Karantino pažeidimu apkaltintas politikas: „Tai – kerštas”

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas sulaukė anoniminių kaltinimų, kad paskutinio Tarybos posėdžio metu nepaisė karantino reikalavimų. Pats politikas akcentuoja, kad redakcijai buvo atsiųsta dar gruodį vykusio posėdžio nuotrauka ir tai esą rodo, jog jam keršijama už tai, kad nebijo kalbėti tiesiai.

„Pasirodo politikai, kurie visuomenei turi demonstruoti aukštus standartus ir būti pavyzdžiu elgiasi priešingai. Stebėjome paskutinį nuotolinį Tarybos posėdį ir negalėjome patikėti ką išvydome – jame dalyvavo Tarybos narys Sigitas Karbauskas, kuris namuose buvo kartu su buvusia savo visuomenine patarėja Reda Baltinaite. Pridedu žemiau nuotrauką iš posėdžio kaip įrodymą. Turim įtarimą, kad su jais kartu buvo ir kitas Tarybos narys Viktoras Kura, nes kai įsijungią mikrofona girdisi fone kolega. Tai taip išeina, kad visuomenė privalo griežtai laikytis visų karantino sąlygų ir solidariai prisidėti prie viruso suvaldymo, o šiems Tarybos nariams pažeidinėti karantino sąlygas galima be jokių pasekmių? Čia jiems kažkokia išimtis taikoma, o gal kažko nežinom ir jie yra vienas namų ūkis? Tiesiog „smagu“, jog per gražiausias metų šventes visi sėdėjome namuose ir nevykome pas šeimos narius, kad ir kaip skaudėjo ir norėjosi, o čia vieši asmenys net nesislėpdami demonstruoja savo neatsakingumą? Manau, kad visuomenei būtų įdomu sužinoti, kodėl yra taikomi tokie dvigubi standartai”, – rašoma redakcijai atsiųstame laiške su pridėta nuotrauka.

Laiško autoriumi įvardijami „administracijos darbuotojai”.

Sulaukęs „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambučio ir klausimo S. Karbauskis davė suprasti, jog jau žino, apie ką kalbama – jau buvo matęs tą nuotrauką. Politikas iškart akcentavo, kad žurnalistams siunčiama nuotrauka ne iš praėjusią savaitę vykusio neeilinio rajono Tarybos posėdžio, kurio metu buvo sprendžiami administracijos vadovybės personalijų klausimai, o iš vykusio gruodžio 17-ąją.

Politiko žodžius patvirtina faktas, kad sausio 14-osios posėdyje iki pertraukos jis ekrane buvo matomas su pilku drabužiu, po pertraukos, kurios metu vyko slaptas balsavimas, S. Karbauskas jau buvo apsirengęs geltonai. Tuo metu redakcijai siųstoje nuotraukoje, kur matyti moteris šalia S. Karbausko, jis jau yra su radonu drabužiu.

Vyriausybės sprendimas drausti daugiau nei vienos šeimos ar vieno namų ūkio kontaktus įsigaliojo nuo gruodžio 16-osios, o nuotolinis Klaipėdos rajono tarybos posėdis vyko diena vėliau. Tačiau S. Karbauskas akcentuoja, jog su ekrane matyta moterimi yra pasirašyta sutartis ir kontaktas vyko tik dėl darbo reikalų, o darbiniai santykiai leidžiami. Be to, politikas teigė jau persirgęs koronavirusu ir esą nebegali nieko užkrėsti.

„Mes, opozicija, neturime tų aparatų, kuriuos turi Bardauskai, meras, bet kaip opozicija turime atlikti savo darbą. Esu pasirašęs sutartį su laisvąja mergaite, kuri daro reportažus – reikia posėdžio apžvalgų, atsiliepimų. Ji yra žmogus, kuri geriau rašo, o ir vienas visų darbų nepadarysi. Pas merą į ekraną prilenda dar net po kelis žmones. O aš turiu sutartį ir mes labai nuoširdžiai atliekame opozicijos darbą. Rajone taip susiklostė, kad neturime žurnalistikos, žiniasklaidos, turime tik propagandines priemones – „Bangą”, „Mano Gargždai”. Prieš tą propagandos mašiną reikia atsilaikyti vieniems. Yra noras, ir galimybių turiu, tai tą opozicijos vaidmenį atlieku iki galo. Kai aš paskutinio posėdžio metu juos pavadinau propagandistais, iškart atsirado ir nuotrauka, padaryta prieš mėnesį. Kerštas už tai, kad taip pavadinau. Bet aš nebijau ir bet ką pavadinu tikraisiais vardais. Aš labiau link tokio Gražulio supratimo – ką galvoju, tą ir pasakau”, – kalbėjo S. Karbauskas.

3 Comments

  1. .

    Reikia visiems nusispjauti į neteisėtą karantiną ir gyventi savo gyvenimus

    Reply
  2. artiomas

    Gražulis – lietuviškas Navalnas. Būti panašiu ir kalbėti drąsiai, kaip Gražulis, yra politikui garbė. Propagandistams – baimė.

    Reply
  3. Gampas

    ,,Laisvąja mergaite”. ??? Tai tą ir bandoma įrodyt 🙂 Ir tikrai panašu į Gražulį ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Byloje dėl šmeižto ant menčių paguldė tik vieną konservatorių

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, siekęs, kad buvusių tarybos narių konservatorių Rasos Petrauskienės ir Alfredo Šiaulio teiginiai apie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This