Išnagrinėta didelės apimties baudžiamoji byla, nuteisti recidyvistai

Kriminalai ir nelaimės

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis didelės apimties byloje, kurioje dėl įvairių nusikaltimų padarymo buvo kaltinami 8 asmenys (dėl vieno iš jų byla išskirta).

Byloje nustatyta, kad Ruslanas Ustinovas suklastojo tikrus dokumentus ir apgaule savo naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą. Prisistatydamas įmonės atstovu, siūlė nukentėjusiems už pigesnę kainą įsigyti automobilius ir Švedijos, paruošdavo ir pasirašydavo fiktyvius dokumentus, iš asmenų paimdavo pinigus iš tikrųjų neturėdamas realių galimybių automobilius pargabenti į Lietuvą.

Be to, anot teismo pranešimo, jis pagrobė, laikė ir panaudojo fizinių asmenų dokumentus, kuriais pasinaudodamas telekomunikacijų bendrovėse sudarydavo sutartis ir įsigydavo išmaniuosius telefonus, laikrodžius, kompiuterius ir kitą įrangą.

R. Ustinovas kartu su Eriku Ronkaičiu ir Kasparu Smilginiu pasisavino valstybės tarnautojo vardą, pasikėsino apiplėšti, neteisėtai įgijo, laikė ir panaudojo elektroninę mokėjimo priemonę bei apgaulės būdu savo ir kitų naudai įgijo svetimą turtą, turėjo netikrus pinigus, dalį jų realizavo. O Tomas Kontrimas, dalyvaudamas šioje bendrininkų grupėje, dar pasikėsino ir apiplėšti. Dar vienas šios grupės narys Romas Luotė kaltintas tuo, kad pasisavino valstybės tarnautojo vardą, pasikėsino apiplėšti, neteisėtai įgijo ir laikė elektroninę mokėjimo priemonę.

Evaldas Baltokas buvo kaltinamas, kad kartu su šia grupe ir dar vienu asmeniu, kurio atžvilgiu byla buvo išskirta įsibrovę į vieną gyvenamąją patalpą iš žmogaus pagrobė didelės vertės turtą, jo asmens dokumentą, alkoholinius gėrimus.

Dar vienas kaltinamasis – Edvinas Sakalauskas – patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už tai, kad laikė daugiau kaip 400 tablečių psichotropinės medžiagos.

R. Ustinovui buvo paskirta bausmė už 33 nusikaltimus, iš 7 – apysunkiai, o 4 – sunkūs. Anot pranešimo, bylą išnagrinėjęs šio teismo pirmininkas Svajūnas Bliudsukis atsižvelgė į tai, kad vyras jau buvo teistas ir šiuos nusikaltimus padarė turėdamas neišnykusį teistumą už tyčinį nusikaltimą, tad jis pripažintinas recidyvistu.

Recidyvistu buvo pripažintas ir K. Smilginis, padaręs penkis nusikaltimus, iš kurių trys – apysunkiai. K. Smilginis irgi buvo teistas, vėl nusikalto dar neišnykus teistumui. Be to, jis vieną kartą dar buvo teistas ir užsienyje.

Tokiai pačiai asmenų kategorijai buvo priskirti ir E. Baltokas, irgi turėjęs neišnykusį teistumą už tyčinį nusikaltimą, ir E. Sakalauskas, iki tol teistas penkis kartus.

Teismas, subendrinęs bausmes, R. Ustinovui skyrė laisvės atėmimą 10 metams ir 6 mėnesiams, T. Kontrimas už grotų pasiųstas 6 metams ir 4 mėnesiams, K. Smilginis – 3 metams ir 3 mėnesiams.

E. Ronkaičiui paskirtas laisvės atėmimas 3 metams ir 3 mėnesiams, R. Luotei – 3 metams, bet abiems jiems bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams, paskiriant intensyvią priežiūrą ir pareigas: dirbti visą bausmės atidėjimo laikotarpį, vienerius metus dalyvauti elgesio pataisos programoje ir neišeiti iš namų nuo 22 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu ar mokslu.

E. Baltokas pripažintas kaltu dėl didelės vertės turto plėšimo ir jam paskirtas laisvės atėmimas 4 metams ir 6 mėnesiams. Vyras dėl kitų nusikalstamų veikų išteisintas.

E. Sakalauskas pripažintas kaltu dėl psichotropinių medžiagų laikymo ir jam skirtas laisvės atėmimas metams ir 10 mėnesių. Dėl kitų nusikalstamų veikų jis išteisintas. Į bausmės laiką jam įskaitytas laikinajame sulaikyme ir suėmime išbūtas laikas, tad po nuosprendžio paskelbimo jis buvo paleistas į laisvę.

Nukentėjusiems ir civiliniams ieškovams iš nuteistųjų iš viso priteista atlyginti turės atlyginti per 120 tūkst. eurų žalos.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Gautas pirmasis kasacinis skundas manekenės byloje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad trečiadienį gavo manekenės Dovilės Didžiūnaitytės byloje nuteistojo Ričardo Piniko gynėjo advokato Dariaus Kurpavičiaus kasacinį skundą. ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Manekenės žūties byloje bausmės lieka tokios pačios

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinius skundus, ketvirtadienį paskelbė nuosprendį manekenės Dovilės Didžiūnaitytės byloje. Kolegija, kurią sudarė teisėjai Kristina Kakurinė, Dalia ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Vėl atversta manekenės žūties byla

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį apeliacine tvarka ėmėsi nagrinėti garsiąją bylą dėl 22-iejų manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybių. Klaipėdos apylinkės teismas ...
2023-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This