Ketvirtadieniais – delfinų pasirodymai

Uostas ir jūra

Lietuvos jūrų muziejus praneša, jog jau nuo šio ketvirtadienio žiūrovai vėl gali pamatyti delfinų pasirodymus. Tiesa, kol kas tik per atstumą.

„Ir mes, ir gyvūnai pasiilgome lankytojų, – pranešime spaudai sako Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Karantinas nesustabdė muziejaus ir delfinariumo veiklos. Treneriai kiekvieną dieną vyksta į darbą ir dirba su gyvūnais – prižiūri juos ir treniruoja. Kiekviena treniruotė – tai tas pats delfinų pasirodymas, tik be žiūrovų. Todėl nusprendėme parodyti žiūrovams bent dalelę to, kas vyksta delfinariume”.

Evaldo Lasio nuotr.

Kiekvieną ketvirtadienį, 14.30 val. Lietuvos jūrų muziejaus socialiniame tinkle „Facebook” bus rengiamos tiesioginės transliacijas iš delfinariumo „Virtualu, bet tikra“. Jų metu gyventojas ne tik pamatys, kaip delfinai gyvena ir ką veikia per karantiną, bet ir galės užduoti klausimus gyvūnų treneriui.

Dabar delfinariume gyvena 16 delfinų – Juodosios jūros afalinų ir penki Kalifornijos jūrų liūtai. Jais rūpinasi 15 trenerių ir du veterinarijos gydytojai.

Delfinų treneriai, praleidžiantys su šias gyvūnais visą dieną, sako, kad jie – tikrai išskirtiniai. Delfinai neturi uoslės, bet, kaip ir žmonės, jaučia skirtingus skonius: sūrumą, kartumą, saldumą ir rūgštumą. Delfinai atpažįsta save veidrodyje. Kiekvienas delfinas būryje turi vardą ir kiti jį šaukia būtent juo.

Kartais mokslininkai net juokauja, kad delfinai yra lyg ateiviai, drauge su mumis gyvenantys toje pačioje planetoje: jų echolokacijos sistema veikia taip tobulai, kad vandenyje 30 m atstumu gali nustatyti, ar daiktas metalinis, plastikinis ar medinis. Kvėpuoja ne refleksiškai, kaip mes, o sąmoningai. Todėl miegant vienu metu ilsisi tik pusė jų smegenų.

Daugiau apie Klaipėdos delfinariumą, jo atsiradimo istoriją skaitykite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This