Vyriausybę ragina teisiškai įtvirtinti Girulių miško apsaugą

Politika

Lietuvos žaliųjų partija iniciavo peticiją, kurioje reikalaujama, jog Vyriausybė teisiškai įtvirtintų Girulių miško apsaugą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Naujosios Vyriausybės programoje žadama laikytis gamtą tausojančios politikos principų. Atėjo laikas pažadus vykdyti, todėl raginame Vyriausybę įtvirtinti nuostatą, kad vystant planus ir konkrečius projektinius sprendinius būtų atsisakyta bet kokių alternatyvų, galinčių turėti neigiamą poveikį Melnragės-Girulių miškui. Papildydama liepos 1 d. nutarimą teiginiu dėl miško apsaugos nuo kirtimų, Vyriausybė aiškiai išreikštų savo poziciją, nuramintų visuomenę ir žengtų žingsnį aplinkai draugiškesnės politikos link“, – pranešime cituojama Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė.

Ji akcentuoja, kad Vyriausybės programoje taip pat žadama įtraukti visuomenę priimant su aplinkosauga susijusius sprendimus, todėl politikė viliasi, kad į Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų apklausos rezultatus bus atsižvelgta ir surinkti duomenys padės Vyriausybei priimti gamtai ir gyventojams palankų sprendimą.

„Nepaisant karantino apribojimų ir įvairių techninių trikdžių beveik 15 000 Klaipėdos gyventojų pareiškė, kad prieštarauja sprendimui vystyti geležinkelio infrastruktūrą Girulių miško sąskaita. Tam pritarė vos 143 klaipėdiečiai. Tai, kad likę miesto gyventojai apklausoje nedalyvavo, nereiškia, kad jie pritaria miško aukojimui. Greičiau simbolizuoja faktą, kad nebuvo užtikrintos visos įmanomos viešinimo ir visuomenės įtraukimo priemonės. Manau, kad šie skaičiai yra pakankamai aiškus signalas, kad geležinkelio plėtra negali prasidėti be platesnio Vyriausybės ir vietos bendruomenės nagrinėjimo“, – sako I. Budraitė.

Vyriausybei ir Susisiekimo ministerijai adresuotoje peticijoje teigiama, kad Melnragės- Girulių miškas turtingas retomis bei nykstančiomis laukinių augalų, grybų ir gyvūnų rūšimis, jų bendrijomis ir buveinėmis. Be to, autorių teigimu, jis prisideda prie geros oro kokybės palaikymo, triukšmo valdymo, kovos su klimato kaita, teikia ekosistemines ir rekreacines paslaugas gyventojams.

„Ekonominių valstybės interesų negalima iškelti aukščiau už aplinkosauginius. Reikia ieškoti kompromisinių sprendimų, kurie leistų derinti valstybės ūkio augimo, gamtos apsaugos ir visuomenės sveikatos bei gerovės interesus“, – tikina partijos pirmininkė.

Jei pateiktas dokumentas bus pripažintas reikalavimus atitinkančia peticija, ją turės nagrinėti Vyriausybės peticijų komisija. Jei komisija pripažintų pareiškėjų reikalavimus teisingais, Vyriausybė turėtų koreguoti 2020 m. liepos 1 d. nutarimą dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų.

8 Comments

  1. Grubliauskas iškirs virš 500medžių

    2021-01-06 14:54 Klaipėdos miesto savivaldybės inf.
    Paskelbtas konkursas Skulptūrų parko sutvarkymo darbams atlikti

    Reply
  2. Grubliauskas iškirs virš 500 medžių.

    2021-01-06 14:54 Klaipėdos miesto savivaldybės inf.
    Paskelbtas konkursas Skulptūrų parko sutvarkymo darbams atlikti

    Reply
  3. Įdomu kiek mln baudos

    Savivaldybė gaus už Rumpiškės kvartalo neteisėtus kirtimus??????

    Reply
  4. Girulių kirtimas

    Klaipėdos tarybaiTai konservams kaveckams ir neniškiams ir kubilienėms pasibaigs kaip Klaipėdos baseino statyba. Savivaldybėi skirta 4 mln. baudos .

    Reply
  5. Girulių kirtimas

    Geležinkelio oligarhams pasibaigs kai Rengės Ruožo išardimas-gavo 20mln.baudos
    Viska daro kad mokėtu mokesčių mokėtojai.Geležinkelio ologarhai mūsų nuostoliai

    Reply
  6. Geležinkelije protrūkis lasireišė REIKIA KIRSTI 50MAPSAUGOS ZONOS

    Taip pat registruoti COVID-19 ligos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Klaipėdos kartono gamybos įmonėje, Klaipėdos geležinkelių įmonėje, šaldytuvų gamybos įmonėje

    Reply
  7. Ar galima paskaityti ta peticija?

    Kur ja rasti?

    Reply
    • akadministratorius

      Suradom, pridėjom nuorodą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Pritarta Lietuvos šaulių sąjungos veiklos strategijai

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime pritarta Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) veiklos strategijos projektui. Nuo 2024 m. iki 2035 m. laikotarpį apimanti strategija ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas svarstys akcizo mažinimo naftos dujoms klausimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad pirmadienį parlamente teikiamas Vyriausybės siūlymas mažinti akcizo suskystintosioms naftos dujoms (SND) tarifą iki 41 ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This