Uosto direkcijai – apdovanojimas už dėmesį savo darbuotojams

Uostas ir jūra

Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) rengiamuose Atsakingo verslo apdovanojimuose įvertinimo sulaukė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Jai skirtas apdovanojimas „Už darbuotoją“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Uosto direkcijos stiprybė – profesionalūs ir savo sritį puikiai išmanantys žmonės, kurie deda visas pastangas, kad Klaipėdos uostas dirbtų sklandžiai ir sėkmingai. Šis įvertinimas – dar didesnis impulsas stengtis dėl savo darbuotojų, kurti tokią darbo aplinką, kuri žmones motyvuotų ir skatintų sirgti už savo įmonę. Mūsų tikslas – išlaikyti ir pritraukti geriausius darbuotojus, įtraukti juos siekti tiek individualių, tiek bendrų įmonės tikslų“, – pranešime spaudai cituojamas Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Anot pranešimo, Uosto direkcijoje veikia darbuotojų motyvavimo modelis, o darbo apmokėjimo sistema sukurta atsižvelgiant į gerąją tarptautinę praktiką. Siekiant darbuotojams mokėti konkurencingą atlygį, taikant Korn Ferry metodikos principus, įvertinti darbuotojų pareigybių lygiai pagal darbuotojų kompetencijas ir jų vykdomas funkcijas, o atlygis nustatytas įvertinus Lietuvoje atitinkamoms pareigybėms mokamą darbo užmokestį bei kuriamą vertę įmonėje. Siekiant įmonės veiklos efektyvumo ir kiekvieno darbuotojo individualaus indėlio įvertinimo, dalis kintamojo atlygio susieta ne tik su bendru įmonės veiklos rezultatu, bet ir su kiekvienam darbuotojui individualiai iškeltais tikslais.

Uosto direkcijoje jau daug metų galioja kolektyvinė sutartis, kuri darbuotojams suteikia reikšmingą pridėtinę vertę ir socialinių garantijų. Pavyzdžiui, įmonė skatina ir palaiko darbuotojų iniciatyvą studijuoti – sudaryta galimybė kompensuoti dalį studijų išlaidų ir suteikti atostogas, už kurias mokamas vidutinis darbo užmokestis. Siekiant nuolatinio darbuotojų ugdymo, yra patvirtinta tvarka dėl darbuotojų kvalifikacijos kėlimo. Kvalifikacijos kėlimui per metus Uosto direkcijoje yra skiriama iki 2 % darbo užmokesčio fondo. Kiekvienas Uosto direkcijos darbuotojas yra apdraustas nuo nelaimingų atsitikimų, galioja ir papildomas sveikatos draudimas. Jis skirtas konsultacijoms pas įvairios srities gydytojus specialistus, būtinoms gydomosioms operacijoms, plataus spektro tyrimams atlikti, įvairiems profilaktiniams patikrinimams, skiepams, reabilitacijai po lėtinių ligų ir traumų, optikos prekėms įsigyti, stomatologijos paslaugoms, vaistams, vitaminams, maisto papildams bei medikamentams įsigyti, įvairioms gydomosioms procedūroms, sveikatinimo paslaugoms.

„Pandemija privertė ieškoti dar efektyvesnių priemonių apsaugoti darbuotojus ir pasirūpinti jų sveikata. Todėl buvo priimtas sprendimas visus Uosto direkcijos darbuotojus papildomai apdrausti ir nuo COVID-19. Klaipėdos uosto veikla – itin specifinė, darbas čia negali nutrūkti net ir ekstremaliomis sąlygomis, dalis darbuotojų dirbti nuotoliniu būdu negali, todėl privalome pasirūpinti visų saugumu“, – sakė A. Latakas.

Uosto direkcijos darbuotojams taip pat suteikiama galimybė nemokamai sportuoti specialiai jiems išnuomotoje sporto salėje.

Klaipėdos pramonininkų asociacija Atsakingo verslo apdovanojimus surengė jau devintą kartą.

„Paprastai atsakingiausios įmonės išrenkamos, paskelbiamos ir apdovanojamos pavasarį, susumavus ir įvertinus praėjusių metų rezultatus. Tenka apgailestauti, kad pirmoji ir antroji karantino bangos bei bendravimo ribojimai išbalansavo tradicijas. Tačiau niekas negali sutrukdyti pagerbti ir pagarsinti tuos, kurie nusipelnė įvertinimo. Sveikinu laimėtojus ir linkiu nesustoti auginant atsakingą verslą ir darant gerus darbus“, – sakė KPA prezidentas Egidijus Mockus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This