 40-50 tūkst. eurų.

Kartu ji politikų prašė, kad sutarties terminas būtų pradedamas skaičiuoti nuo laivo pastatymo prie krantinės dienos.

Po neilgų diskusijų antrajam sutarties variantui, įtraukiant į jį ir direktorės pasiūlymą, pritarė 10 Kolegijos narių, vienai, Juditai Simonavičiūtei, susilaikius. Jos nuomone, sutartis turėtų būti sudaroma iškart 5 metams be jokių dalinimų į 2 plius 3 metus.

Jūrų muziejus, O. Žalienės teigimu, laivą prie krantinės po sutarties pasirašymo galėtų pastatyti maždaug per 4 mėnesius.

Muziejaus darbuotojai buvusiame kariniame laive yra numatę įrengti nuolat veikiančią ekspoziciją, organizuoti edukacinius užsiėmimus ir kt.

13 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
    • Kuršiui

      Būtent ir būtų geriausia vieta šiai geldai Smiltynėje šalia Kolymos ir Dubingių.

  2. Klaipėdos gynėjas

    Kas kart praėjus pro šį šlykštūną apspjausiu jį ir niekam nematant apmyšiu

    Reply
  3. Kipras

    Bet kiek vatnikų ir dvasios ubagų rašančių nesamones…

    Reply
  4. Se

    Klaipėda – geležies rūda apdulkėjusių Klasko palapinių, gausybės naujų trinkelių, išpjautų medžių miestas, o dabar ir surūdijusios Sūduvio geldos miestas ! Tai tavo miestas.

    Reply
  5. Vaiduoklis

    Koks miestas, tokie ir laivai ? Klaipeda vis zemyn ir zemyn ir toliau dugno nesimato…

    Reply
  6. Nuomonė

    Vienu žodžiu Jūrų muziejus užkrovė miestiečiams naštą su įsipareigojimais, ir jei tos naštos miestiečiai nepaneš, tai dar gaus susimokėti muziejui. Kokie asilai gali tokią sutartį pasirašyti? Jei ta gelda trukdys miestui, muziejus turėtų ją patraukti pirmu pareikalavimu, o ne mokėti pinigus.
    P.S. Iliustracija yra klaidinanti nes iš tikro laivas yra du-tris kartus didesnis. Pamatysit kaip žiauriai jis ten atrodys.

    Reply
    • klaipedietis

      labai gerai jis ten atrodys ir miestui tokiu laivu reikia ir kuo daugiau tuo geriau. gelda tai tavo zaporozietis su kuriuom i darba vaziuoji.

    • pritariu Nuomonei

      nu niekaip negaliu suprasti: ar nubalsavusiems tas senas surūdijęs karinis laivas toks gražus ?

  7. Nenustakentoms

    Ponia S pati balsavo prieš, kad Klaipėda suteiktų krantinę švartavimuisi, net ir su išimti 2 metams, o dabar ji sako 5 metams turi būti :D… ką čia bepridursi

    Reply
  8. Tomas

    Apgriuvusio, nustekento miesto simbolis , centre pluduriuijanti surūdyjusi gelda.

    Reply
    • Olga kapitonė

      Nustekento miesto nustekentas simbolis. Urrrraaa ….

    • klaipedietis

      vata is smegenu issikrapstyk

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This