Po mergytės mirties sugyventiniai džiaugiasi laisve

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Daugiau nei prieš metus laiko didžiulį rezonansą tiek Klaipėdoje, tiek visose šalyje sukėlęs įvykis, kai uostamiestyje bendrabučio kambaryje buvo rasta negyva 2,5 mėn. mergytė, tyliai baigėsi prieš pat naujuosius metus teismo priimtu švelniu nuosprendžiu, mergytės mamai skyrus lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu nelaimės vietoje kartu buvusiam moters sugyventiniui, kuris pradžioje net buvo įtariamas vaiko nužudymu, visi įtarimai buvo panaikinti dar prieš bylą perduodant į teismą.

A. Sriebaliūtė buvo suimta 1 mėn. Martyno Vainoriaus nuotr.
Priešistorė

2019 m. metų gruodžio 8 d. Klaipėdoje, vieno Minijos g. namo bute, lovoje buvo rastas jau irti pradėjęs 2,5 mėnesio amžiaus kūdikio lavonėlis. Jį rado mergytės motinos, Alinos Sriebaliūtės artimieji, negalėję niekaip su jau susisiekti. Apie kraupų radinį jie bemat pranešė policijai.

Tą patį vakarą ji ir jos sugyventinis buvo sulaikyti ūkininko iš Kelmės rajono sodyboje. Jie, mėtydami pėdas, bandė pas ūkininką įsidarbinti. Porelę sulaikyti padėjo operatyviai internetiniuose portaluose bei socialiniuose tinkluose paskleista informacija apie jų paiešką. Apie bėglius policijai pranešė pats ūkininkas, feisbuke pamatęs iš Kretingos atsivežtų „darbininkų” nuotraukas.

Sulaikytieji pareigūnams teigė esą po maitinimo vaikas nebeatsigavęs, tad jie labai išsigandę ir dėl to pabėgę į Palangą. Ten buvo, kol baigėsi pinigai. Internete atradę skelbimą, kad ūkininkas iš Kelmės rajono ieško pagalbinių darbininkų, nusprendė įsidarbinti. Deja, padirbėti jiems nebuvo lemta – policijos sulaikomi pas ūkininką, pasak skubiai tąsyk surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, jie elgėsi ramiai, suprato, dėl ko yra sulaikomi.

Moteris policijai buvo žinoma kaip vedanti asocialų gyvenimo būdą, ji keletą kartų buvo bausta administracine tvarka už įvairius smulkius nusižengimus. Prieš nelaimę ji su naujuoju sugyventiniu gyveno Klaipėdoje liūdnai pagarsėjusiame bendrabutyje Minijos g. nuomojamame bute, o prieš tai kas kelerius metus kraustėsi iš vienos šalies vietos į kitą, kurį laiką gyveno ir Anglijoje.

Mirusi mergytė buvo ketvirtas A. Sriebaliūtės vaikas. Visų vaikų ji susilaukė nuo skirtingų vyrų, dėl trijų pirmųjų jai atimtos motinystės teisės. Mirusioji  nebuvo dabartinio sugyventinio dukra.

Iš pradžių pareigūnai abiem sulaikytiesiems buvo pateikę įtarimus dėl vaiko palikimo be pagalbos, vėliau kalbėta apie galimą nužudymą, įtariamieji net kurį laiką buvo suimti, tačiau į teismą atiduota tik viena motina, jai pateikus kaltinimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Mirė, užspringusi atpiltu maistu

„Nuosprendis pagal Baudžiamojo kodekso 132 str. 1 dalį, tai yra neatsargus gyvybės atėmimas, Klaipėdos apylinkės teisme priimtas praėjusių metų gruodžio 30 d. ir su visais sušvelninimais Alinai Sriebaliūtei skirta galutinė 1 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas 1 metams ir 6 mėn.”, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius, kuris tokią bausmę savo baigiamojoje kalboje ir prašė teismo skirti kaltinamajai.

Moteris taip pat įpareigota pradėti dirbti, lankyti elgesio koregavimo programą, nekeisti gyvenamosios vietos be pareigūnų žinios.

Prokuroro teigimu, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad mergytei jokių sužalojimų padaryta nebuvo, ekspertai nustatė, jog vaikas mirė, užspringęs atpiltu maistu.

„Tėvams yra įstatymo uždėta pareigai rūpintis vaiku (…) Jie abu gėrė gėrė, abu užmigo, bet į teismą atidavėm tik Sriebaliūtę, nes ji yra motina, jai yra pareiga rūpintis vaiku, ji juo nepasirūpino, prigėrė, užmigo, o vaikas užspringo,” – atsakydamas į klausimą, kodėl įtarimai nebuvo pareikšti moters sugyventiniui, paaiškino A. Saunorius.

Pasak prokuroro, motina teisme dėl šio savo poelgio prisipažino kalta, gailėjosi, verkė.

„Teisme vyko sutrumpintas įrodymų tyrimas, tokiu atveju bausmė mažinama vienu trečdaliu,” – paaiškino prokuroras, pridūręs, jog niekas šio sprendimo neskundė, tad nuosprendis jau įsiteisėjęs.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This