Koronavirusas: Klaipėdoje antrą dieną iš eilės tendencija blogesnė nei šalyje

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatyti 953 nauji susirgimai koronavirusu (ištirta 9574 mėginių, virusas rastas daugiau nei 9 proc. mėginių –  55 susirgimai patvirtinti ne laboratorinės diagnostikos metodais). Antradienį ištyrus 10 181 ėminį buvo nustatyti 1278 nauji susirgimo SARS- CoV-2 liga.

Per parą Klaipėdoje susirgo 78 žmonės (antradienį tokių atvejų uostamiestyje buvo 87, pirmadienį – 44).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Uostamiestyje antrą dieną iš eilės naujų susirgimų fiksuojama daugiau nei prieš savaitę – šįkart jų skaičius paaugo 5,4 proc. Lietuvos mastu susirgimų sumažėjo ketvirtadaliu.

Klaipėdos apskrityje naujas protrūkis nustatytas Rusnės specialiojoje mokykloje. Šioje ugdymo įstaigoje susirgo 2 darbuotojai. Taip pat dar vienas naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos mieste įsikūrusiame lopšelyje-darželyje „Inkarėlis“, kur susirgo du darbuotojai. Atvejai nustatyti ir protrūkiuose Klaipėdos miesto lopšeliuose-darželiuose „Giliukas“ ir „Puriena“. Taip pat Klaipėdos apskrityje nustatyti nauji atvejai siejami su protrūkiais įmonėse, užsiimančiose maisto gamyba, medienos apdirbimu, metalo apdorojimu, jūrų uosto kroviniais besirūpinančioje įmonėje ir automobilių taisymu užsiimančioje įmonėje.

Neringos savivaldybės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje nustatytas naujas židinys – per pastarąsias kelias dienas buvo patvirtinti 4 nauji COVID-19 atvejai.

14 per vakar parą patvirtintų atvejų siejama su protrūkiu Padvarių socialinės globos namuose Kretingos rajone. Čia susirgo 3 darbuotojai, 10 gyventojų ir vienas asmuo artimojoje aplinkoje.

Naujų viruso aukų Klaipėdoje praėjusią parą išvengta – nuo šios ligos jau mirusiais laikomi 95 gyventojai. Šalyje per parą mirė 24 žmonės, prie statistikos dar pridėtos ir 6 mirtys iš anksčiau. Bendras mirusiųjų skaičius išaugo iki 2743.

Per parą pasveiko 1370 žmonės, bendras pasveikusiųjų skaičius 125 067, vis dar serga 50 251. Klaipėdoje pasveikusiais laikomi 7330 (per parą pasveiko 140), serga 3468.

Klaipėdoje naujų susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. žmonių rodiklis šiuo metu siekia 530,5, šalyje – 480,8. Uostamiestis pagal šį rodiklį užima 20 vietą tarp šalies savivaldybių. Blogiausia padėtis toliau išlieka Visagine (1337,5 atvejo), geriausiai ir toliau laikosi Jurbarkas su 153 atvejais.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 3226 gyventojai, antra – 2358. Iš viso pirmą kartą jau paskiepyti 64 355 žmonės, antros dozės jau sulaukė 12 032.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savo ruožtu praneša, kad socialinės globos įstaigose baigėsi darbuotojų ir globotinių skiepijimas pirmąja COVID-19 vakcinos doze. Paskiepyta daugiau nei 6 000 globotinių ir per 4 000 darbuotojų. Tai sudaro per 90 proc. globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia ir apie 80 proc. darbuotojų. Kad susiformuotų visapusiškas imunitetas koronavirusui, skiepijimas antrąja doze bus pradėtas kitos savaitės pabaigoje.

„Pirmasis vakcinacijos etapas socialinės globos įstaigose praėjo sklandžiai. Po skiepų globos namų gyventojai ir darbuotojai jaučiasi gerai, rengiamės antrajam etapui“, – pranešime cituojama socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

COVID-19 liga persirgę globotiniai ir darbuotojai nėra skiepijami. Prieš skiepijant, kiekvienam asmeniui atliekami COVID-19 testai – taip tikrinama, ar sutikę skiepytis asmenys 3 mėnesius iki skiepijimo dienos nesirgo ir šiuo metu neserga koronavirusu. Teigiama, kad tik nedidelė dalis globotinių atsisako skiepytis ir šis skaičius mažėja, nes pačioje įstaigoje vyksta skiepijimo procesas ir matoma, kad kiti globotiniai bei darbuotojai neigiamo šalutinio poveikio po skiepo nejaučia.

Socialinės globos įstaigose nuo pandemijos pradžios koronavirusu persirgo daugiau nei 5 tūkst. – beveik 40 proc. – visų globotinių.

Pabaigus pirmajam skiepijimo etapui globos įstaigose COVID-19 vis dar serga 1 000 globotinių ir darbuotojų, tačiau prieš mėnesį buvo fiksuotas beveik dvigubai didesnis sergančiųjų skaičius – pastebimas nuoseklius sergančiųjų skaičiaus mažėjimas.

Socialinės globos įstaigose visoje Lietuvoje rūpinamasi apie 13 tūkst. garbingo amžiaus ir negalią turinčių gyventojų. Šiuo metu socialinės globos paslaugas teikiančiose 203 įstaigose dirba virš 8,5 tūkst. darbuotojų.

10 Comments

  1. Lina

    Darželiuose serga muzikos vadovės,sporto pedagogės,bet duomenys slepiami.Įdomu kodėl?

    Reply
  2. Rita

    Rašo senelių globojamų yra 13 tukst Lietuvoj,paskiepyta 6 tukst ir tai yra 90 procentų paskiepyta .Melo statistika akivaizdi

    Reply
    • As

      Bet kaip nemadtote,aiskiai paradyta,neskiepijami persirge ar sergantysis reikia suda malti…

  3. Alius

    Baikit bent jūs savo puslapyje tas erezijas su ,,baisiąja” korona skleisti…

    Reply
  4. Anonimas

    Gal jau pradekyt mazintita carona. Ar kitaip meluoti, arba paskelbkyte. Parodikyt pasauly. Lietuvoje nebera caronos. Visi pasveiko isvygdami imigruodami

    Reply
  5. R

    Neisivaizduoju. Tiek daugr serga. Mirsta. Bet pardaveju neima virusas. Idomu ka jie valgo

    Reply
  6. Jooo...

    Nei prie jūros, nei parkuose nėra tų šimtų vaikščiojančių… Ir jei jau gryname ore negali kvėpuoti grynu oru…,na atleiskite, tai kur gi įkvėpti to gryno oro???

    Reply
  7. Karantino parodija

    Darželių grupės pilnos vaikų. Jokių pažymų nereikia, veda kas nori-dirba nuotoliniu, nedirba, visos supermamytės, kosmetologės, kirpėjos…netgi mokytojos, kurios taip bijo dirbti kontakte, nes užsikrės, o matai, savo vaikus tįst į darželį tai pirmos. Bet užtat į kitą savivaldybę važiuot negalima, klounai…

    Reply
  8. Tomas

    Tai nuvykite prie jūros ar į parką prie jos, takeliuose šimtais be kaukių!
    Vaikštau beveik kasdiena, ne kartą nemačiau kontrolierių.
    Jei būtų covid tikrai pavojus, kontroliuotų kitaip.

    Reply
    • Anonimas

      O gal geriau i maxima prie ko cia parkas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This