„Bastionų namai“: ką siūlo architektai?

Svarbu, Verslas

Prie Jono kalnelio planuojamo naujo gyvenamųjų ir komercinių pastatų kvartalo „Bastionų namai“ architektūrinio konkurso organizatoriai paskelbė, kokias vizijas čia siūlo įgyvendinti architektai.

Architektūrinį konkursą organizuojančios bendrovės „Klaipėdos LEZ projektų valdymas“ direktorius Darius Juozapavičius prieš keletą dienų sakė, jog sulaukta šešių darbų. Du iš jų pateikė Vilniaus kompanijos, du – Kauno, po vieną – Klaipėdos ir Kopenhagos. Tačiau viešinami tik penki projektai, nes vienas pateiktas be išsamių vizualizacijų.

Puslapyje https://bastionunamai.lt/vizijos/ galima balsuoti už patinkantį projektą – taip renkamas publikos favoritas.

Projektas „Gluosnių aikštė”

Projektas „Kryptis”

Projektas „New town”
Projektas „Pelenynas”
Projektas „Rebelde14″

Nugalėtojas – vasarį

Šalia Jono kalnelio esanti apleista teritorija, kurią prieš daugiau ne dešimtmetį gyvenamuoju kvartalu norėjo paversti norvegai, naujų investuotojų sulaukė pernai vasarą – rugpjūtį investicinė bendrovė „DIFF Invest“ įsigijo apie 4 ha teritoriją valdančią įmonę UAB „Verdispar Gluosniai“.

Ji ir paskelbė minėtąjį architektūrinį konkursą. 

Darbų aptarimas bei vertinimo komisijos posėdis, kuriame bus renkamas nugalėtojas, planuojamas vasario pradžioje. Vertinimo komisijos gretose dirbs šeši patyrę architektai ir du statytojų atstovai.

Anot D. Juozapavičiaus, siekiamybė yra šiemet jau gauti statybas leidžiantį dokumentą. Visas kvartalas bus statomas etapais, planuojama, 6-8 metus.

Bendrovės „Verdispar gluosniai“ vadovė Rūta Vyžintė anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ yra sakiusi, jog statybas planuojama pradėti 2022 metų pradžioje, o preliminarus investicijų dydis sieks apie 45 milijonus eurų. Skaičiuojama, jog užbaigus statybas Klaipėdos senamiesčio gyventojų skaičius padidėtų apie 2 tūkst. žmonių.

Konkurso nuostatuose buvo numatyta, jog sklypuose Gluosnių g. 1, Gluosnių g. 11 reikia suprojektuoti apie 35 tūkst. kv. m ploto komercinių ir butų ploto, neįskaitant balkonų, terasų ir uždarų lodžijų ploto. Nurodoma, jog gyvenamuosiuose namuose reikia suprojektuoti iki 20 proc. studijos tipo butų (23-27 kv. m ploto), iki 35 proc. vieno miegamojo kambario butų (36-45 kv. m ploto), iki 30 proc. dviejų miegamųjų kambarių butų (52-65 kv. m ploto) ir iki 15 proc. trijų miegamųjų kambarių butų (72-80 kv. m ploto).

Projektuotojai taip pat privalėjo numatyta pėsčiųjų ir dviračių takų integraciją bei Danės upės prieigų sutvarkymą.

ISTORIJA

Pasak Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktoriaus, dr. Vasilijaus Safronovo, iki II pasaulinio karo kairiajame Dangės krante, tuoj už tiltelio, buvo medienos eksporto bendrovės „William Doerksen“ sklypas. Už jo, protakos į Malūnų tvenkinį link – bendrovės „Aisik Eilberg“ lentpjūvės sklypas.

Buvę W. Doerksen ir A. Eilberg bendrovių sklypai po karo tapo Grūdų produktų kombinato teritorija. Pastaroji įmonė taip vadinosi nuo 8-ojo dešimtmečio, o tik pradėjusi veiklą jau 1945 m. kovo 22 d. buvusio malūno vietoje Tilžės gatvėje buvo vadinama Klaipėdos valstybiniu malūnu, vėliau virto Malūnu Nr. 10 (priklausė Lietuvos miltų gamybos trestui „Glavmuka”), Klaipėdos grūdų produktų gamybos įmone. Gluosnių gatvėje veikė jos grūdų priėmimo punktas.

Pasak V. Safronovo, nuo 7-ojo dešimtmečio įmonė plėtė gamybą jau daugiausiai būtent Gluosnių gatvėje – ten buvo pastatytas naujas įmonės administracijos pastatas, cechai, garažai. Pertvarkos metais kombinatas buvo reorganizuotas į Valstybinę grūdų perdirbimo įmonę.

Jos pastatus 2007 m. nugriovė Norvegijos investicinės ir nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Verdispar“, ketinusi čia statyti apie 50 000 kv. m gyvenamosios paskirties ir apie 10 000 kv. m komercinės paskirties pastatų.  Į šią teritoriją ketinta investuoti 210 mln. litų (apie 61 mln. eurų). Tačiau visus šiuos planus sužlugdė prasidėjusi ekonomine krizė, nes bankai nebesuteikė paskolų, mat investuotojai nebesugebėjo pritraukti bankų reikalaujamo butų rezervacijos skaičiaus.

Patvirtintame detaliajame plane vis dar yra numatyta, kad investuotojai privalo nutiesti Bastionų gatvę ir suprojektuoti naują tiltą per Dangę. Klaipėdos savivaldybė yra nusiteikusi tokią naštą nuo dabartinių šios teritorijos investuotojų pečių nuimti, nes esą tokie įsipareigojimai yra pernelyg dideli.

61 Comments

  1. Rokas

    Na, o jau konkurso laimetojas.
    Baisu ir gaila, kad turejome galimybe tureti kazka grazaus, unikalaus, o gausime bilneka.

    Reply
  2. Rokas

    Na, o jau konkurso laimetojas.
    Baisu ir gaila, kad turejome galimybe tureti kazka grazaus, unikalaus, o gausime bilneka.

    Reply
  3. S

    Tokios statybos būtų suprantamos 2-3 kartus didesnio ploto teritorijoje. Stikliniai balkonai , per kuriuos matysis dviračiai, džiovinami skalbiniai ir visokie buities rakandai, dar labiau sustiprins Bangladešo ar Harlemo įspūdį.

    Reply
    • Dalia

      Gluonių aikštės projektuotojai vilniečiai? Langų išdėstymas pastate panašus į generalinės prokuratūros pastatą.
      Vienas klausimas – kodėl komisijoje, vertinančioje projektus, Vilniaus savivaldybės atstovas?

  4. Rokas

    Gluosniu Aikste turi daugiau erdves ir protinga gyvenamosios erdves isplanavima, primenancia kaima-bedruomene + namai neauksti, idomus, isskirtiniai ir labai primenantys Kopenhaga (visiskai tobula miesta), tai nenustebciau, kad sitas projektas butu Danu. Man labai patinka, kur jie ikomponavo i koncertu sale primenanti pastata (suprojektuodami ji salia senos irklavimo bazes) ir kad kelias skiria 2 skirtingu paskirciu erdves: gyvenamaja ir komercine.
    New Town – tikrai grazus, bet pirmine reakcija sukelia ryskios vizualizacijos. Mano pastebejimu, namai per daug arti vienas kito ir labai auksti. Ten gyvenant nei sviesos gautum, nei privatumo, netgi siek tiek klaustrofobiska. Paziurekite daugiau projektu fotografiju https://bastionunamai.lt/vizijos/ , suprasite apie ka kalbu.
    Beje, noreciau pastebeti, kad nelabai grazu publikuoti nevienoda konkurso dalyviu fotografiju skaiciu. Panasu, kad kazkas labai suinteresuotas ‘prastumti’ New Town. Labai neetiska.
    Apart Gluosniu Aikstes ir New Town nera net ka ir apie ka komentuot. Kiti rajonai kaip kazkokie sablonai: copy/paste, be dvasios ir be charakterio (tikiuosi projektuotojai nesupyks).

    Reply
    • Irena

      Šaunuoliai,nugalėtojai,sveikinu ir labai palaikau jūsų gražias vizijas puošti Klaipėdą.Gali “pvydėti?”ir Vilnius ir Kaunas ir dar tie, kurie nelaimėjo šio konkurso,nes jie neturėjo tos meiles širdyje šiam nuostabiam gamtos sukurtame kampelyje ,ši nuostabi pajūrio energija vibruoja ir tų žmonių sielą,kurie mato ne vien materialumą,bet ir harmoningą žmonių gyvenimą,tai atsispindi jūsų projekte.
      P.S.Su pagarba ir meile visiems.

  5. Na

    „baise” graže, tik vo kor MAXIMA?

    Reply
    • to Na

      Tik toks humoras?

    • Irena

      Na ,aš galvoju kad tu nurimai ir negatyvą neverta skleisti tokioje ryskioje šviesoje,?

  6. Anonimas

    Baisus projektai…krovamiestis dūsta nuo tokių dėžučių ir furu

    Reply
    • pritariu

      liūdna

  7. Miestietė

    Aš už „New town”

    Reply
  8. Nepamirškit katilinės

    Kitoj upės pusėje stovi veikianti katilinė ir dar ilgai veiks nežiūrint į pažadus ją griauti. Apie griovima kalba senai, bet miesto šilomos tinklų specifika tokia, kad be tos katilinės neapseiti

    Reply
  9. Memel

    Eiliniai getai, gal tiems is pietiniu Klp rajonu, ala prakutusiems, ,,pasigetinti,, gyvenimo salygas .

    Reply
  10. linas

    Aš tai siūlyčiau geriau koki dar vieną „hyper grand shopingą” su dviem ar trim degalinėm pastatyti, kad žmonės turėtu kur triusikų ir salerkos nusipirkti 🙂

    Reply
  11. Eimantas

    New Town net pasidare idomu kiek butai kainuos 😀

    Reply
  12. Gyventojas

    Galiu net neabejoti, kad bus panasus kvartalas i ka tik pastatytus Ravelino namus, gi is konteksto neissiskirsi. Daug aukstu, daug kvadratu, primityvi statyba, tada bus ir pelnas statytojams. O novatoriskesne ir modernesne architektura ne Klaipedos kaimeliui. Tikekimes bus geriau nei kemsynai miesto centre.

    Reply
  13. Viola da Gamba

    Dar kartą tuo pačiu klausimu. Man pats keisčiausias dalykas yra tai, kad neprojaktuojami parkingai. Ar jie po namais? Ant stogų bus? Aš pati 17 metų gyvenau Suomijoje įvairiuose miestuose ir miesteliuose. Visur turėjau nuolatinę parkingo bietą, kurios niekada NIEKADA neužimdavo niekas, nes tai mano vieta. Ją žymi elektros stovas su rozete, kur žiemą gali pasišildyti automobilio variklį ir saloną. Už taip elementariai įrengtą parkingo vietą, priklausomai nuo to kur ji yra – mieste ar miestelyje reikėdavo mokėti nuo 4 iki 15 eurų per mėnesį. Vieta buvo žymima tavo buto numeriu. Viskas. Elementaru, paprasta jokių konfliktų, jokių peštynių, jokių padangų badymo…. Tai, gal, jau laikas ir mums nors po 30 metų pagaliau pripažinti, kad automobilis ne paspirtukas ir balkone nelaikysi…..

    Reply
    • klp

      Tik pamiršai paminėti jog jie moka už parkingo bilietą, ir dažnai nemažus pinigus. Yra ir pas mus mokamų ir nemokamų tuščių aikštelių, bet buduliams geriau ant takų ir žolynų mašinas parkuot.

    • Viola da Gamba

      Ką aš pamiršau? Nieko nepamiršau. Viskas surašyta. Bet, jei jums kas neaišku, tai klauskite. Ir netujinkite manęs, nesam pažįstami. Kilstelkime bendravimo kultūrą nors kiek……

  14. Vytautas

    Labai gaila, kad rengiant konkursą naujam kvartalui, investuotojų neįpareigoja kiek kompleksičkiau vertinti visą projektą. Suprantama kad ivesticijos turi atsipirkti, bet pats miestas tegul pagalvoja, ką reikės daryti, kai apsigyvens bent keli tųkstančiai žmonių (sakykim 1000 šeimų ūkių), tai jei bent po vieną šeimos ūkis turės vaiką, tai jau visai nemažai. Tai ką miestas tada darys? Kur darželiai, kaip kažkas sakė? Vienas vienintelis šalia bangų gatvėje yra, o kiti kur? O mokykla? Turėsim nauą kvartalą, investuotojai pasiims visą pelną, o miestui paliks spręsti visas demografines problemas? Nori mažinti transporto spųstis, bet ar neatsitiks taip, kad gyvent bastionuose, teks visam kvartalui po miestą varinėti, norint vaikus kur priduoti į mokymo įstaigą? Galiausiai, apie patį parkingą, kur ir kaip bus? Negi apstatysime visus namus mašinomis ir džiaugsimės, kad praeiti neina? Ar nesigaus kaip su pabėgeliais? Sukiša masę žmonių į tam tikrą teritoriją, o kaip jiems ten gyventi/judėti, tai jau jų pačių reikalas. Kažkaip tokie projektai kai rengiami, reikėtų ne nuo to galo pradėti. Visų pirma išplėtokite visą infrastuktūrą, o po to lesikite tik statybas. Dabar spalvotų paveiksliukų prikuria ir paleidžia žmonėms džiaugtis. Prisiimkite daugiau atsakomybės miesto architektai. O dar geriau būtų, kad atvyktų kitų miestų architektai ir kuo nešališkiau padiskutuotų ir duotų išžvalgų. Tikiuosi nei vieno projekto nepatvirtins, nes nei vienas iki galo neatsipndi, nei Klaipėdos, nei senamiesčio. Nemeluokite sau nei kitiems. O jei tikslas prastumti projekta ir iš jo pasipelnyti, tai taip ir sakykite.

    Reply
    • ....

      Puiku Vytautai . „Sveikas protas ” rašo , o ne bliūdas nuo paveikslėlių …Paskui galės rėkti : nėra darželio , nėra mokyklos , per didelis triukšmas nuo gatvių , nesaugu , iškelkite ” gamyklas ” , nenorime ligoninės , nėra kur statyti auto , kamščiai …. vienžo eilinis bliūdas …

    • Viola da Gamba

      Tai, kad jūs viską parašėte kaip aš, tik man prireikė kelių sakinių, o jums visos paklodės :))))))) Ar sunku buvo pažymėti – kaip sakė Viola :))))))))) ech, jūs, vyrai…. jums nepatinka, kai moterys pastebi pirmos……..

    • O jūs viola manote , kad

      parašyti savo nuomonę būtina perskaityti kitų , kad ir violos ? Aš taip pat neskaičiau , bet parašiau …oi tos moterys 🙂

    • Romas Gailius

      p. Vytautai labai teisingi Jūsų esminiai pastebėjimai dėl transporto ir socialinės paskirties objektų. Papildyčiau dar tik tuo, kad šalia dar numatytas ir „Trinyčių” gyvenamasis kvartalas ir piliavietės teritorijoje naujų daugiabučių kompleksas. Tad Jūsų minimos problemos bus ženkliai didesnės. Ir , tai tik kelios „mažos” pastabos. Miesto vadovai, miesto politikai senai pamiršo reikalą su tais miesto architektais tartis ar bent įsiklausyti, perskaityti jų teikiamas pastabas net raštu. Maža to, vengiama, dedamos miesto politikų pastangos, kad tų konkursų, aptarimų, ekspertinių vertinimų aplamai nereikėtų ir visuomenė nežinotų miesto architektų nuomonės. Šis atvejis tik vienas iš jų nes konkursą , kaip matote, organizavo LEZas, ne architektų sąjunga kaip tradiciškai mieste būdavo ir turėtų būti. Ar nekyla klausimas kodėl? Tuo pačiu tai atsakymas dėl miesto architektų „atsakomybės”. Jums turėtų būti žinoma, kad architektas projektuodamas privalo vadovautis UŽDUOTIMI, o ne emocijomis ir savo įžvalgomis arba iš vis nedalyvauti. Duotu atveju ir Jūsų džiaugsmui taip ir yra, spaudos teigimu, klaipėdiečių architektų tik vienas darbas ir visi kiti, kaip Jūs ir pageidaujate, „nešališki” atvykėliai iš kitų miestų. Praktika rodo, kad jie čia negyvena ir su jais daug paprasčiau bet ką susitarti. Beje, kaip ir su daugelis paskutinių mieste projektuotų viešų objektų, pastarųjų metų darbų. O dėl naujų mokyklų ir darželių gyvenamosiose teritorijose kreiptis reikėtų į savo išsirinktus į miesto tarybą politikus. Tad Jūsų teiginiai, švelniai tariant, labai nekorektiški ir ne tuo adresu. Jei tik tokios diskusijos prasidėtų ir kas norėtų išgirsti miesto architektų nuomonę, jie ateitų visada. Manau. Savo ruožtu asmeniškai pažadu. Apie pateiktus kolegų darbus – iš vieno paveiksliuko vertinti nekorektiška, bet pirmas įspūdis – darbai silpni. Tačiau „konkursas prasuktas” greitai. Tik to matyt ir buvo formaliai siekta – tikslas pasiektas, o visa kita priklausys nuo miesto bendruomenės, jei tokia yra.

    • Romui Gailiui

      architektai galės pasireikšti recenzuodami ir vertindami konkursinius darbus, bus įdomu pasiklausyti.

    • Viola da Gamba

      Ačiū………… to Viola parašė:
      2021-01-29 13:17
      https://youtu.be/DE3r_CgScms

      Nu, ką , Vytukai, dėjai :))))))))))

  15. Andrius

    Pažiūrėkit, kas projekto vystytojai ir iškart aišku bus, kad pasirinks kažkurį iš paskutinių dviejų….

    Reply
    • ezys

      o jei nepasirinks, po 2 savaiciu cia atsiras Andriaus komentaras: „atsiprasau, klydau, nezinau apie ka rasau”? 🙂

  16. Vytas

    Tik new town.

    Reply
    • Justina

      Tai kad tie projektai su geografija susipykę

  17. Aušra

    New town arba Gluosniai.

    Reply
  18. Baisai baisu.

    Kas gali gyvent tokiuose getuose? Tik mutantai… Ir tie kuriems visai vistiek kas aplink. Kad ir šiukšlu tvarymo centras..NEGRAŽU APLINK VISAI! TOKIOSE VIETOSE NORMALŪS ŽMONĖS NEGYVENAAA!

    Reply
    • DM

      Jei baisu vaziok i Gindulius ir nep….k proto…

  19. Anonimas

    Labai tikiuosi, kad subtilumas ir aukšta architektūros kokybė nugalės. Tik už Pelenyno projektą – vizualizacijos nerėkiančios, nėra “margumynų”, bet tokius projektus dabar galima Amsterdame, Londone. Visa kita – žaidimai savo smėlio dėžėj.

    Reply
    • Anonimas

      to DM o jus net Ginduliams netinkate budulis iš sąvartyno ☹

  20. Viola

    O, tai kur darželis vaikučiams, pradinė mokyklėlė, kad vaikai patys galėtų nueiti? Parkavimas kur? Mažos parduotuvėlės, kavinukės ar tik butai, butai, butai sugrūsti, suniurkyti, suspausti……. nenoriu čia gyventi. Tada jau geriau užmiestyje…..

    Reply
    • ezys

      Darzelis kitoje gatves puseje, dar du kitoje upes puseje (jei tiltas bus) mokyklos aplink gal trys 🙂 Parduotuves ir kavines pirmam aukste 😀 Ka jus cia parasete ar pati bent suprantat? Jau nekalbu apie tai, kad niekas nedraudzia privataus darzelio sitam rajone isteigti, kas greiciausiai ir bus padaryta, nes vargu ar zmones, kurie cia butus ipirks ves vaikus i ta pati darzeli kaip ir paprasti mirtingieji.

    • va va užmiestis

      o ten jau mokyklų ir darželių pilna, o tada ir pradeda visi vežti į Klaipėdos miestą ir piktintis kamščiais bei procedūromis.

    • Eimantas

      Del suspaudimo tai cia Klaipedos centras o tokios vietos ir turi buti tankiai gyvenamos, kur daug judesio, veiksmo, surmulio. Jei nori ramybes ir atstumu tai tam yra miegamieji rajonai. Juokinga, kai pensininkai gyvena centre ir rekia ant visu per langa kad davai zmones tyliau juk nesimiega :DDD skirstykites ko jusu cia tiek daug :DDDDD

  21. Kristina

    Pirksiu „New Town”, na o jei pigiau bus- Gluosnių alėja (nastalgija) tik gązdina statybos terminai, na gal išgązdins ir 1m2 kaina, bei visokie suvaržymai nors įsigyjame sau turtą, to nedaryk, taip negalima, jokio privatumo. Šiaip vieta bus labai graži, manau…….

    Reply
  22. Akivaizdu

    Jeigu tie patys projektavoLEZa tai ten kelius jau pertvarko ir dar pertvarkys n kartų, tie avinai apie įvažiavimą ir išvažiavimą į iš LEZao negalvojo nei prieš 20 metų nei dabar, turbūt ir čia apie transportą nemąsto avinai

    Reply
  23. DM

    New Town ispudingas tesiog…

    Reply
    • DM

      Gluosniu aikste irgi perfecy

  24. Blemba

    New Town atrodo įspūdingai.

    Reply
  25. ???

    Šunų būdos ir tiek. Kur terasos į upės pusę?

    Reply
  26. Birutė

    Už projektą „New Town”.

    Reply
  27. Nuomonė

    man tai nei vienas nepatinka: per aukšti pastatai, per didelis tankumas ir aplamai, kaip šiai dienai, kokiu min. dešimtmečiu pasenę, neįdomūs darbai.

    Reply
  28. Joris

    Balsuočiau už Gluosnius, New townas tik vizualizacijose ryškus, gal įspūdingas, realybėj gausis toks varganas, panašus kokį vietoj kino studijos planuojamas. Laukiu 6 pasiūlymo.

    Reply
  29. tomas

    Projektas „New town”

    Reply
  30. Kristupas

    „Jono kalnelio”?? Gėda Atvira Klaipėda šitaip savo miesto pasididžiavimą- bastionus – menkinti.

    Reply
    • Kristupui

      Kodėl AK? Visa Klaipėda, ir ne tik, jį taip vadina.

    • :)

      Jono kalnelis tik taip ir ne jokie bastionai , Kristupai .

    • :))

      Bastionas yra terminas. Jono kalnelis – pavadinimas/vardas.
      „Aš ne su Audi važinėju, o su automobiliu!”

  31. Antanas

    New Town. Ryškus nugalėtojas.

    Reply
  32. Anonimas

    Man labai patinka New Town arba Gluosnių aikštė!!!

    Reply
  33. ASAS

    As už New Town

    Reply
    • Anonimas

      Beskonybė, padidinti triuseliai, nudazyti Klaipedos miesto spalva. Jokio jautrumo aplinkai ir jokios architekturos.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This