Buvusiam verslininkui – papildomi nelaisvės metai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nuo praėjusių metų vasario Vilniaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekančiam buvusiam uostamiesčio verslininkui Vytautui Nemuniui Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose ketvirtadienį paskelbtas dar vienas nuosprendis.

Už apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymą, dokumento suklastojimą ir panaudojimą nuteistam vyrui už grotų, jei sprendimas nebus apskųstas, teks praleisti dar papildomai metus ir du mėnesius.

Vytautas Nemunis šįkart savo kaltę pripažino jau ikiteisminio tyrimo metu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pataisos namuose verslininkas atsidūrė už tai, kad apgaule įgijo didelės vertės svetimą turtą – jis buvo kaltinamas neteisėtu verslo perėmimu ir už tai nuteistas laisvės atėmimu 3 metams ir 8 mėnesiams.

Šįkart jis sulaukė kaltinimų, kad nuo 2018 m. gruodžio iki 2019 m. gegužės tyčia apgaulingai tvarkė vienos bendrovės, kurios direktoriumi buvo, apskaitą. Anot kaltinimo, jis taip pat siekdamas nuslėpti save kaip įmonės vadovą suklastojo UAB dokumentus, pasirašydamas dokumentuose tariamo direktoriaus vardu. Pastarąjį įmonės vadovu buvo paskyręs be jo sutikimo ir žinios po to, kai buvo pabendravę apie galimybes kartu Danijoje užsiimti verslu. 

Kad tapo V. Nemunio firmos direktoriumi vyras sužinojo tik tada, kai jo paties įmonės buhalterė pastebėjo, kad jis yra įdarbintas ir kitur. Nors 2018 m. balandį V. Nemunis telefonu paaiškino, kad įvyko nesusipratimas ir jį iš šios įmonės atleis bei įrašą apie direktoriavimą išbrauks, po poros mėnesių netikrasis direktorius gavo laišką iš antstolio ir tada jau kreipėsi į teisėsaugą. 

Taip pat buvo nustatyta, kad V. Nemunis neužregistravo apskaitos registruose vienam darbuotojui išmokėto 632,5 Eur darbo užmokesčio ir per šešis kartus kaip darbo užmokestį tariam direktoriui išmokėjo 2172,29 Eur atlyginimą, nors jis tų pinigų negavo.  

Bylos duomenimis, V. Nemunis tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek jos  nagrinėjimo metu savo kaltę pripažino visiškai, dėl savo elgesio gailėjosi. Dėl to teisme buvo atliktas tik sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Eglė Žakevičiūtė konstatavo, kad įrodymų visuma leidžia teigti, jog V. Nemunis padarė jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir paskyrė jam subendrintą metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau kartu ją sumažino trečdaliu – iki metų ir dviejų mėnesių.

Taip pat teismas patenkino nukentėjusiuoju pripažinto tariamo direktoriaus prašymą iš V. Nemunio priteisti jam 825 eurus, kuriuos jis išleido teisininko paslaugoms. 

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. 

2 Comments

  1. Marija

    O ir vėl Vytuks! Va, kaip džiaugiasi savo nudirbtų darbų derliumi! Gali dabar dėstyti didžiojo kombinatoriaus Ostapo Benderio avantiūrizmo menus. Vytuks turi gabumų, galite pasitikėti juom, o kad nevisad sekas… Juk ne šventasis.

    Reply
    • Kaunas

      Geras zmogus Vytas, tik per patikluma moterims bedos. Uzuojauta Vytai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kretingos socdemas nuskausmintas rimčiau

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį net kelerius metus apeliacine tvarka nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje vienu iš nuteistųjų pirmoje instancijoje ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Nidos restorano nepagailėjo ir teismas

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pagrįstai nubaudė Nidos restoraną „Bulvikis“ valdančią bendrovę „Nidos ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This