Per parą Klaipėdoje nuo COVID-19 ligos mirė 4 žmonės

Koronavirusas, Svarbu

Visą šią savaitę Lietuvoje fiksuojamas kasdien mažėjantis susirgimų COVID-19 liga skaičius, tačiau mirčių nei šalyje, nei Klaipėdoje nemažėja.

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį ištyrus 9220 mėginių nustatytas 1001 naujas susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejis (beveik 11 proc. mėginių su virusu). Ketvirtadienį šie skaičiai atitinkamai buvo 9568/1032 (taip pat beveik 11 proc.).

Per praėjusią parą Klaipėdoje nuo koronavirusinės infekcijos mirė 4 žmonės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje susirgo 74 žmonės (ketvirtadienį – 87, trečiadienį – 81). Per parą uostamiestyje mirė 4 žmonės, o bendras čia mirusiųjų skaičius pasiekė 89.

Per savaitę uostamiestyje dienos atvejų pokytis vis dar tebėra augantis – 12 proc. (praėjusį penktadienį susirgusiųjų buvo 66), kai šalyje jis sumažėjęs beveik 19 proc. (1234).

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų vidurkis uostamiestyje irgi didesnis už šalies vidurkį ir atitinkamai siekia 676,7/ 561,4 atvejo.

Penktadienį protrūkis registruotas Klaipėdos rajone veikiančioje metalo gaminių įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejami penki koronavirusinės infekcijos atvejai. Be to, naujas protrūkis nustatytas ir Kretingos rajono medienos apdirbimo įmonėje – iš viso su protrūkiu siejami trys COVID-19 ligos atvejai.

Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Klaipėdos naftos, medienos pramonės, baldų gamybos įmonėse, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Giliukas“, Klaipėdos rajono ikimokyklinėje įstaigoje „Mini darželiai“ bei Kretingos rajono Padvarių socialinės globos namuose ir Šilutės rajono Macikų socialinės globos namuose.

Šalyje per parą mirė 30 žmonių, o su ankstesnėmis mirtimis bendras netekčių skaičius yra 37. Nuo pandemijos pradžios iš viso jau mirė 2628 šalies gyventojai.

Pasveikusiais laikomi 118 893 žmonės, serga 52 351. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 6790/3786. 

Į stacionarą per parą šalyje paguldyti 158 nauji ligoniai. Iš 2649 kovidiniams ligoniams skirtų lovų užimtos 1432.

Per parą pirma skiepo doze vakcinuoti 244, antra – vos 9 žmonės. Iš viso pirmą kartą jau paskiepyti 57 934, o antrojo skiepo laukia 48 937 žmonės.

2 Comments

  1. Gg

    Oba

    Reply
  2. Stebėtojas

    Idiotai . Sumenkintas tas virusas. Kiek kaimynas pasakojo. Klaipėdos greitojoj medicinos pagalboj,gal pusė sergančių. Ir nuslepiama. Labai idomu kodėl? Be to, serga ir medikai ir vairuotojai šeimomis su vaikais. Ir eina į darbą. Įdomu…? Juk važinėja į iškvietimus. Kiek sakoma. Vairuotojai net nesirengia specialiu kombinezonu. Absurdas. Ar tai nusprendusi greitosios administracija, kad virusas neegzistuoja. Absurdas….ir neišbuvus karantino pasveikimo eina į darba, nes nėra kam dirbti…tai kas mus tada aptarnauja? Atvažinėja sergantys medikai du vairuotojais po iškvietimus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This