Kvietimas Lietuvos pramonininkų konfederacijai prisidėti kuriant tvarią verslo aplinką Klaipėdoje

Mums rašo

Alina Andronova, asociacijos KIDE prezidentė
2021-01-02

Komentarų: 0

Asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ (KIDE) džiaugiasi Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) aktyviu dalyvavimu viešose diskusijose („Lietuvos mokslas ir pramonė 2020: transformuojame pramonę tvariai ateičiai“, „ES žaliasis kursas ir ne tik“ ir kt.) žaliosios politikos klausimais, kuriais domisi ir mūsų organizacija, nes KIDE misija – švari ir sveika gyvenamoji aplinka Klaipėdoje.

Deja, geografiškai taip susiklostė, kad net keturios LPK narės (AB BEGA, VAKARŲ MEDIENOS GRUPĖS AB KLAIPĖDOS MEDIENA, AB GRIGEO, AB KLASCO), kurios veikia šalia Klaipėdos miesto gyventojų, ūkinę veiklą vykdo socialiai neatsakingai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jau treji metai iš eilės ši kaimynystė nedžiugina ir kelia daug rūpesčių klaipėdiečiams bei sveikatos ir aplinkos apsaugos institucijoms.

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimo instituto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad Klaipėdos miesto gyventojų skundai dėl paminėtų įmonių yra pagrįsti. Informacijos apie AB KLAIPĖDOS MEDIENOS teršiamą orą gyvenamojoje aplinkoje rasite šioje nuorodoje.

Atkreipiame dėmesį, kad viena iš LPK misijų – telkti Lietuvos verslo bendruomenę kuriant tvarią verslo aplinką (tvarumas siejamas su aplinkosaugos, ekonominės ir socialinės gerovės derinimu). KIDE manymu, LPK vaidmuo prisidedant prie žalesnės ekonomikos formavimo yra labai svarbus ir reikšmingas, galintis daryti teigiamą įtaką konfederacijos nariams, pabrėžiant LPK misiją ir paskatinant siekti bendrų tikslų, kurių vienas yra „telkti Lietuvos verslą ir bendruomenę pilietinės visuomenės kūrimui. Formuoti palankią visuomenės nuomonę apie verslą ir pramonę, jų vykdomą socialinę ir ekonominę misiją. Skatinti socialiai atsakingo verslo plėtrą“.

Todėl asociacija KIDE kreipiasi į LPK vadovus, ragindama LPK būti tarpininku sprendžiant aplinkosaugos problemas, kylančias tarp neatsakingų pramonės verslų ir Klaipėdos miesto bendruomenių bei prisidėti prie tvarios verslo aplinkos kūrimo visuomenei reikšmingomis veiklomis.

Pastebėjome, kad Lietuvos pramonininkų konfederacija kartu su Aplinkos ministerija, Inžinerinės ekologijos asociacija ir Aplinkos vadybos ir audito institutu nuo 2001 iki 2015 metų rengė nominacijų konkursą „Pasiekimai aplinkosaugoje“, kurio tikslas buvo pristatyti progresyvias, mažiausiai darančias įtaką aplinkai, įmones, paskatinti visus Lietuvos gamintojus ir paslaugų tiekėjus diegti aplinkos apsaugos vadybos sistemas, kurti ir gaminti draugiškesnius aplinkai gaminius, diegti pažangiausias technologijas, aktyviai bendradarbiauti su partneriais aplinkos apsaugos srityje. Apgailestaujame, kad ši graži tradicija nutrūko 2015 metais. Galbūt LPK galėtų imtis iniciatyvos ir paskatinti pagrindinius organizatorius atnaujinti šį prasmingą konkursą.

Sveikiname Jus su Naujaisiais metais ir linkime daugiau tvarių LPK iniciatyvų susijusių su aplinkos apsauga 2021-aisiais metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This