Klaipėdoje koronavirusas nusinešė dar vieno mediko gyvybę

Koronavirusas, Svarbu

Nuo COVID -19 ligos mirė dar vienas uostamiesčio medikas: antradienio vakare užgeso Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojo Valdo Kuolo gyvybė. Jam buvo tik 66-eri.  

„Kovojęs dėl kitų gyvybių, savąją kovą jis, deja, pralaimėjo. Klastingasis koronavirusas kolegą pasiglemžė, nesuteikęs vilties ar bent menkiausių šansų išlaikyti gyvybės siūlą savo rankose”, – socialinio tinklo paskyroje rašo ligoninės kolektyvas.

Uostamiestyje medikas dirbo net 40 metų. Po studijų Kauno medicinos institute jis daugiau nei dešimtmetį dirbo laivo gydytoju, baigė laivo gydytojo internatūrą. Vėliau, baigęs klinikinę ordinatūrą, grįžo dirbti gydytoju į Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyrių, vėliau – gydytoju gastroenterologu diagnostikos skyriuose.

„Sukaupęs didžiulę patirtį dirbdamas laivo gydytoju, Valdas aktyviai prisidėjo steigiant ligoninėje Jūros medicinos poskyrį, beveik 20 metų buvo jūrininkų medicininės komisijos pirmininku, kol pernai pats atsisakė šių pareigų. Principingas ir reiklus kolegoms, smulkmeniškas ir nepaprastai mylintis pacientus. Neskaičiuojantis darbo valandų, savaitgalių. Visada dėmesingas, susikaupęs, puikios atminties, net be įrašų medicinos dokumentuose prisimenantis pacientų ligas bei jų eigą. Gal todėl kartą pas jį patekę pacientai norėdavo gydytis tik pas šį profesionalą. Pacientai jo ieškodavo ir Valdas neatsakydavo nė vienam. Tad konsultacijas telefonu pacientams gydytojas geranoriškai teikdavo dar tais laikais, kai niekas nežinojo, kas yra COVID-19 ir karantinas. Gydytojo profesionalumas ne kartą buvo įvertintas ne tik ligoninės vadovo, bet ir Sveikatos apsaugos ministro padėkomis”, – rašoma ligoninės feisbuko paskyroje.

Medikas domėjosi sportu, buvo aistringas krepšinio sirgalius, lankydavosi varžybose.

„Tačiau didžioji jo aistra buvo istorija, ypač Lietuvos. Kolegoms jis buvo tarsi gyvoji enciklopedija. Pakalbintas jis atverdavo ištisus žinių lobynus. „Neskubėkite gyventi“, – sakydavo jis savo kolegoms, iš vakaro perstumiantiems sieninio kalendoriaus žymeklį rytdienos data”, – jautriai gydytoją prisimena jo kolegos.

Prieš kelias dienas kovą su koronavirusu pralaimėjo ir ilgametis Klaipėdos psichiatrijos ligoninės vadovas Algirdas Narinkevičius.

6 Comments

  1. Sandra

    Didziausia Padeka siam Gydytojui.. isgelbejes mano broliui gyvenima.. Uzuojauta

    Reply
  2. Aldona

    Labai labai gaila užuojauta

    Reply
  3. Ona

    Prezidentas ir seimas rūpinasi Bielarusija ir Ukraina o mūsų geriausi gydytojai miršta….Jiems tik kūčiukų sugeba ant žemės nutrenkt…

    Reply
  4. M.-W.

    Jooo… Gaila… Bet kas pasidarė, kad netenkame tiek medikų, medicinos darbuotojų paskutiniu metu?..

    Reply
  5. Klausimas

    Nežinau šio gydytojo mirties aplinkybių. Šiame kontekste kyla klausimas ar rizikos grupėje (+65 arba gretutinės ligos) esantys medikai dirba su Covid užsikrėtusiais. Jeigu taip, tuomet yra didžiulė betvarkė ir neatsakingumas medikų vadovybėje. Užuojauta artimiesiems.

    Reply
  6. Mindaugas

    Amžiną atilsį Geriausiam iš Geriausių … Medikui, Atlanto futbolo komandos sirgaliui, dviratininkui… ilsėkis ramybėje Valdai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Traukiasi Jonas Sąlyga

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Teismas: policija nepagrįstai atsisakė padėti ligoninei

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėja nepagrįstai atsisakė pradėti tyrimą pagal Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) pareiškimą ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This