Klaipėdietis prašo tirti Artūro Skardžiaus šeimos reikalus

Politika

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, klaipėdietis Audrius Petrošius, reaguodamas į straipsnį apie Artūro Skardžiaus sutuoktinei priklausančios sodybos projekto pakeitimo aplinkybes, nusprendė kreiptis į Seimo Antikorupcijos komisiją prašydamas išsiaiškinti, ar vykusiuose procesuose nėra korupcijos apraiškų. Jei tokių yra, politikas ragina nedelsiant kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Artūras Skardžius ir Audrius Petrošius.

Pasak A. Petrošiaus, straipsnyje teigiama, jog sklypo savininkas turi paisyti tam tikrų ribojimų, kadangi dalis sklypo patenka į vandens telkinio pakrantės apsaugos juostą ir vandens telkinio apsaugos zoną, taip pat visas sklypas patenka į draustinį. Todėl esą kyla klausimas dėl statybos leidimo išdavimo teisėtumo.

„Leidimas buvo išduotas 2020 m. balandžio 28 d. Kaip teigiama viešumoje, kad būtų išduotas leidimas, prieš tai buvo pakeistas detalusis planas: „Žemės sklypo Trakų r. sav., Grendavės sen., Savaitiškių k., detaliojo plano koregavimas statinio projekto rengimo metu patvirtintas Trakų r. savivaldybės administracijos direktoriaus 2019 m. spalio 2 dienos įsakymu”. Visgi tam, kad leidimas galėtų būti išduotas, nepakako pakeisti detalųjį planą, o reikėjo gauti Aukštadvario regioninio parko direkcijos leidimą, kuris buvo pasirašytas atskiro specialisto. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovės nuomone, derinti tokio projekto nebuvo galima“, – pranešime spaudai cituojamas A. Petrošius.

Jo kreipimesi prašoma atsižvelgti į straipsnio turinį ir vadovautis Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymo 2 straipsnio 1 dalimi, kuri sako, kad komisijos uždavinys yra nagrinėti korupcijos ir su ja susijusius reiškinius bei atvejus, priimti sprendimus nagrinėjamais klausimais ir kontroliuoti, kaip institucijos juos vykdo, bei tuo, kad Artūras Skardžius yra viešas asmuo.

„Seimo nario mandato atsisakius Antanui Guogai, Artūras Skardžius netrukus galimai taps ir Seimo nariu. Būtų apmaudu, jeigu Seimo nario priesaikos reputaciją drumstų tokios neaiškios istorijos”, – tikina A. Petrošius.

1 Comment

  1. Nijolė

    Matau Petrošius nežino kaip pasireikšti. Klaipėdoje reiškėsi duobes asfalttuodamas ir fb reklamuodamas, tai ir seime kažką panašaus daro. Dirb iš esmės. Galėjo Klaipėdoje irtis po jazz festivaliu, po tarybos narių įkurtus UAB_us. Turėjo galimybe…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This