Rajono keliai: ledo danga ir laužomi automobiliai

Regionas, Svarbu

„Atėjus žiemai, kelio, kuriuo naudojasi keliasdešimt šeimų, Klaipėdos rajono savivaldybė nusprendė neprižiūrėti. Anot jų viešai paskelbtos informacijos, žvyrkeliai nėra barstomi. Mokesčius mokantys gyventojai, besinaudojantys šiuo keliu ir juos aptarnaujančios tarnybos (paštas, kurjeriai, komunalininkai), yra paliekami likimo valiai”, – tokį įrašą viešojoje erdvėje paliko Klaipėdos rajono gyventojas Robertas.

Kartu jis pasidalino ir viešai prieinamu poros minučių filmuku, kuriame užfiksavo prastai valomo rajoninio kelio Rimkai-Lėbartai-Dovilai vaizdus, šį kelią vaizdingai pavadinęs Ledo keliu.

Vyro teigimu, už minėto kelio valymą atsakinga bendrovė „Vakarų specializuotas autotransportas” esą greičiausiai neturi tinkamų techninių galimybių prižiūrėti visos seniūnijos kelius, nes disponuoja vos vienu greideriu, kuris neva dar ir pačiu netinkamiausiu metu buvo sugedęs. Gyventojo teigimu, kelias pirmą kartą nuo sniego nuvalytas buvo tik sausio viduryje, o prasidėjus atodrėkiui jis esą nė karto nebuvo barstytas, tad pasidengė slidžia ledo danga. Dėl to, pasak Roberto, jau nukentėjo ne vienas automobilis.

Tuo metu UAB „Vakarų specializuotas autotransportas” direktorius Virgilijus Šidlauskas nustebo išgirdęs, kad kelias Rimkai-Lėbartai-Dovilai yra netinkamai prižiūrimas.

„Valom. Bet ledo tai nenuvalysi. Kai tas tris dienas snigo, nuvalėm, bet žmonės vis tiek važinėjasi, mes juk negalim vien prie to kelio stovėti, yra ir kiti rajoniniai keliai. Kažkiek susispaudė sniegas, dabar galim tik pabarstyti”, – sakė bendrovės direktorius.

Jo teigimu, barstoma tada, kai savivaldybė šią paslaugą užsako.

Kartu V. Šidlauskas pripažino, jog iš tiesų buvo sugedęs ne tik jų greideris, bet ir valytuvų padangos pradurtos dėl esą galimai ant kelio primėtytų kažkokių aštrių daiktų, tačiau tai truko tik vieną dieną.

Direktorius tikino, jog bendrovė, kuri rajone prižiūri šį vienintelį kelią, yra pasiruošusi šią savaitę numatomam naujam snygiui.

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas pripažino, jog po kelių iš eilės sekusių šiltų žiemų kai kurie rangovai šiemet ne visada spėja tinkamai atlikti jiems pavestų darbų. Be to, jo teigimu, galbūt ne taip griežtai į pažeidimus žiūri ir juos kontroliuoti privalantys savivaldybės tarnautojai.

„Šie metai priminė, kad reikia vėl susigriebti ir įvesti griežtesnius kontrolės įrankius”, – sakė jis.

Rajono administracijos vadovo teigimu, jis buvo susitikęs su seniūnais, su kuriais aptarė praėjusios savaitės situaciją atskirose seniūnijose.

„Apsitarėm, kurie rangovai dirba geriau, kurie prasčiau, tai pagrindinė problema yra ta, kad rangovai kažkiek pažeidinėja sutartis, neįvykdo tų darbų kokybiškai, kaip turėtų įvykdyti. Sankcijos yra numatytos sutartyse ir mes tų sankcijų imsimės”, – žadėjo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This