Koronavirusas sutrikdė atliekų išvežimą

Miestas

Klaipėdoje atliekų išvežimo paslaugą teikianti UAB „Ecoservice Klaipėda“ pranešė, kad nuo gruodžio 20 dienos bendrovės padalinyje 11 darbuotojų užsikrėtė COVID-19 virusu. Dėl darbuotojų trūkumo šventiniu laikotarpiu nespėta pagal nustatytą grafiką surinkti ir išvežti atliekų.

„Bendrovė buvo numačiusi, kad Klaipėdoje per šventes dirbs daugiau darbuotojų, tačiau dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių atsitiko priešingai. Šiuo metu esame sukvietę kolegas iš kitų regiono įmonių, stengiamės pasivyti įprastus grafikus. Atsiprašome klaipėdiečių už nepatogumus. Jei neiškils papildomų kliūčių, per artimiausias dvi dienas išvalysime miestą“, – pranešime cituojamas sakė Saulius Budrevičius, UAB „Ecoservice Klaipėda“ direktorius.

Šeštadienio vakarą pranešta, kad situacija suvaldyta, didžioji miesto dalis jau sutvarkyta, tačiau į kai kuriuos kiemus specialiam transportui patekti nepavyko.

„Yra kiemų, kur mūsų mašinos negali patekti dėl gyventojų mašinomis užstatytų įvažiavimų. Kvietėmės į pagalbą policijos pareigūnus, bet ir jie ne visose situacijose galėjo padėti“, – sakė S. Budrevičius.

Anot pranešimo, probleminės vietos yra Žardininkų, Vaidaugų gatvėse, Baltijos prospekte. Budelkiemio gatvėje esančius konteinerius vežėjams pavyko ištuštinti tik iš trečio karto. Teigiama, kad kai kuriose vietose dėl užstatytų privažiavimų surinkėjams teko rankomis tempti konteinerius iki mašinų apie 300 metrų.

Pasak bendrovės administracijos, ir šiokiadieniais dažnai pasitaiko situacijų, kad mašinos negali privažiuoti prie konteinerių. O gyventojams sutinkant šventes namuose automobilių kiemuose dar padaugėjo, jie ne visuomet parkuojami pagal taisykles, ir tai ypatingai apsunkina specialiąsias paslaugas teikiančių tarnybų darbą.

Planuojama, kad dar šeštadienio vakarą visi darbai bus atlikti. Jeigu kuris nors kiemas liks neaptarnautas dėl užstatytų privažiavimų, švarinimo darbai bus nukelti į sekmadienį. Taip pat sekmadieniui yra suplanuotos papildomos darbuotojų pajėgos.

5 Comments

  1. Faktas

    Dešimtmečiais savivaldybės avinai nieko nedarė, kad būtū platinami kiemai… avinai lieka avinais

    Reply
  2. Greta

    O kada klaipedoje buvo šiukšlių krūvos prie konteinerių? Manau kad tuos laikus jau pamiršom. Viskas ir visur svaru! Ačiu!

    Reply
    • Antanas

      vakar,šeštadienį,Zardininku ir aplink,ir ne kiemuose o gatvėse konteineriai ,Reikjaviko…

  3. Gaunavozas

    O vadai negalėjo sėsti už gaunavozu vairo? Juk užsienyje taip daro. O mes viską iš užsiėmimo vezame. Tik ne tai kas liečia…. vadovus.

    Reply
    • bizūnas

      aleiktu taip prieš ponus burnoti! baudžiauninke tu neraliuotas!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This