Koronavirusas Klaipėdą atakuoja vis smarkiau

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje naujų susirgimų COVID-19 liga skaičius toliau auga, o Lietuvoje mažėja.

Praėjusią parą ištyrus 8162 ėminius, šalyje nustatyti dar 1490 nauji asmenys, sergantys koronavirusu. Parą prieš tai naujų susirgimų skaičius siekė 1641.

Klaipėdoje per praėjusią parą koronavirusu susirgo 133 žmonės, o tai yra 29,1 proc. daugiau nei prieš savaitę. Penktadienį naujų atvejų mieste buvo 126, o ketvirtadienį – 113.

Uostamiestyje šiuo metu COVID-19 liga serga 4751 žmogus, o 4943 virusą jau įveikė.

Lietuvoje koronavirusas nuo pandemijos pradžios diagnozuotas 159672 žmonės, iš kurių 92453 pasveiko.

Per praėjusią parą nuo COVID-19 ligos šalyje mirė 24 žmonės. Užregistruotos ir dar dvi mirtys, kurių faktinė data yra ankstesnė, tad bendras praėjusios paros mirčių skaičius yra 26.

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, jog praėjusią parą koronavirusas pasiglemžė 2 asmenų, priklausiusių 50-59 metų grupei, gyvybes. Dar septyni mirusieji buvo 60-69 metų amžiaus, o visi kiti vyresni.

Lietuvoje koronavirusas iš viso jau pareikalavo 2197 gyvybių.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šiuo metu šalies ligoninėse gydoma 2211 pacientų, kuriems diagnozuota COVID-19 liga, 180 iš jų yra Reanimacijos skyriuose.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso paskiepyti 295 asmenys, o bendras paskiepytųjų skaičius jau siekia 22505.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo, jog per praėjusią parą izoliuoti 2002 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 98208 žmonės.

NVSC pranešė ir apie naujus koronaviruso židinius. Klaipėdos apskrityje per praėjusią parą jų nenustayta. 10 COVID-19 ligos atvejų, registruotų šeštadienį, siejama su jau anksčiau išaiškintu protrūkiu Kretingos rajone veikiančiuose Padvarių socialinės globos namuose. Visi asmenys yra gyventojai. Nuo gruodžio mėnesio vidurio registruoti 63 su protrūkiu siejami koronavirusinės infekcijos atvejai.

Praėjusią parą Klaipėdos apskrityje taip pat registryoti atvejai, susiję su protrūkiu vienoje Klaipėdos medienos apdirbimo įmonių.

10 Comments

  1. Gruodytė sp

    Man labai įdomu. Kaip galėčiau suprasti vieną dalyką. Mano laiptinėje gyvena medikas kuris dirba Klaipėdos greitojoj pagalboj ir Nidos greitojoj pagalboj. Pavardžių neminėsiu, nes bijau. Tik man istrigo mediko kalba. Kad Klaipėdos greitojoj pagalboj yra židinys Covid. Daug infekuotų. Ir jokios info apie užsikrėtimą. Prasitarė kad jam reikia karantinuotis, nes jo vairuotojas susirgo. Bet sako nėra kam dirbti. O dirbti važiuoja į kitą greitosios pagalbos tarnybą. Įdomu. Ar tas virusas nepavojingas kad medikas neatsakingai elgiasi ar susidaro nuomonė kad greitoji platina virusą samoningai. Kur yra tiesa?

    Reply
  2. Boba

    Lietuvoj sergačių mažėja,o Klaipėdoj daugėja?Tai Klaipėda jau Vokiečiai užėmė?????????

    Reply
  3. Tikra nelaimė

    Paskaičius komentarus, tiesiog graudu, kad šitame miestely reikia gyvent tarp tokių neišprususių, visiškai tamsių, atsilikusių nuo gyvenimo, kokių reiktų gerai paieškoti, gyventojų!

    Reply
  4. Vidas

    Opaaa! O va idiotiškų rašliavų nepublkiuokit!!!

    Reply
    • Antanas

      Virusas yra mūsų draugas, o medikai tapo „s privietom”

  5. Andželina

    Dažnai žmogus suserga anksčiau. Kai neprseina, tai kreipiasi į medikus. Jei susirgo prieš Naujus, o testą pasidarė tik sausio 7 dieną, tai statistiškai susirgo sausio 7, nors susirgo dar 2020m gruodžio pabaigoje.

    Reply
  6. Asilogalvos

    Tai Klaipėda – jau kita šalis skaitosi ar kaip?

    Reply
  7. Ne tavo reikalas

    Labai geras pastebėjimas, išvažiuoti niekur negalima, tai prie jūros visa Klaipėda renkasi. Būriuojasi nx ir ką policija daro? Atvažiuoja paleidžia garso įrašą, ir tai per vargus, ateina prie jūros pažiūri ir išeina?? Tragedija. Cirkas Lietuvoj?

    Reply
  8. Ne tavo reikalas

    Tai gal blt žmonės iš seniau sirgo? Ir tik po laiko sugalvojo pasitikrint? Daunai blt, pradiplaukit smegenis, neturit ką rašyt ar kaip? Gal, kad įtikinamiau atrodytų, parašykit kiek nx pasitikrina per dieną,, mobiliuosiuose punktuose”. Nes kažkaip, kiek praeisi ar pravažiuosi 1-2 mašinos?? Trenktenybes Lietuvos.

    Reply
    • Anonimas

      Nutilk debile

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This