COVID-19 statistika: Klaipėdoje naujų atvejų vėl padaugėjo

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvoje naujų COVID-19 ligos atvejų per šeštadienį sumažėjo, o Klaipėdoje – padaugėjo. Virusas šalyje nunešė dar 52 gyvybes.

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, jog per penktadienį patvirtintų naujų koronaviruso atvejų skaičius konkretiems žmonėms siekia 1641 (ištirta 12195 ėminių). Parą anksčiau jis buvo 1993. Lyginant su praėjusios savaitės penktadieniu sergamumas yra šoktelėjęs 10 proc.

Klaipėdoje penktadienį COVID-19 liga diagnozuota 126 žmonėms, o prieš parą ja susirgo 113 klaipėdiečių. Lyginant su praėjusiu penktadieniu naujų susirgimų skaičius uostamiestyje šoktelėjo daugiau nei tris kartus, tačiau sausio 1-oji buvo nedarbo diena.

Šiuo metu Klaipėdos mieste koronavirusu visa dar serga 4626 klaipėdiečiai, o 4937 laikomi pasveikusiais.

Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga jau diagnozuota 158180 žmonėms, iš kurių 92212 pasveiko.

Tačiau virusas ir toliau didina liūdną statistiką. Praėjusią parą užregistruotos dar 38 naujos mirtys ir 14 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė. Tad bendras praėjusią parą registruotų mirčių skaičius yra 52. Visi mirusieji buvo vyresni nei 60 metų amžiaus.

Lietuvos statistikos departamentas taip pat informuoja, kad praėjusią parą nuo koronaviruso buvo paskiepyti 4579 asmenys, o bendras paskiepytųjų skaičius jau siekia 22191.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, penktadienį 17 COVID-19 ligos atvejų registruota Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose, iš kurių 16 yra gyventojai ir vienas darbuotojas. Iš viso su protrūkiu siejami daugiau nei 70 infekcijos atvejų, registruotų nuo gruodžio vidurio, įskaitant antrinius atvejus, t. y. darbuotojų šeimos narius.

Naujas židinys registruotas Kretingos rajono Salantų Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Iš viso patvirtinti 9 atvejai – 5 darbuotojai ir 4 pacientai.

Klaipėdos rajone nustatytas naujas COVID-19 protrūkis Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gargždų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje – koronavirusine infekcija užsikrėtė trys darbuotojai.

18 Comments

  1. Laima

    Tegul po parkus policija pavaiksto – kas antras kauke po kaklu uzsidejes. Policija vaziuoja i kaima ir 8 val. ryte gaudo bobutes, kurios neina per pereja.Kai kaime yra tik viena pereja prie buvusios mokyklos.Tiesiog juokinga ir graudu iki kokio lygio nusirito pareigunai.

    Reply
  2. Elena

    Nevalos diedai turėtų mažiau spjaudytis ant šaligatvių ir pagaliau įsigyti nosines. Niekur nemačiau tiek nekultūringų žmonių kaip Kl. O jauni buduliai turėtų pagaliau baigti daugiadienes išgertuves, per kurias ir целуются ir обнимаются

    Reply
  3. Aušra

    Išleiskite visus nuo 60 į pensiją ir mirčių sumažės. Seneliai galės prižiūrėti anūkus ir nebereiks tėvam vasti juos į darželius, nes ten virusų puokštės. Jaunimas ramiai dirbs ir uždirbs visiems.

    Reply
  4. Petras

    Kodėl neskelbiami susirgimai Klaipėdos viešojo transporto darbuotojų? Jų tikrai yra.

    Reply
  5. Elena

    Kol į darželius bus tik REKOMENDUOJAMA nevesti, tol atvejų daugės. Nes tikrai vienoje patalpoje susitinka ne 2 ir ne 3 šeimos ūkiai, o 10 ir daugiau. Nes dabar veda vaikus ir tie tėvai, kurie apskritai niekur nedirba. Bet turbūt čia tik Klaipėdoje taip, kitur griežčiau.

    Reply
  6. Gdm

    Kodėl iš Klaipėdos išleidžia išvažiuoti į rajoną į svečius ir gryztant nieko nesako? Patikrina kad klaipėdietis ir okey prašom įvažiuokit į Klaipėdą. O kodėl nebaudžia kad buvo išvažiavę į rajoną be priežasties?

    Reply
    • Anonimas

      Todėl, kad žmonės ne kaliniai, o šiuo metu net ne blokada.

  7. As

    Tegul visi dėvi kaukes,neįmanoma netrumpą pasivaikščioti išeitį,daugiau kontrolės parkuose

    Reply
    • Anonimas

      Prie ko čia tie parkai?Ar norit, kad ir juose žmonės per šaltį su drėgnom kaukėm vaikščiotų? Nei Vokietijoje, nei Čekijoje, nei kitur lauke kaukių nereikia. Nebent privaloma ten, kur žmogus prie žmogaus, kaip pvz autobusų stotelėse etc. Virusologai( aišku, ne Lietuvoje) įrodė, kad užsikrėsti lauke būtų labai sunku.

  8. Aldute

    Niekaip nesuprantu kaip skaičiuoja pasveikusius jei nuo gruodzio pradzios niekas net nepaskambino, o man dar vis blogai?

    Reply
  9. RIČARDAS

    Į Kl. neileidžiad,iš Kl. visi važuoja kur nori,niekas postuose jų netikrina,ir į jų puse pareigūnai net nežiūri, taip ir parsivežat zarazą.Kas tokį įsakymą davė?

    Reply
    • Anonimas

      O pačioj Klp kas per šventes dėjosi, visi ėjo kas kur norėjo ir pas ką norėjo, svarbu ne už miesto ribų, kur tuo tarpu mažų miestų ir miestelių savivaldybėse vos ne karo stovis – šunį išvedus tavęs gatvėj dokumentų prašo ir apsuka privažiavę dar grasina baudomis: -” jei dar pamatysim bus taikoma atsakomybė…” nu mano šuo ant klozeto nemoka sėdėt ?

  10. Klaipedietis

    Ar tikrai Universavija mokykloje yra Covid apsikreturiu darbuotoju?

    Reply
    • Tėvai

      Faktais pagrįsta informacija. Reikia viešinti nusikaltimus.

  11. Tėvai

    Kol savanaudžiai vadovai organizuos darbovietėse susirinkimus, tol susirgimų nemažės. Pvz., Universavijos mokykloje po vieno susirinkimo sausio 4 d. užsikrėtė administracija ir pradinių klasių mokytojai. Mokyklos vadovei turi būti taikoma atsakomybė. Ką veikia teisėsauga? Pažeistos Vyriausybės nuostatos dėl karantino – nesibūriuoti skirtingų namų ūkių nariams.

    Reply
    • Ona

      Kiek pas mus palangoje žmonių, visas vilnius sugūžėjo

    • EMA

      Nieko sau, kodel svietimo skyrius nekontroliuoja.

    • Klaipiedėtis

      Taip yra covid kap bet tyli visi vairuotojai neapsaugoti

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This