KUL baigtas pirmasis vakcinacijos etapas, laukia antrasis

Koronavirusas

Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) praneša sėkmingai baigusi pirmąjį koronaviruso vakcinacijos etapą ir pasirengusi pradėti antrąjį.

Paskiepyti visi, išreiškę norą ligoninių darbuotojai, dirbantys su COVID-19 liga sergančiais pacientais, taip pat garbaus amžiaus sunkiausiomis ligomis sergantys pacientai bei regiono greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojai.

COVID-19 vakcinacija Klaipėdos universitetinėje ligoninėje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d.  

Paskiepytas Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientas teigė norintis ir kitus padrąsinti skiepytis. KUL nuotr.

Pirmiausiai buvo skiepijami priešakinėse linijose ir padidintos rizikos padaliniuose dirbantys sveikatos priežiūros specialistai. Vakcina prioritetine tvarka buvo skiriama rizikingiausiuose padaliniuose, skyriuose dirbantiems medikams, tiesiogiai kontaktuojantiems su COVID-19 sergančiais žmonėmis bei pagal tikimybę daugiausia rizikos užsikrėsti COVID-19 liga turintiems darbuotojams.

Pirmieji pasiskiepiję KUL medikai vakciną įvardijo stebuklu ir priemone, padėsiančia suvaldyti grėsmingą pandemiją.

„Džiaugiuosi, kad mes, dirbantys tiesiogiai su sergančiais koronavirusu pacientais, turėjome galimybę pasiskiepyti pirmieji. Skiepai, pagrįsti mokslu – viltis grįžti į įprastą darbo ritmą ir gyvenimą. Tai lyg žiburys itin įtemptais pastaraisiais mėnesiais. Bijoti reikia ne skiepo, bijoti reikia ligos“, – KUL pranešime cituojama Infekcinių ligų korpuse dirbanti paskiepyta slaugytoja.

Sausio 5 d. KUL pasiekė antroji vakcinos siunta. Ja galimybę pasiskiepyti turėjo visi kovidinių ligoninių darbuotojai nuo sanitarės ar buhalterės iki skyriaus vadovo.

Skiepytis atsisakė kas dešimtas

Pranešama, jog atsisakiusiųjų skiepytis skaičius siekia iki 10 proc., tačiau teigiama, jog kai kurie ligoninės darbuotojai, anksčiau atsisakę skiepytis, jau pakeitė savo nuomonę.

Taip pat paskiepyti ir KUL Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai.

„Pirmasis vakcinacijos etapas tiek Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, tiek regione praėjo sėkmingai. Suburta vakcinaciją organizuojanti ir koordinuojanti komanda: medicinos personalas, vykdęs skiepijimą ir kiti darbuotojai dirbo atsakingai, sutelktai ir profesionaliai“, – reziumavo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pirmojo vakcinacijos etapo metu nuo gruodžio 27 d. iki sausio 13 d. paskiepyta per 1000 darbuotojų, iš jų daugiau kaip 600 medikų, taip pat 24 ligoninėje gydomi pacientai. Klaipėdoje paskiepyta 80 GMP darbuotojų.

Klaipėdos regione iš viso paskiepyti 3526 kovidinių ligoninių (Klaipėdos universitetinės, Klaipėdos respublikinės, Klaipėdos jūrininkų, Klaipėdos vaikų, taip pat Palangos reabilitacijos, Kretingos, Gargždų, Šilutės, Šilalės, Tauragės ligoninių) darbuotojai, iš jų daugiau nei 2000 medikų. Taip pat paskiepyti 147 pacientai ir 191 GMP darbuotojas.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje antrąjį vakcinavimo etapą planuojama pradėti jau šį sekmadienį, sausio 17 d.

Tuomet bus skiriama antroji vakcinos dozė paskiepytiems medikams gruodžio 27-30 dienomis. Primenama, kad antroji vakcinos dozė galima praėjus 21 dienai po pirmosios.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų gamintojas artimiausias keturias savaites pristatys mažiau vakcinų nei planuota.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This